Vokseværk

Definition

Vokseværk er ofte beskrevet som en smerte eller dunke i benene - ofte på forsiden af ​​lår, kalve eller bag knæene. Vokseværk tendens til at påvirke begge ben og forekommer om natten, og kan endda vække et barn fra søvn.

Vokseværk. Hvad kan du forvente fra din læge.
Vokseværk. Hvad kan du forvente fra din læge.

Selv om disse smerter kaldes vokseværk, er der ingen beviser for, at væksten gør ondt. Vokseværk kan være knyttet til en sænket smertetærskel eller, i nogle tilfælde, at psykiske problemer.

Der er ingen specifik behandling for vokseværk. Du kan gøre dit barn mere komfortabel ved at sætte en varm varmepude på ømme muskler og masserer dem.

Symptomer

Vokseværk normalt medføre en smertende eller dunkende fornemmelse i benene. Denne smerte ofte forekommer i den forreste del af lårene, kalve eller bag knæene. Normalt begge ben ondt. Nogle børn kan også opleve mavesmerter eller hovedpine under episoder med vokseværk. Smerten ikke kommer hver dag. Det kommer og går.

Vokseværk ofte strejke i den sene eftermiddag eller tidlig aften og forsvinde i morgen. Sommetider smerten vækker et barn midt om natten.

Hvornår skal se en læge
Rådfør dit barns læge, hvis du er bekymret for dit barns ben smerter eller smerten er:

 • Vedvarende
 • Stadig til stede i morgen
 • Alvorlige nok til at forstyrre dit barns normale aktiviteter
 • Beliggende i leddene
 • Forbundet med en skade
 • Ledsaget af andre tegn eller symptomer, såsom hævelse, rødme, ømhed, feber, halten, udslæt, appetitløshed, svaghed eller træthed
 • Forbundet med en skade

Se også

Årsager

Årsagen til vokseværk er ukendt. Men der er ingen beviser for, at et barns vækst er smertefuldt. Og vokseværk normalt ikke ske, hvor væksten forekommende eller i perioder med hurtig vækst. Det er blevet foreslået, at vokseværk kan være knyttet til restless legs syndrome. Men muskelsmerter natten fra overforbrug i løbet af dagen menes at være den mest sandsynlige årsag til vokseværk. Overforbrug fra aktiviteter såsom løb, klatring og hoppe kan være svært på et barns bevægeapparatet.

Risikofaktorer

Vokseværk er almindelige i førskole og skole-alderen børn. De er lidt mere almindelig hos piger end hos drenge. Løb, klatring eller springe i løbet af dagen kan øge risikoen for smerter i benene natten.

Forberedelse til Deres udnævnelse

De fleste børn, der har vokseværk behøver ikke at se en læge. Hvis smerten er vedvarende eller usædvanlige, kan du ønsker at bringe dine bekymringer opmærksom på din familie læge eller børnelæge.

Hvad du kan gøre
Før udnævnelsen kan du ønsker at skrive en liste, der besvarer følgende spørgsmål:

 • Hvor kommer smerten opstår?
 • Er der et bestemt tidspunkt på dagen, hvor smerten normalt opstår?
 • Hvor lang tid tager smerten sidst?
 • Hvad, hvis noget, lindrer smerte?
 • Er smerten vække dit barn op om natten eller gøre det svært at falde i søvn?
 • Har dit barn har haft andre tegn eller symptomer - såsom hævelse, rødme, mavesmerter eller hovedpine?
 • Har dit barn for nylig startet en ny fysisk aktivitet?

Hvad kan du forvente fra din læge
Under eksamen, kan lægen stille spørgsmål om dit barns symptomer og aktiviteter. Han eller hun vil kontrollere dit barns knogler og muskler for tegn på ømhed.

Test og diagnose

Lægerne kan som regel diagnosticere vokseværk uden at skulle bestille en test. I nogle tilfælde, selv kan din læge bestille blodprøver eller røntgenbilleder til at hjælpe udelukke andre problemer, der kan forårsage dit barns tegn og symptomer. Ikke alle former for smerter i benene hos børn vokser smerter. Sommetider smerter i benene kan være forårsaget af underliggende sygdomme, der kan behandles.

Behandlinger og medicin

Der er ingen specifik behandling for vokseværk. Den gode nyhed er, at vokseværk ikke give andre problemer, og de påvirker ikke væksten. Vokseværk ofte får bedre på egen hånd inden for et år eller to. Og hvis de ikke går helt væk i et år eller deromkring, bliver de ofte mindre smertefuld. I mellemtiden kan du hjælpe med at lette dit barns ubehag med egenomsorg foranstaltninger som masserer dit barns ben.

Livsstil og hjem retsmidler

Du kan hjælpe med at lette dit barns ubehag med disse hjem retsmidler:

 • Gnid dit barns ben. Børn har ofte reagere på blid massage. Andre føler sig bedre, når de er afholdt eller nusset.
 • Brug en varmepude. Varme kan hjælpe lindre ømme muskler. Brug en varmepude på en lav indstilling, før sengetid, eller når dit barn klager over smerter i benene. Fjern varmepude når dit barn falder i søvn. Et varmt bad før sengetid kan hjælpe, også.
 • Prøv en smertestillende. Tilbyd dit barn ibuprofen (Advil, Børns Motrin, andre) eller acetaminophen (Tylenol, andre). Undgå aspirin, på grund af risikoen for Reyes syndrom - en sjælden men alvorlig tilstand som følge give aspirin til børn.
 • Strækøvelser. Strækker musklerne i benene i løbet af dagen kan hjælpe med at forhindre smerter natten. Spørg din læge, hvad strækker kan hjælpe.