Voksen sundhed

Resilience: opbygge kompetencer til at udholde trængsler

Modstandskraft betyder at være i stand til at tilpasse sig livets ulykker og tilbageslag. Test din modstandskraft niveau og få tips til at bygge din egen modstandskraft.

Når noget går galt, du har tendens til at hoppe tilbage eller falde fra hinanden?

Når du har modstandskraft, du udnytte indre styrke, der hjælper dig rebound fra et tilbageslag eller en udfordring, som et job tab, en sygdom, en katastrofe eller død af en elsket. Hvis du mangler modstandskraft, kan du dvæle ved problemer, føler sig offer, bliver overvældet eller henvende sig til usunde klare mekanismer, såsom stofmisbrug.

Adult sundhed. Gør hver dag meningsfuldt.
Adult sundhed. Gør hver dag meningsfuldt.

Modstandskraft vil ikke gøre dine problemer gå væk - men modstandskraft kan give dig mulighed for at se forbi dem, finde glæde i livet og bedre styr stress. Hvis du ikke er så modstandsdygtige som du gerne vil være, kan du udvikle færdigheder til at blive mere modstandsdygtig.

Modstandskraft betyder tilpasning til modgang

Modstandskraft er evnen til at rulle med slag. Når stress, modgang eller traumer strejker, du stadig oplever vrede, sorg og smerte, men du er i stand til at holde fungere - både fysisk og psykisk. Modstandskraft er ikke om toughing det ud, bliver stoiske eller enegang. I virkeligheden er det at være i stand til at nå ud til andre om støtte et centralt element i at være modstandsdygtige.

Modstandskraft og mental sundhed

Modstandskraft giver beskyttelse fra forskellige psykiske lidelser, såsom depression og angst. Modstandskraft kan også hjælpe offset faktorer, der øger risikoen for psykiske lidelser, såsom manglende social støtte, bliver mobbet eller forrige traumer. Hvis du har en eksisterende mentale helbredstilstand kan være modstandsdygtige forbedre din evne til at klare.

Se også

Resilience: opbygge kompetencer til at udholde trængsler

Tips til at forbedre dit modstandskraft

Hvis du gerne vil blive mere modstandsdygtige, overveje disse tips:

  • Få forbindelse. Opbygge stærke, positive relationer med deres kære og venner kan give dig tiltrængt støtte og accept i både gode og dårlige tider. Etabler andre vigtige forbindelser ved at gøre frivilligt arbejde, at blive involveret i dit samfund, eller deltage i en tro eller åndeligt fællesskab.
  • Gør hver dag meningsfuldt. Gøre noget, der giver dig en følelse af realisering og formål hver dag. Sætte mål for at hjælpe dig med at se mod fremtiden med mening.
  • Lære af erfaringerne. Tænk tilbage på, hvordan du har klaret strabadserne i fortiden. Overvej de færdigheder og strategier, der hjalp dig gennem hårde tider. Du kan endda skrive om tidligere erfaringer i et tidsskrift for at hjælpe dig med at identificere både positive og negative adfærdsmønstre - og vejlede din adfærd i fremtiden.
  • Forbliv håbefuld. Du kan ikke ændre hvad der er sket i fortiden, men du kan altid se mod fremtiden. Accept og endda foregribe forandringer gør det nemmere at tilpasse og se nye udfordringer med mindre angst.
  • Pas på dig selv. Tendens til dine egne behov og følelser, både fysisk og følelsesmæssigt. Deltage i aktiviteter og fritidsinteresser, du nyder. Omfatte fysisk aktivitet i din daglige rutine. Få masser af søvn. Spis en sund kost. Hvis du vil gendanne en indre følelse af fred eller ro, praksis stresshåndtering og afspændingsteknikker, såsom yoga, meditation, guidede billedsprog, dyb vejrtrækning eller bøn.
  • Vær proaktiv. Må ikke ignorere dine problemer eller forsøge at ønske dem væk. I stedet regne ud, hvad der skal gøres, lave en plan og skride til handling. Selv om det kan tage tid at komme fra et stort tilbageskridt, traumatisk begivenhed eller tab ved, at din situation kan forbedres, hvis du aktivt arbejde på det.

Hvornår skal søge professionel rådgivning

Bliver mere modstandsdygtige tager tid og praksis. Hvis du ikke føler, du gør fremskridt - eller du ikke ved, hvor du skal starte - overveje at tale med en mental sundhed udbyder. Med vejledning, kan du forbedre din spændstighed og mentale velvære.

Se også