Wrist smerte

Definition

Wrist smerte er en fælles klage. Mange typer af håndled smerter er forårsaget af pludselige skader, som resulterer i forstuvninger eller knoglebrud. Men håndled smerter kan også være forårsaget af mere langsigtede problemer - såsom gentagne stress, gigt og karpaltunnelsyndrom.

Fordi så mange faktorer kan føre til håndled smerter, diagnosticere den præcise årsag til langvarige håndled smerter til tider kan være svært. En præcis diagnose er afgørende, men fordi ordentlig behandling afhænger af årsagen og sværhedsgraden af ​​dit håndled smerter.

Symptomer

Håndled smerter kan variere, afhængigt af, hvad der forårsager det. For eksempel er slidgigt smerte ofte beskrevet som værende ligner en kedelig tandpine, mens tendinitis normalt forårsager en skarp, stikkende type smerter. Den præcise placering af dit håndled smerter også kan give et fingerpeg om, hvad der kunne være årsag dine symptomer.

Hvornår skal se en læge
Ikke al håndled smerter kræver lægehjælp. Mindre forstuvninger og stammer, for eksempel, reagerer normalt på is, hvile og over-the-counter smertestillende medicin. Men hvis smerter og hævelse vare længere end et par dage eller bliver værre, se din læge. Forsinkelser i diagnose og behandling kan føre til dårlig heling, nedsat vifte af bevægelse og langvarig invaliditet.

Årsager

Håndleddet er en kompleks fælles består af otte små knogler arrangeret i to rækker mellem knoglerne i din underarm og knogler i hånden. Tough bånd af ligament tilslutte din håndled knogler til hinanden og til din underarmsknogler og hånd knogler. Sener hæfter muskler til knogler. Skader på nogen af ​​de dele af dit håndled kan forårsage smerte og påvirke din evne til at bruge dit håndled og hånd.

Skader

 • Pludselige virkninger. Wrist skader opstår ofte, når du falder frem på din udstrakte hånd. Dette kan medføre forstuvninger, forstrækninger og endda knoglebrud. En scaphoid fraktur indebærer en knogle på tommelfinger side af håndledet. Denne type brud må ikke vise sig på røntgenbilleder umiddelbart efter skaden.
 • Repetitive stress Enhver aktivitet, der involverer gentagne håndled bevægelse -. Fra at ramme en tennisbold eller bøjer en cello til at køre cross-country - kan oppiske vævet omkring leddene eller forårsager stress frakturer, især når du udfører bevægelsen i timevis uden pause. De Quervains sygdom er en gentagen stress skade, der forårsager smerte i bunden af ​​tommelfingeren.

Artritis

 • Slidgigt. Generelt er slidgigt i håndleddet ualmindeligt, sædvanligvis kun forekommer hos mennesker, der har såret at håndleddet i fortiden. Slidgigt er forårsaget af slid på brusk, der dæmper enderne af dine knogler. Smerter, der opstår ved roden af ​​tommelfingeren kan være forårsaget af slidgigt.
 • Rheumatoid arthritis. En sygdom, hvor kroppens immunsystem angriber sine egne væv, leddegigt er almindelig i håndleddet. Hvis en håndled påvirkes, den anden regel er, også.
Wrist smerte. Leddegigt.
Wrist smerte. Leddegigt.

Andre sygdomme og tilstande

 • Karpaltunnelsyndrom. Karpaltunnelsyndrom udvikler sig, når der er øget pres på median nerve, som det passerer gennem karpaltunnel, en passage i håndfladen side af håndleddet.
 • Ganglion cyster. Disse bløde væv cyster forekommer oftest på toppen af dit håndled overfor din håndflade. Mindre ganglion cyster synes at forårsage mere smerte end at gøre større.
 • Kienböck sygdom. Denne lidelse typisk påvirker unge voksne og involverer den gradvise kollaps af en af de små knogler i håndleddet. Kienböck sygdom opstår, når blodforsyningen til denne knogle er kompromitteret.

Risikofaktorer

Håndled smerter kan ske for enhver - uanset om du er meget stillesiddende, meget aktiv, eller et sted i mellem. Men din risiko kan øges med:

 • Idrætsdeltagelse. Wrist skader er almindelige i mange sportsgrene, herunder bowling, golf, gymnastik, snowboarding og tennis.
 • Gentaget arbejde Næsten enhver aktivitet, der involverer dine hænder og håndled -. Selv strikning og opskæring hår - hvis den udføres kraftigt nok og ofte nok kan føre til invaliderende håndled smerter.
 • Sygdomme og lidelser. Din risiko for at udvikle håndled smerter øges, hvis du har diabetes, leukæmi, sklerodermi, lupus eller en underaktiv skjoldbruskkirtlen.

Forberedelse til Deres udnævnelse

Mens du i første omgang kan konsultere din familie læge, kan han eller hun henvise dig til en læge, der har specialiseret sig i ledsygdomme (reumatolog), sport medicin eller endda en ortopædkirurg.

Hvad du kan gøre
Du kan skrive en liste, der omfatter:

 • Detaljerede beskrivelser af dine symptomer
 • Information om medicinske problemer, du har haft
 • Oplysninger om de medicinske problemer af dine forældre eller søskende
 • Alle medicin og kosttilskud du tager
 • Spørgsmål, du ønsker at spørge lægen

Hvad kan du forvente fra din læge
Din læge kan spørge nogle af de følgende spørgsmål:

 • Hvornår har dine symptomer begynde?
 • Har de synes at være forbundet til en nylig skade?
 • Er nogen særlig håndled bevægelse udløse din smerte?
 • Er der nogen følelsesløshed eller prikken i hånden?
 • Er du højrehåndet eller venstrehåndet?
 • Hvad er dit erhverv? Kræver det en masse håndled bevægelse?
 • Har du deltager i nogen form for sport eller hobbyer, der sætter stress på dit håndled?

Test og diagnose

Forberedelse til din udnævnelse. Andre sygdomme og tilstande.
Forberedelse til din udnævnelse. Andre sygdomme og tilstande.

Under den fysiske eksamen, kan lægen:

 • Tjek dit håndled for punkter af ømhed og hævelse
 • Spørg dig at flytte dit håndled for at se, om din vifte af bevægelse er blevet reduceret
 • Vurdér din gribestyrke og underarm styrke

I nogle tilfælde kan lægen foreslå billeddannende undersøgelser, artroskopi eller nerve test til at hjælpe lokalisere årsagen til dit håndled smerter.

Imaging tests

 • Røntgenstråler. Ved hjælp af en lille mængde af stråling, kan enkle røntgenstråler afsløre knoglebrud, samt bevis for slidgigt.
 • Edb-tomografi (CT) scanning. CT-scanninger kan give mere detaljerede visninger af knoglerne i håndleddet. En CT-scanning tager røntgenstråler fra flere retninger, og derefter kombinerer dem til at gøre et todimensionalt billede.
 • Knoglescanning. I en knoglescanning er en lille mængde radioaktivt materiale sprøjtes ind din blodbanen. Dette gør sårede dele af dine knogler lysere på de resulterende scanne billeder.
 • Magnetic resonance imaging (MRI). MRIs bruger radiobølger og et kraftigt magnetfelt til at producere detaljerede billeder af dine knogler og blødt væv. For et håndled MRI, kan du være i stand til at indsætte din arm ind i en mindre enhed snarere end at have hele din krop glider ind i en fuld størrelse MRI maskine.

Artroskopi
Hvis imaging testresultater er ikke entydige, kan lægen udføre en artroskopi, en procedure, hvor en blyant mellemstore instrument er indsat i dit håndled via et lille snit i huden. Instrumentet indeholder et lys og en lille kamera. Projiceres over på en tv-skærm.

Nerve tests
Hvis lægen mener, du har karpaltunnelsyndrom, kan han eller hun bestille en electromyogram (EMG). Denne test måler de små elektriske udladninger produceret i dine muskler. En nål-tynd elektrode indsættes ind i musklen, og dens elektriske aktivitet registreres, når musklen er i hvile og når den er indgået. Nerveledningen tests også udføres som en del af en EMG at vurdere, om de elektriske impulser bremset i regionen i karpaltunnellen.

Behandlinger og medicin

Behandlinger for håndled problemer varierer meget, afhængigt af den type, placering og sværhedsgraden af ​​skaden, samt på din alder og generelle sundhed.

Medicin
Over-the-counter smertestillende såsom ibuprofen (Advil, motrin, andre) og acetaminophen (Tylenol, andre), kan medvirke til at reducere håndled smerter. Stærkere smertestillende er tilgængelige ved recept.

Terapi
Hvis du har en brækket knogle i håndleddet, vil brikkerne skal tilpasses, så det kan hele ordentligt. En støbt eller skinne kan hjælpe med at holde knoglerester sammen, mens de helbrede.

Hvis du har forstuvet eller anstrengt dit håndled, kan du blive nødt til at bære en skinne for at beskytte sårede sene eller ledbånd, mens det heler. Benskinner er især nyttigt med overbelastningsskader som følge af gentagne bevægelser.

Kirurgi
I nogle tilfælde kan være nødvendigt at operere. Eksempler omfatter:

 • Alvorligt brækkede knogler. En kirurg kan forbinde fragmenter af knogler sammen med metal.
 • Karpaltunnelsyndrom. Hvis dine symptomer er alvorlige, kan du nødt til at have den tunnel skåret op for at aflaste presset på nerven.
 • Sene eller ledbånd reparation. Kirurgi er nogle gange nødvendigt at reparere sener eller ledbånd, der har sprængt.

Livsstil og hjem retsmidler

Ikke alle årsag til håndled smerter kræver lægelig behandling. For en mindre håndledsskade, kan du prøve at sætte is på det og indpakning håndleddet med en elastisk bandage.

Forebyggelse

Det er umuligt at forhindre uforudsete begivenheder, som ofte forårsager håndled skader, men disse grundlæggende tips kan yde en vis beskyttelse:

 • Byg knoglestyrke Kom tilstrækkelige mængder af calcium -. Mindst 1.200 milligram om dagen for kvinder over 50 år, eller 1.000 milligram om dagen for de fleste voksne - kan hjælpe med at forebygge knoglebrud.
 • Forebygge faldulykker. Falling frem på en fremstrakt hånd er den vigtigste årsag til de fleste håndled skader. For at forhindre fald, slid fornuftige sko. Fjern hjem farer. Sæt lys på din bolig. Og installere grab barer i dit badeværelse og håndlister på dine trapper, hvis det er nødvendigt.
 • Brug beskyttelsesudstyr til sportslige aktiviteter. Bær håndledsbeskyttere for højrisiko-aktiviteter, såsom fodbold, snowboarding og rulleskøjter.
 • Vær opmærksom på ergonomien. Hvis du bruger lange perioder på et tastatur, tage regelmæssige pauser. Når du skriver, at holde dit håndled i en afslappet, neutral position. En ergonomisk tastatur og skum eller gel håndledsstøtte kan hjælpe.

Se også