Voksen sundhed

Trivsel: Hvordan at gøre arbejdet mere givende

Stress mounts når trivslen falder. Her er et kig på nogle af årsagerne til mistrivsel - og praktiske måder at øge jobtilfredsheden.

Finder du dig selv frygter starten af ​​arbejdsugen? Eller ønsker den nuværende arbejdsdagen væk? Er du ikke længere begejstret dit job?

Adult sundhed. Opret nye udfordringer.
Adult sundhed. Opret nye udfordringer.

I en udfordrende økonomi, kan du ikke føle, at du bare kan skifte job - men du kan være i stand til at ændre, hvordan du tænker om dit job at forbedre din jobtilfredshed.

Forstå sammenhængen mellem arbejde tilgang og arbejdsglæde

Hvis du har gået sur på dit job, tage lidt tid til at tænke over, hvad der motiverer og inspirerer dig - og hvordan du nærmer dig dit arbejde. For eksempel:

  • Det er et job. Hvis du nærmer dig arbejde som et job, du fokuserer primært på de økonomiske belønninger. Arten af ​​det arbejde kan have lidt interesse for dig. Hvad der er vigtigt er pengene. Hvis et job med mere løn kommer din vej, vil du sandsynligvis komme videre.
  • Det er en karriere. Hvis du nærmer dig arbejde som en karriere, vil du sandsynligvis interesseret i avancement. Dit nuværende job kan bare være en springbræt til dit endelige mål. Det vigtigste er at blive betragtet som en succes i dit område.
  • Det er et kald. Hvis du nærmer dig dit job som et kald, du fokusere på selve værket. Du er mindre interesseret i økonomisk vinding eller karriere, men foretrækker i stedet at finde en følelse af tilfredsstillelse fra selve værket.

En fremgangsmåde er ikke nødvendigvis bedre, og du kan finde elementer af alle tre perspektiver vigtige. Still, hvis du er utilfreds med dit job, er det nyttigt at reflektere over, hvorfor du arbejder. Tænk over, hvad oprindeligt tiltrak dig til dit nuværende job, og om det kan være en faktor i din manglende jobtilfredshed. Forstå, hvad der motiverer dig i dit arbejde kan hjælpe dig omformulere dine forventninger og træffe valg for at øge din tilfredshed.

Se også

Trivsel: Hvordan at gøre arbejdet mere givende

Overvej strategier til forbedring jobtilfredshed

Uanset hvorfor du arbejder, der er strategier, der kan hjælpe puste nyt liv i dit job. For eksempel:

  • Skaber nye udfordringer. Tag på et projekt, der kan motivere dig og give dig en følelse af kontrol. Start små, såsom at organisere en arbejdsrelateret fest, før man går videre til større mål. Arbejder på noget du interesserer dig kan øge din selvtillid og arbejdsglæde.
  • Mentor en kollega. Når du har mestret et job, kan du finde det for rutine. Hjælpe et nyt teammedlem eller en praktikant forskud hans eller hendes kvalifikationer kan gendanne den udfordring og arbejdsglæde, du ønsker.
  • Udvid dine færdigheder. Hvis du føler dig træt, så spørg din vejleder om cross-træning. Måske kunne uddanne sig til nye eller supplerende opgaver. Hvis din virksomhed lancerer et nyt projekt, frivilligt for holdet.
  • Lær af dine fejl. Lad ikke tilbageslag udhule din jobtilfredshed. Når du laver en fejl på arbejdspladsen, lære af det, og prøv igen. Hvis du modtager en mindre end stjernernes vurdering, spørg om deltage i seminarer eller tage klasser til at forbedre dine præstationer.
  • Bo positive. Brug positiv tænkning til at omformulere dine tanker om dit job. Når du fange dig selv at tænke dit job er forfærdeligt, stop den tanke i dens spor. Husk, alle møder gode dage og dårlige dage på jobbet.
  • Være taknemmelig. Taknemmelighed kan hjælpe dig med at fokusere på hvad der er positivt om dit job. Spørg dig selv, "Hvad skal jeg taknemmelig for på arbejdet i dag?" Hvis det er blot, at du skal spise frokost med en venlig kollega, det er OK. Finde mindst én ting, du er taknemmelige for og nyde det.
  • Nurture din passion. Hvis din jobtilfredshed er aftaget, men søger et nyt job er ikke en realistisk mulighed, kan du overveje dit nuværende job som en velkommen lønseddel, der giver dig mulighed for at fokusere din energi på interesser uden for arbejdet. Sommetider arbejde er simpelthen et middel til at nyde de ting, du er virkelig brænder for.

Mere arbejdsglæde kan betyde mindre stress

Uanset om dit arbejde er et job, en karriere eller et kald, kan du tage skridt til at genoprette mening til dit job. Gør det bedste af vanskelige arbejdssituationer ved at opretholde en positiv holdning. Vær kreativ, som du tænker på måder at ændre din situation - eller hvordan du ser din situation. Dette kan hjælpe dig med at styre din stress og opleve frugterne af dit erhverv.

Se også