Vuggedød (SIDS)

Definition

Vuggedød (SIDS) er den uforklarlig død, som regel under søvn, af en tilsyneladende sund baby. Vuggedød kaldes vuggedød.

Den nøjagtige årsag er ukendt, men vuggedød kan være forbundet med abnormiteter i den del af et spædbarn hjernen, der styrer vejrtrækning og ophidselse fra søvn. Selv om alle babyer er sårbare, er visse søvn miljøer været forbundet med øget risiko.

Måske er den vigtigste måde at reducere risikoen for vuggedød er at placere dit barn på hans eller hendes ryg til at sove på en fast krybbe madras dækket af et lagen. Intet andet skal gå i bås med din baby - ingen tæppe, pude, kofanger puder eller legetøj.

Årsager

En kombination af fysiske og søvn miljøfaktorer kan gøre et spædbarn mere sårbare over for SIDS. Disse faktorer kan variere fra barn til barn.

Fysiske faktorer
Fysiske faktorer forbundet med SIDS omfatter:

 • Hjernen abnormiteter. Nogle spædbørn er født med problemer, som gør dem mere tilbøjelige til at dø af SIDS. I mange af disse spædbørn, er den del af hjernen, der styrer vejrtrækning og ophidselse fra søvn ikke fungere korrekt.
 • Lav fødselsvægt. Tidlig fødsel eller være en del af en flerbarnsfødsel øger sandsynligheden for, at et barns hjerne ikke er modnet helt, så han eller hun har mindre pålidelige kontrol over disse automatiske processer som vejrtrækning og puls.
 • Luftvejsinfektion. Mange spædbørn, der er døde af SIDS har for nylig oplevet en kold, som kan bidrage til åndedrætsbesvær.

Sov miljøfaktorer
Elementerne i en baby krybbe og hans eller hendes sovestilling kan kombinere med et barns fysiske problemer for at øge risikoen for vuggedød. Eksempler omfatter:

 • Sover på maven eller på siden. Babyer, der er placeret på deres maver eller sider til at sove, kan have sværere ved at trække vejret end dem placeret på ryggen.
 • Sover på en blød overflade. Liggende nedad på en fluffy dyne eller en vandseng kan blokere et spædbarn luftveje. Drapering et tæppe over et barns hoved er også risikabelt.
 • . Sleeping med forældrene Mens risikoen for SIDS sænkes, hvis et spædbarn sover i samme rum som hans eller hendes forældre, at risikoen øges, hvis barnet sover i samme seng - dels fordi der er mere bløde overflader til at forringe vejrtrækning.

Se også

Risikofaktorer

Selvom vuggedød kan ramme eventuelle spædbørn har forskere identificeret en række faktorer, der kan øge et barns risiko. De omfatter:

 • Sex. Drengebørn er mere tilbøjelige til at dø af SIDS.
 • Alder. Spædbørn er mest sårbare i løbet af andet og tredje måneder af livet.
 • Race. Af grunde, der ikke er godt forstået, sort, Europa Indisk eller Eskimo spædbørn er mere tilbøjelige til at udvikle SIDS.
 • Slægtshistorie. Babyer, der har haft søskende eller kusiner dør af SIDS er i højere risiko for SIDS selv.

Maternal risikofaktorer
Risikoen for vuggedød er også påvirket af maternelle faktorer i forbindelse med graviditeten, herunder:

 • Mor under en alder af 20
 • Ryge cigaretter
 • Narkotika eller alkohol brug
 • Utilstrækkelig prænatal pleje

Se også

Håndtering og støtte

Vuggedød (SIDS). Luftvejsinfektion.
Vuggedød (SIDS). Luftvejsinfektion.

Når du mister din baby til SIDS, den følelsesmæssige støtte fra andre er særligt vigtigt. Du kan finde det betryggende at tale med andre forældre, hvis liv er blevet berørt af SIDS. Hvis ja, kan din læge være i stand til at anbefale en støttegruppe i dit område, eller du kan besøge en online SIDS chatrum. Taler til en betroet ven, rådgiver eller medlem af præster kan også være nyttige.

Kommuniker dine følelser
Hvis du kan, holde en åben linje for kommunikation med venner og familie om, hvordan du føler. Folk ønsker at hjælpe, men de kan ikke vide, hvordan man griber dig. Barnets forældre, især nødt til at være så åben som muligt med hinanden. At miste et barn kan sætte en frygtelig belastning for et ægteskab. Rådgivning kan hjælpe nogle par at forstå og udtrykke deres følelser.

Give tid til healing
Endelig, giv dig selv tid til at sørge. Må ikke bekymre dig, hvis du finder dig selv græder uventet hvis helligdage og andre festlige tider er særligt svært, eller hvis du er træt og drænet meget af tiden. Dette er normalt. Du beskæftiger sig med en ødelæggende tab. Healing tager tid.

Se også

Forebyggelse

Der er ingen garanteret måde at forebygge vuggedød, men følgende foranstaltninger vil gå en lang vej mod at forhindre det.

 • Amme. Forskning viser, at enhver mængde af amning mindsker risikoen for vuggedød. Den beskyttende virkning er stærkest, hvis dit barn ammer udelukkende til de første seks måneder af livet.
 • Tilbage til at sove. Placer din baby til at sove hvile på hans eller hendes ryg, snarere end på maven eller på siden. Dette er ikke nødvendigt, når dit barns vågen eller i stand til at rulle over begge veje uden din hjælp. Må ikke antage, at andre vil placere din baby til at sove i den korrekte position - insistere på det. Rådgive posering og børnepasning personale ikke at ty til maven position til at berolige en urolig baby.
 • Vælg strøelse omhyggeligt. Brug en fast madras og undgå at placere dit barn på tykt, fluffy polstring, såsom lammeskind eller en tyk dyne. Disse kan forstyrre vejrtrækningen, hvis dit barns ansigt presser mod dem. Af samme grund, skal du ikke bruge kofanger puder eller forlade puder, fluffy legetøj eller udstoppede dyr i dit spædbarn krybbe.
 • Må ikke overophedes baby. At holde din baby varm, så prøv en søvn sæk eller anden søvn tøj, der ikke kræver yderligere covers. Hvis du bruger et tæppe, gør det let. Tuck tæppet sikkert ved foden af ​​krybbe, med blot nok længde til at dække dit barns skuldre. Derefter placere din baby i krybbe, nær foden, dækket løst med tæppe. Må ikke dække dit barns hoved.
 • Baby skal sove alene. Voksen senge er ikke sikkert for spædbørn. En baby kan blive fanget og kvalt mellem hovedgærde lameller, rummet mellem madrassen og sengerammen, eller rummet mellem madrassen og væggen. En baby kan også blive kvalt, hvis en sovende forælder uheld ruller over og dækker barnets næse og mund.
 • Tilbyd en sut. Sutte på en sut på naptime og sengetid kan reducere risikoen for SIDS. En advarsel - Hvis du ammer, skal du vente til at tilbyde en sut, indtil dit barn er 1 måned gammel, og du har afgjort ind i en behagelig sygepleje rutine. Hvis dit barn ikke er interesseret i sutten, prøv igen senere. Hvis sutten falder ud af dit barns mund, mens han eller hun sover, ikke pop det igen

Se også