Voksen sundhed

Kosmetisk kirurgi: Hvad at vide på forhånd

Kosmetisk kirurgi kan hjælpe med at forbedre dit udseende, men det er ikke for alle. Vide hvad man skal overveje før operationen, hvordan man finder en kirurg og hvilke spørgsmål at stille.

Kosmetisk kirurgi eller plastikkirurgi, kan virke som den nemmeste måde at barbere år ud dit udseende eller forbedre din fysik. Hvis du ikke er tilfreds med dit udseende, kan kosmetisk kirurgi hjælpe dig se og føle sig bedre.

Kosmetisk kirurgi har imidlertid risici og begrænsninger. Hvis du overvejer kosmetisk kirurgi, her er hvad du behøver at vide.

Faktorer at overveje

Kosmetisk kirurgi ændrer dit udseende ved at ændre dele af din krop, der fungerer normalt, men ser ikke den måde, du ønsker. Før du fortsætter med kosmetisk kirurgi, overveje:

 • Dine forventninger. Forudse forbedringer, ikke perfektion. Hvis du forventer kosmetisk operation for at gøre dig til en filmstjerne, er du forpligtet til at blive skuffet. Må ikke regne med operation for at redde et klippefyldt forhold, få en forfremmelse eller forbedre dit sociale liv.
 • Udgift. Kosmetisk kirurgi er ikke omfattet af de fleste sygesikring planer. Omkostningerne varierer afhængigt af proceduren, der spænder fra hundredvis til tusindvis af dollars. Også overveje omkostningerne ved eventuelle opfølgende pleje eller yderligere korrigerende procedurer.
 • Risici. Utilfredshed er muligt efter enhver form for kosmetisk kirurgi. Kirurgiske komplikationer er muligt også - herunder overdreven blødning eller infektion på operationsstedet.
 • Recovery. Efter kosmetisk kirurgi, skal du måske dage, uger eller endda måneder at komme sig. Forstå de fysiske effekter, der kan være en del af din opsving, samt hvordan operationen kan påvirke aspekter af din personlige og professionelle liv.
 • Psykologiske ændringer. Dit selvværd kunne forbedre efter kosmetisk kirurgi, men kosmetisk kirurgi er ikke sandsynligt, at lindre depression eller andre psykiske lidelser.

Se også

Kosmetisk kirurgi: Hvad at vide på forhånd

Finde en kvalificeret kosmetisk kirurg

Hvis du beslutter at forfølge kosmetisk kirurgi, vil du sandsynligvis have dit valg af kosmetiske kirurger. Vælg en, der har specialiseret sig i den procedure, du gerne vil have gjort, og er certificeret i specialitet af en bestyrelse anerkendt af den europæiske bestyrelse medicinske specialer, såsom den europæiske Board of Plastic Surgery eller Europa bestyrelse Facial Plastic og rekonstruktionskirurgi. Pas på vildledende certificeringer fra ukendte eller selvstændige udpegede bestyrelser.

Hvis du skal have en procedure, der kræver generel anæstesi, være sikker på at operativsystemet faciliteten er blevet akkrediteret af en national eller statslig anerkendt akkreditering agentur, som Den blandede Kommission, eller er licenseret af den stat, hvor anlægget er placeret.

Møde din kirurg

Adult sundhed. Psykologiske ændringer.
Adult sundhed. Psykologiske ændringer.

Når du har indsnævret dit valg af kirurger, planlægge en høring - eller flere konsultationer med forskellige kirurger. Kirurgen vil vurdere den del af din krop, som du ønsker behandlet, og du vil dele din sygehistorie, en liste over noget medicin du tager, og diskutere dine ønsker og forventninger. Under den indledende høring, så spørg kirurgen:

 • Er jeg en god kandidat til denne procedure? Hvorfor eller hvorfor ikke?
 • Er der behandlinger andre end kirurgi, der kan arbejde lige så godt eller bedre for mig?
 • Hvor mange gange har du gjort denne procedure? Hvad var resultaterne?
 • Kan du deler før og efter fotos eller diagrammer til at hjælpe mig med at forstå proceduren og de forventede resultater?
 • Kan den ønskede effekt opnås i en procedure, eller har du forventer flere procedurer?
 • Hvad er de kirurgiske muligheder? Hvad er fordele og ulemper for hver?
 • Vil resultaterne være permanent?
 • Hvilken type bedøvelse vil blive anvendt? Hvordan vil det påvirke mig?
 • Vil jeg være indlagt? Hvis ja, hvor længe?
 • Hvad er de mulige komplikationer?
 • Hvordan vil mine fremskridt blive overvåget efter operationen? Hvad opfølgende behandling skal jeg bruge? Hvor lang en tilbagebetalingsperioden kan jeg forvente?
 • Hvor meget vil proceduren koste?

Jo tættere du arbejde med din kirurg for at fastsætte specifikke, målbare og opnåelige mål, før operationen, jo mere sandsynligt du er til at være tilfreds med resultaterne.

Husk dog, selvom du har gjort dit hjemmearbejde og fandt en kirurg du vil - til en pris, du har råd - beslutning om at forfølge kosmetisk kirurgi er dit og dit alene. Sørg for at du er fortrolig med kirurgen og engageret i dine behandlingsmuligheder valg.

Se også