Voksen sundhed

Anger management: 10 tips til at tæmme dit temperament

Holde dit temperament i skak kan være udfordrende. Bruge enkle vrede forvaltning tips - fra at tage en timeout for at bruge "i" udsagn - at bevare kontrollen.

Har du befinder dig rygende når nogen skærer dig ud i trafikken? Er dit blodtryk gå gennem taget, når dit barn nægter at samarbejde? Vrede er en normal og endda sund følelse - men det er vigtigt at beskæftige sig med det på en positiv måde. Ukontrolleret vrede kan tage en vejafgift på både dit helbred og dine relationer.

Klar til at få din vrede under kontrol? Start med at overveje disse 10 anger management tips.

Nr. 1: tage en timeout

Tælle til 10 er ikke kun for børn. Før at reagere på en anspændt situation tage et par øjeblikke til at trække vejret dybt og tælle til 10. Langsommere kan hjælpe uskadeliggøre dit temperament. Hvis det er nødvendigt, tage en pause fra den person eller situation, indtil din frustration aftager lidt.

Nr. 2: når du er rolig, udtrykke din vrede

Så snart du tænker klart, udtrykke din frustration i en selvhævdende, men nonconfrontational måde. Angiv dine bekymringer og behov klart og direkte, uden at såre andre eller forsøge at kontrollere dem.

Nr. 3: få noget motion

Fysisk aktivitet kan give en afsætningsmulighed for dine følelser, især hvis du er ved at bryde ud. Hvis du føler din vrede eskalerer, gå en rask gåtur eller køre, eller bruge lidt tid på at gøre andre favorit fysiske aktiviteter. Fysisk aktivitet stimulerer forskellige hjernen kemikalier, der kan efterlade dig følelsen gladere og mere afslappet end du var før du har arbejdet ud.

Nr. 4: Tænk før du taler

I varmen i det øjeblik, er det nemt at sige noget, du senere fortryder. Tag et øjeblik til at samle dine tanker, før at sige noget - og tillade andre, der er involveret i den situation at gøre det samme.

Nr. 5: identificere mulige løsninger

I stedet for at fokusere på, hvad gjorde du gal, arbejder på at løse problemet ved hånden. Har dit barns messy room drive dig til vanvid? Luk døren. Er din partner sent til middag hver aften? Planlæg måltiderne senere i aften - eller accepterer at spise på din egen et par gange om ugen. Mind dig selv, at vrede ikke vil løse noget, og måske kun gøre det værre.

Se også

Anger management: 10 tips til at tæmme dit temperament

Nr. 6: stick med 'I' udsagn

For at undgå at kritisere eller anbringelse skylden - hvilket måske kun øge spændingerne - brug "I" erklæringer for at beskrive problemet. Være respektfuld og specifik. For eksempel sige, "Jeg ked af, at du forlod bordet uden at tilbyde at hjælpe med opvasken," i stedet for: "Du har aldrig gøre nogen husarbejde."

Nr. 7: ikke nag

Tilgivelse er et kraftfuldt værktøj. Hvis du tillader vrede og andre negative følelser at fortrænge positive følelser, kan du finde dig selv opslugt af din egen bitterhed eller følelse af uretfærdighed. Men hvis du kan tilgive nogen, der vred dig, kan du både lære af situationen. Det er urealistisk at forvente, at alle opfører sig præcis som du ønsker på alle tidspunkter.

Nr. 8: Brug humor til at frigøre spændinger

Lightening up kan hjælpe diffuse spændinger. Brug ikke sarkasme, selv om - det kan skade følelser og gøre tingene værre.

Nr. 9: praksis afslapning færdigheder

Adult sundhed. Anger management: 10 tips til at tæmme dit temperament.
Adult sundhed. Anger management: 10 tips til at tæmme dit temperament.

Når dit temperament nødblus, lægge afslapning færdigheder til at arbejde. Øv dybe åndedrætsøvelser, forestille sig en afslappende scene, eller gentage en beroligende ord eller en sætning, såsom "Tag det roligt." Du kan også lytte til musik, skrive i et tidsskrift eller gøre et par yogastillinger - hvad det tager for at fremme afslapning.

Nr. 10: vide, hvornår at søge hjælp

At lære at styre vreden er en udfordring for alle tider. Overveje at søge hjælp til vrede spørgsmål, hvis din vrede synes ude af kontrol, får dig til at gøre ting, du fortryder, eller gør ondt dem omkring dig. Du kan udforske de lokale vrede forvaltning klasser eller vrede forvaltning rådgivning. Med professionel hjælp, kan du:

  • Lær, hvad vrede er
  • Identificer, hvad der udløser din vrede
  • Erkend tegn på, at du bliver vred
  • Lær at reagere på frustration og vrede på en kontrolleret og sund måde
  • Udforsk underliggende følelser, som sorg eller depression

Vrede forvaltning klasser og rådgivning kan gøres individuelt, med din partner eller andre familiemedlemmer, eller i en gruppe. Bed om en henvisning fra din læge til en rådgiver med speciale i anger management, eller spørg familiemedlemmer, venner eller andre kontakter til henstillinger. Dit helbred forsikringsselskab, medarbejderen bistandsprogram (MHP), præster eller statslige eller lokale myndigheder også kan tilbyde anbefalinger.

Se også