Voksen sundhed

Forebyggelse af kræft: 7 tips til at reducere din risiko

Bekymret kræftforebyggelse? tage ansvaret ved at foretage ændringer, såsom at spise en sund kost og få regelmæssig screeninger.

Du har sikkert hørt modstridende rapporter om forebyggelse af kræft. Undertiden den specifikke cancer-forebyggelse tip anbefalet i en undersøgelse eller nyhedsudsendelse frarådes i en anden.

I mange tilfælde, hvad der vides om forebyggelse af kræft er stadig under udvikling. Dog er det vel accepteret, at dine chancer for at udvikle kræft påvirkes af livsstil valg, du foretager.

Så hvis du er bekymret for forebyggelse af kræft, tage trøst i det faktum, at nogle enkle livsstilsændringer kan gøre en stor forskel. Overvej disse syv forebyggelse af kræft tips.

1.. Brug ikke tobak

Bruge nogen form for tobak, sætter dig på kollisionskurs med kræft. Rygning har været forbundet med forskellige typer af kræft - herunder kræft i lunge, blære, livmoderhals og nyre. Og skråtobak er blevet forbundet med kræft i mundhulen og bugspytkirtel. Selv hvis du ikke bruger tobak, kan udsættelse for passiv rygning øger risikoen for lungekræft.

Undgå tobak - eller beslutter at stoppe med at bruge det - er et af de vigtigste sundheds-beslutninger, du kan gøre. Det er også en vigtig del af forebyggelse af kræft. Hvis du har brug for hjælp at holde op tobak, så spørg din læge om rygestop-produkter og andre strategier for at holde op.

2.. Spis en sund kost

Selvom at gøre sunde valg på købmand og ved måltiderne ikke kan garantere forebyggelse af kræft, kan det medvirke til at reducere din risiko. Overvej disse retningslinier:

 • Spis masser af frugt og grøntsager Base din kost på frugt, grøntsager og andre fødevarer fra vegetabilske kilder -. Såsom fuldkorn og bønner.
 • Begræns fedt. Spis lettere og slankere ved at vælge færre højt fedtindhold fødevarer, især fra animalske kilder. Højt fedtindhold kost tendens til at være højere i kalorier, og kan øge risikoen for overvægt eller fedme - hvilket kan til gengæld øger risikoen for kræft.
 • Hvis du vælger at drikke alkohol, så gør det kun i moderate Risikoen for forskellige former for kræft -. Herunder kræft i bryst-, tyktarms-, lunge-, nyre og lever - stiger med mængden af alkohol du drikker, og længden af tid, du ' ve drukket regelmæssigt.

3.. Opretholde en sund vægt, og være fysisk aktiv

Fastholdelse af en sund vægt kan nedsætte risikoen for forskellige former for kræft, herunder kræft i bryst-, prostata-, lunge-, tyktarms-og nyre.

Fysisk aktivitet tæller, også. Ud over at hjælpe dig med at kontrollere din vægt, kan fysisk aktivitet på egen hånd nedsætte risikoen for brystkræft og tyktarmskræft.

Voksne, som deltager i enhver mængde af fysisk aktivitet få nogle sundhedsmæssige fordele. Men for betydelige sundhedsmæssige fordele, stræbe efter at få mindst 150 minutter om ugen af ​​moderat aerob aktivitet eller til 75 minutter om ugen med kraftig aerob fysisk aktivitet. Du kan også gøre en kombination af moderat og kraftig aktivitet. Som en generel målsætning, omfatte mindst 30 minutters fysisk aktivitet i din daglige rutine - og hvis du kan gøre mere, endnu bedre.

Se også

Forebyggelse af kræft: 7 tips til at reducere din risiko

4.. Beskyt dig mod solen

Hudkræft er en af ​​de mest almindelige former for kræft - og en af ​​de mest forebygges. Prøv disse tips:

 • Undgå middagssolen. Hold ud af solen fra 10:00 til 16:00, når solens stråler er stærkest.
 • Bliv i skyggen. Når du er udendørs, ophold i skyggen så meget som muligt. Solbriller og en bred kantede hat hjælpe, også.
 • Cover udsatte områder. Bær tætvævet, løstsiddende tøj, der dækker så meget af huden som muligt. Sats på lyse eller mørke farver, som afspejler mere ultraviolet stråling end pasteller eller bleget bomuld.
 • Må ikke sjuske med solcreme. Brug generøse mængder af solcreme, når du er udendørs, og genanvende ofte.
 • Undgå solarier og solarier. Disse er lige så skadelig som naturligt sollys.

5.. Bliv vaccineret

Forebyggelse af kræft omfatter beskyttelse af visse virusinfektioner. Tal med din læge om immunisering mod:

 • Hepatitis B. Hepatitis B kan øge risikoen for udvikling af leverkræft. Hepatitis B-vaccine anbefales til visse højrisiko-voksne - såsom voksne, der er seksuelt aktive, men ikke i et gensidigt monogamt forhold, folk med seksuelt overførte infektioner, stiknarkomaner, mænd der har sex med mænd, og sundhedspleje eller offentlige sikkerhedsmæssige arbejdstagere, der kan blive eksponeret for inficeret blod eller kropsvæsker.
 • Humant papillomvirus (HPV). HPV er en seksuelt overført virus, der kan føre til livmoderhalskræft og andre genitale kræftformer samt pladecellekræfttyper i hoved og hals. HPV-vaccinen er tilgængelig for både mænd og kvinder i alderen 26 eller yngre, der ikke har vaccinen som unge.

6.. Undgå risikabel adfærd

Anden effektiv forebyggelse af kræft taktik er at undgå risikabel adfærd, der kan føre til infektioner, der til gengæld kan øge risikoen for kræft. For eksempel:

 • Praksis sikker sex. Begræns dit antallet af seksuelle partnere og bruge kondom, når man har sex. Jo flere seksuelle partnere, du har i din levetid, jo mere sandsynligt du er til at udlicitere en seksuelt overført infektion - såsom HIV eller HPV. Folk, der har hiv eller aids har en højere risiko for kræft i anus, lever og lunge. HPV er oftest forbundet med livmoderhalskræft, men det kan også øge risikoen for kræft i anus, penis, hals, vulva og vagina.
 • . Deler ikke nåle Deling nåle med en inficeret stofmisbruger kan føre til HIV, samt hepatitis B og C - hvilket kan øge risikoen for leverkræft. Hvis du er bekymret for stofmisbrug eller afhængighed, søge professionel hjælp.

7.. Få regelmæssig lægekontrol

Adult sundhed. Spis masser af frugt og grøntsager.
Adult sundhed. Spis masser af frugt og grøntsager.

Regelmæssig selv-eksamener og screeninger for forskellige typer af kræft - såsom kræft i huden, tyktarms-, prostata, livmoderhalsen og bryst - kan øge dine chancer for at opdage kræft tidligt, når behandlingen er mest sandsynligt at blive en succes. Spørg din læge om den bedste kræftscreening tidsplan for dig.

Tag forebyggelse af kræft i dine egne hænder, begynder i dag. Belønningen vil vare hele livet.

Se også