Voksen sundhed

Work-life balance: tips til at genvinde kontrollen

Når dit arbejde og privatliv er ude af balance, dit stress-niveau vil sandsynligvis stige. Brug disse praktiske strategier til at genskabe harmoni.

Der var en tid, hvor grænserne mellem arbejde og hjem var temmelig klar. Men i dag, arbejdet kan forventes at invadere dit personlige liv - og opretholde balance i arbejdslivet er ikke nogen enkel opgave. Dette kan især være tilfældet, hvis du er bekymret for at miste dit job på grund af omstruktureringer, fyringer eller andre faktorer.

Alligevel work-life balance er ikke uden for rækkevidde.

Start med at evaluere dit forhold til arbejde. Så gælder specifikke strategier til at hjælpe dig finde en sundere balance.

Gift med dit arbejde? overveje omkostningerne

Det kan være fristende at rack op timer på arbejdet, især hvis du forsøger at tjene en forfremmelse eller bestyrer en stadig stigende arbejdsbyrde - eller bare holde hovedet oven vande. Nogle gange overtid måske endda være påkrævet. Hvis du bruger det meste af din tid på at arbejde, selv om, vil dit hjem liv tage et hit.

Adult sundhed. Tabte tid med venner og kære.
Adult sundhed. Tabte tid med venner og kære.

Overvej konsekvenserne af dårlig work-life balance:

  • . Træthed Når du er træt, kan din evne til at arbejde produktivt og tænke klart lider - som kunne tage en vejafgift på din faglige omdømme eller føre til farlige eller dyre fejltagelser.
  • Tabte tid med venner og kære. Hvis du arbejder for meget, kan du gå glip af vigtige familiebegivenheder eller milepæle. Dette kan forlade dig følelsen udeladt, og kan skade relationer med dine kære. Det er også svært at give næring til venskaber, hvis du altid arbejder.
  • . Øget forventninger Hvis du jævnligt arbejder ekstra timer, kan du få mere ansvar - som kan føre til yderligere problemer og udfordringer.

Se også

Work-life balance: tips til at genvinde kontrollen

Skabe bedre balance i arbejdslivet

Så længe du arbejder, vil jonglerer de krav karriere og personlige liv sandsynligvis være en løbende udfordring. Overvej disse ideer til at finde balance i arbejdslivet, der er bedst for dig:

  • Spor din tid. Vær opmærksom på dine daglige opgaver, herunder arbejdsrelaterede og personlige aktiviteter. Beslut hvad der er nødvendigt, og hvad tilfredsstiller dig mest. Klip eller uddelegere aktiviteter du ikke nyder eller ikke kan håndtere - eller dele dine bekymringer og mulige løsninger med din arbejdsgiver eller andre.
  • Udnyt dine muligheder. Spørg din arbejdsgiver om flex timer, en komprimeret arbejdsuge, jobdeling, distancearbejde eller andet planlægning fleksibilitet. Jo mere kontrol du har over dine timer, jo mindre stresset du sandsynligvis være.
  • Lær at sige nej. Uanset om det er en kollega beder dig om at stå i spidsen for et ekstra projekt eller dit barns lærer beder dig om at organisere en klasse fest, så husk at det er OK at respektfuldt sige nej. Når du afslutter acceptere opgaver ud af skyld eller en falsk følelse af forpligtelse, vil du have mere tid til de aktiviteter, der er meningsfulde for dig.
  • Efterlad arbejde på arbejdspladsen Med den teknologi til at forbinde til nogen som helst fra stort set hvor som helst, kan der ikke være nogen grænse mellem arbejde og hjem -. Medmindre du opretter den. Lav en bevidst beslutning om at adskille arbejde tid fra personlige tid. Når du er med din familie, for eksempel holde din bærbare computer i din dokumentmappe.
  • Styre din tid. Organiser husstand opgaver effektivt, såsom løb ærinder i partier eller laver en belastning af vasketøj hver dag, snarere end at redde det hele for din fridag. Put familie begivenheder på en ugentlig familie kalender og holde en daglig to-do liste. Gør hvad der skal gøres, og lad resten gå.
  • Styrke din support system På arbejdet, kræfter sammen med kolleger, som kan dække for dig -. Og omvendt - når familien opstår konflikter. Derhjemme hverve betroede venner og kære til at pitche ind med børnepasning eller huslige pligter, når du har brug for til at udføre overarbejde eller rejse.
  • Nurture dig selv. Spis en sund kost, omfatte fysisk aktivitet i din daglige rutine og få nok søvn. Sæt tid af hver dag til en aktivitet, som du nyder, såsom at praktisere yoga eller læsning. Bedre endnu, opdager aktiviteter, du kan gøre med din partner, familie eller venner - såsom vandreture, dans eller tage madlavningskurser.

Vide, hvornår at søge professionel hjælp

Alle har brug for hjælp fra tid til anden. Hvis dit liv føles for kaotisk til at styre og du spinding dine hjul at bekymre sig om det, tale med en professionel - såsom en rådgiver eller anden mental sundhed udbyder. Hvis din arbejdsgiver tilbyder medarbejder bistandsprogram (MHP), drage fordel af tilgængelige tjenester.

Husk, slående et sundt work-life balance er ikke en one-shot deal. Oprettelse work-life balance er en kontinuerlig proces, som din familie, interesser og arbejdsliv forandring. Regelmæssigt undersøge dine prioriteter - og foretage ændringer, hvis det er nødvendigt - for at sikre, at du holder på sporet.

Se også