Voksen sundhed

Sleep hjælpemidler: forstår over-the-counter valgmuligheder

Søvnproblemer? over-the-counter sove hjælpemidler kan hjælpe midlertidigt - men livsstilsændringer er normalt den bedste fremgangsmåde for kronisk søvnløshed.

Du har fulgt de sædvanlige tips til at få nok søvn - sover på en regelmæssig tidsplan, undgå koffein og dagtimerne lur, motion regelmæssigt, og håndtere stress. Alligevel har det været uger, og en god nats søvn er fortsat undvigende. Er det tid til en over-the-counter sove støtte? Her er hvad du behøver at vide, hvis du overvejer medicin til at hjælpe dig med at sove.

Sleep hjælpemidler: ikke en magisk kur

Over-the-counter søvn hjælpemidler kan være effektive for en lejlighedsvis søvnløs nat. Der er et par forbehold, dog. De fleste over-the-counter søvn hjælpemidler indeholder antihistaminer. Tolerance overfor den sedative effekt af antihistaminer kan udvikle sig hurtigt - så jo længere du tager dem, jo ​​mindre sandsynligt er det at gøre dig søvnig. Desuden kan nogle over-the-counter sove hjælpemidler forlade dig følelsen groggy og utilpas næste dag. Dette er den såkaldte tømmermænd effekt. Medicin interaktioner er muligt så godt, og der er stadig meget ukendt om sikkerheden og effektiviteten af ​​over-the-counter søvn hjælpemidler.

Se også

Sleep hjælpemidler: forstår over-the-counter valgmuligheder

Sleep hjælpemidler: valgmuligheder

Over-the-counter søvn hjælpemidler findes i næsten ethvert apotek. Her er en liste over almindelige valg og de potentielle bivirkninger:

  • Diphenhydramin (Benadryl, Unisom søvn). Diphenhydramine er en beroligende antihistamin. Bivirkninger kan omfatte døsighed i dagtimerne, mundtørhed, svimmelhed og hukommelsesproblemer.
  • Doxylamin (Unisom SleepTabs). Doxylamine er også en beroligende antihistamin. Bivirkninger ligner diphenhydramin, herunder døsighed i dagtimerne, mundtørhed, svimmelhed og hukommelsesproblemer.
  • Melatonin. Hormonet melatonin hjælper med at kontrollere din naturlige søvn-vågne cyklus. Nogle undersøgelser tyder på, at melatonin kosttilskud kan være nyttigt i behandling jetlag eller reducere den tid det tager at falde i søvn - selvom effekten er typisk milde. De mest almindelige melatonin bivirkninger omfatter søvnighed i dagtimerne, svimmelhed og hovedpine. Andre, mindre almindelige melatonin bivirkninger kan omfatte abdominal ubehag, mild angst, irritabilitet, forvirring og kortvarige følelser af depression.
  • Valerian. Kosttilskud fremstillet af denne plante kan reducere mængden af tid, det tager at falde i søvn, samt fremme en bedre søvn generelt. Men den aktive bestanddel er ikke klart og potens kan variere. Bivirkninger af baldrian kosttilskud kan omfatte hovedpine, mavesmerter, uro eller uro og hjerte forstyrrelser.
Adult sundhed. Diphenhydramin (Benadryl, Unisom søvn).
Adult sundhed. Diphenhydramin (Benadryl, Unisom søvn).

Store brands indeholder de samme aktive ingredienser som firmanavn søvn hjælpemidler er almindeligt tilgængelige. Store mærker har de samme risici og fordele som deres firmanavn modstykker, ofte på en mere rimelig pris.

Hvis du beslutter dig for at bruge over-the-counter søvn hjælpemidler

Hvis du tror, ​​du ville nyde godt over-the-counter søvn hjælpemidler, følge disse trin:

  • Start med din læge. Du behøver ikke din læges OK for at tage en over-the-counter sove støtte, men det er en god ide at tjekke med ham eller hende alligevel. Din læge kan sørge for søvn støtte ikke vil interagere med andre lægemidler eller underliggende tilstande, samt fastlægge den bedste dosering.
  • Hold forholdsregler i tankerne Diphenhydramine og doxylamine anbefales ikke til folk, der har lukket glaukom, astma, kronisk obstruktiv lungesygdom, svær leversygdom eller urinretention -. Der kan indledes med en svag urin strøm eller problemer med at starte vandladning. Desuden er de fleste søvn hjælpemidler anbefales ikke til kvinder, der er gravide eller ammer.
  • Tage det en dag ad gangen. Over-the-counter søvn hjælpemidler er en midlertidig løsning for søvnløshed. Generelt er de ikke beregnet til at blive brugt i længere end to uger.
  • Undgå alkohol. Bland aldrig alkohol og søvn hjælpemidler. Alkohol kan forøge den sederende virkning af medicinen.
  • Pas på bivirkninger. Må ikke køre bil eller forsøge andre aktiviteter, der kræver årvågenhed, mens du tager søvn hjælpemidler.

Alle ydelser fra en god nats søvn. Hvis du fortsat har problemer med at sove, skal du kontakte din læge for yderligere hjælp. Ud over at livsstilsændringer, kan din læge anbefale adfærdsterapi til at hjælpe dig med at lære nye sovevaner og måder at gøre dit sovemiljø mere befordrende at sove. I nogle tilfælde kan kortvarig brug af receptpligtig sove hjælpemidler anbefales som godt.

Se også