Voksen sundhed

Anger management: besvaret dine spørgsmål

Vrede er ikke altid dårligt, men det skal håndteres korrekt. Overveje formålet vrede tjener og den bedste tilgang til vrede forvaltning.

Vrede i sig selv er ikke et problem - det er hvordan du håndterer det. Overveje karakteren af ​​vrede, samt hvordan de skal håndtere vrede og hvad de skal gøre, når du konfronteret med en person, hvis vrede er ude af kontrol.

Hvad er vrede?

Vrede er en naturlig reaktion på opfattede trusler. Det er en advarsel klokke, der fortæller dig, når noget er galt. Vrede får din krop til at frigive adrenalin - kampen-eller-flygt hormon - som kan øge muskelspændinger, puls og blodtryk. Vrede kan udløse eller omfatte andre følelser som sorg, skuffelse eller frustration. Vrede bliver et problem, når du ikke styre det på en sund måde.

Så det er ikke "dårlige" til at føle sig vred?

At være vred er ikke altid en dårlig eller negativ ting. At være vred kan motivere folk til at lytte til dine bekymringer. Det kan forhindre andre i at gå hele over dig. Det kan motivere dig til at blive involveret med årsager, du holder af. Det centrale er at styre din vrede på en sund måde.

Hvad får folk til at blive vred?

Du har måske mange ting at føle sig truet om - fra finansielle kriser og gruppepres til at stofmisbrug og krig - og nogle mennesker reagerer på en negativ måde. Alligevel har de fleste mennesker ikke gå rundt at føle gal hele tiden. Når nogen eksploderer med vrede, er der normalt en udløsende begivenhed - som en uenighed på arbejde eller bliver hængende i trafikken - der bringer en blanding af ulmende følelser til kogepunktet.

Din personlige historie feeds dine reaktioner til vrede så godt. Det er derfor nogle mennesker reagerer så vredt på visse situationer, såsom at miste en parkeringsplads, mens andre tager det i stiv arm. For eksempel, hvis du har lært at være vred er en negativ ting du måske ikke ved, hvordan man udtrykke vrede passende - så dine frustrationer simre og gøre dig ulykkelig, eller bygge op, indtil du eksplodere i en vred udbrud. I andre tilfælde kan ændringer i hjernens kemi eller underliggende medicinske tilstande udløse vredesudbrud.

Se også

Anger management: besvaret dine spørgsmål

Hvad er den bedste måde at håndtere vrede?

Når du er vred, kan du vælge at udtrykke eller undertrykke følelser. Her er forskellen:

  • Expression. Dette er den handling at formidle din vrede. Expression spænder fra en fornuftig, rationel diskussion til en voldsomt udbrud.
  • Undertrykkelse. Dette er et forsøg på at holde i eller ignorere din vrede. Det omfatter også passive-aggressive reaktioner - hvor man ikke udtrykke din vrede konstruktivt, men i stedet ordningen til at gøre gengæld.

Ideelt set vil du vælge konstruktive udtryk - med angivelse af dine bekymringer og behov klart og direkte, uden at såre andre eller forsøge at kontrollere dem.

Kan vrede skade dit helbred?

Adult sundhed. Anger management: besvaret dine spørgsmål.
Adult sundhed. Anger management: besvaret dine spørgsmål.

Nogle undersøgelser tyder på, at uhensigtsmæssigt udtrykke vrede - såsom at holde vrede indestængt op, sydende af raseri eller har voldelige udbrud - kan være skadeligt for dit helbred. Sådanne reaktioner kan forværre kroniske smerter eller føre til at sove vanskeligheder eller fordøjelsesproblemer. Der er endda nogle beviser for, at stress og fjendtlighed relateret til vrede kan føre til hjertesygdomme og hjerteanfald.

Hvornår er professionel hjælp behov?

At lære at styre vreden er en udfordring for alle tider. Overveje at søge hjælp til vrede spørgsmål, hvis din vrede synes ude af kontrol, får dig til at gøre ting, du fortryder, gør ondt dem omkring dig, eller er ved at tage en vejafgift på din personlige relationer. Du kan udforske de lokale vrede forvaltning klasser eller vrede forvaltning rådgivning. Med professionel hjælp, kan du:

  • Lær, hvad vrede er
  • Identificer, hvad der udløser din vrede
  • Erkend tegn på, at du bliver vred
  • Lær at reagere på frustration og vrede på en kontrolleret og sund måde
  • Udforsk underliggende følelser, som sorg eller depression

Vrede forvaltning klasser og rådgivning kan gøres individuelt, med din partner eller andre familiemedlemmer, eller i en gruppe. Bed om en henvisning fra din læge til en rådgiver med speciale i anger management, eller spørg familie og venner for anbefalinger. Dit helbred forsikringsselskab, medarbejderen bistandsprogram (MHP), præster eller statslige eller lokale myndigheder kan også tilbyde anbefalinger.

Hvad kan du gøre, hvis du konfronteret med en person, hvis vrede er ude af kontrol?

Normalt den mest rationelle ting at gøre er at gå væk. Hvis du opholder dig, kan situationen eskalere til vold. Hvis forlader situationen er vanskeligt eller umuligt, tage rimelige forholdsregler for at beskytte dig selv. Ikke engagere den anden person på en måde, der er tilbøjelige til at øge den vrede adfærd.

Se også