Voksen sundhed

Venskaber: berige dit liv og forbedre dit helbred

Venskaber kan være godt for dig. Find ud af om sammenhængen mellem din sundhed og venskab, og hvordan man kan fremme og bevare sunde venskaber.

Venskaber kan have en stor indvirkning på dit helbred og velvære, men det er ikke altid let at bygge eller vedligeholde venskaber. Forstå vigtigheden af ​​venskaber i dit liv og hvad du kan gøre for at udvikle og pleje venskaber.

Hvad er fordelene ved venskaber?

Adult sundhed. Tag dit barn - eller PET - en tur.
Adult sundhed. Tag dit barn - eller PET - en tur.

Gode ​​venner er godt for dit helbred. Venner kan hjælpe dig med at fejre gode tider og yde støtte i dårlige tider. Friends forebygge ensomhed og give dig en chance for at tilbyde nødvendige kammeratskab, også. Venner kan også:

 • Øge din følelse af tilhørsforhold og formål
 • Boost din lykke
 • Reducere stress
 • Forbedre dit selvværd
 • Hjælp dig med at håndtere traumer, såsom skilsmisse, alvorlig sygdom, tab af job eller død af en elsket en
 • Opfordre dig til at ændre eller undgå usunde livsstilsvaner såsom overdreven drikke eller mangel på motion

Hvorfor er det nogle gange svært at få venner eller opretholde venskaber?

Mange voksne har svært ved at udvikle nye venskaber eller holde eksisterende venskaber. Venskaber kan tage en bagsædet til andre prioriteter, såsom arbejde eller pleje af børn eller gamle forældre. Du og dine venner kan have vokset fra hinanden på grund af ændringer i jeres liv eller interesser. Eller måske du har flyttet til et nyt samfund, og har endnu ikke fundet en måde at møde folk. Udvikling og vedligeholdelse af gode venskaber tager indsats. Nydelsen og komfort venskab kan give, men gør investeringen værd.

Hvad er en sund antal venner?

Der er ingen grund til at sigte til et bestemt antal venner. Nogle mennesker nyde godt af et stort og varieret netværk af venner, mens andre foretrækker en mindre kreds af venner og bekendte. Der findes også forskellige typer af venskab. Du har måske et par nære venner, du henvende sig for dybt personlige samtaler, og mere afslappet venner med hvem du ser film, spille basketball eller deler baggård cookouts. Overvej, hvad der virker for dig. Samlet set kvaliteten af ​​dine relationer er vigtigere end det specifikke antal venner du har.

Se også

Venskaber: berige dit liv og forbedre dit helbred

Hvad er nogle måder at møde nye mennesker?

Du kan tage skridt til at møde mennesker og udvikle venskaber. For eksempel:

 • Tag dit barn - eller PET - en tur Chat med naboer, som også er ude og om eller hoved til en populær park og strejke op samtaler der..
 • Arbejde ud. Tag en klasse på en lokal sportsklub, ældrecenter eller community fitnessrum. Start en frokosttid walking gruppe på arbejdspladsen.
 • Må frokost. Inviter en bekendt til at slutte sig til dig for kaffe eller et måltid.
 • Accepter invitationer. Når du er inviteret til en social sammenkomst, sige ja. Kontakte nogen, der for nylig inviteret dig til en aktivitet, og returnere favor.
 • Frivillige. Tilbyd din tid eller talenter på et hospital, sted for tilbedelse, museum, medborgerhus, velgørende gruppe eller anden organisation. Du kan danne stærke forbindelser, når du arbejder med mennesker, der har fælles interesser.
 • Deltag samfund begivenheder. Find sammen med en gruppe af mennesker, der arbejder mod et mål, du tror på, så som et valg eller oprydning af et naturområde. Find en gruppe med lignende interesser i en aktivitet, såsom auto racing, havearbejde, læsning eller gør håndværk.
 • Gå i skole. Tag et kollegium eller community uddannelse kursus for at møde mennesker, der har samme interesser.
 • Deltag i et trossamfund. Udnyt særlige aktiviteter og få-to-know-you arrangementer for nye medlemmer.

Frem for alt, ophold positive. Du må ikke blive venner med alle, du møder, men at opretholde en venlig holdning og attitude kan hjælpe dig med at forbedre relationer i dit liv og sår kimen til venskab med nye bekendtskaber.

Hvordan sociale medier påvirker venskaber?

Deltagelse i en chatgruppe eller online community kan hjælpe dig med at træffe eller opretholde forbindelser og lindre ensomhed. Men forskning tyder på, at brugen af ​​sociale netværkssider ikke nødvendigvis fører til en større offline netværk eller tættere offline relationer med netværkets medlemmer. Hertil kommer, husk at udvise forsigtighed, når du deler personlige oplysninger eller arrangere en aktivitet med nogen, du har kun mødt online.

Hvordan kan jeg pleje mine venskaber?

Udvikling og vedligeholdelse af sunde venskaber involverer give-and-take. Nogle gange er du den ene at give støtte og andre gange du er på den modtagende ende. Lade venner ved, at du holder af dem og værdsætter dem, kan bidrage til at styrke din obligation. Det er så vigtigt for dig at være en god ven, som det er at omgive dig med gode venner.

At opdrage dine venskaber:

 • Gå let. Må ikke overvælde venner med telefonopkald, tekster, chatbeskeder eller e-mails. Respekter dine venners grænser.
 • Må ikke konkurrere. Lad ikke venskaber bliver til en kamp om, hvem der gør de fleste penge, eller hvem der har den pæneste hjem.
 • Vedtage en sund og realistisk selvopfattelse Arbejde på at opbygge dit selvværd ved at tage vare på dig selv -. Spise en sund kost og omfatter fysisk aktivitet i din daglige rutine. Vanity og konstant selvkritik kan være turnoffs til potentielle venner.
 • Undgå ubarmhjertige højlydt. Nonstop klager kan lægge pres på dine venskaber. Tal med dine venner om, hvordan du kan ændre dele af dit liv, der gør dig ulykkelig.
 • Vedtage en positiv indstilling. Prøv at finde humor i tingene. Latter er smitsom og tiltalende.
 • Lytte op. Spørg, hvad der foregår i dine venners liv. Undgå at tale om dine egne problemer hele tiden. Prøv at kun give råd, når dine venner beder om det.
 • Døm ikke. Giv dine venner plads til at ændre sig, vokse og lave fejl. Opfordre dine venner til frit at udtrykke deres følelser.
 • Respekt privatliv. Hemmeligholde personlige oplysninger, som dine venner deler med dig. Prøv ikke at stille spørgsmål, der gør dine venner ubehageligt.

Husk, det er aldrig for sent at bygge nye venskaber eller genskabe kontakten med gamle venner. Investerer tid i at gøre venner og styrke dine venskaber kan betale sig i bedre sundhed og en lysere udsigter for de kommende år.

Se også