Voksen sundhed

Hvor meget søvn har du virkelig brug for?

Hvor meget søvn du har brug for, afhænger af faktorer som alder og sundhedstilstand. Du kan være nødt til at eksperimentere for at finde din personlige sweet spot.

Du har hørt standard råd: Få otte timers søvn hver nat. Men er det sandt over hele linjen? Svaret synes at være, at det afhænger af.

Age

Som man kunne forvente, spædbørn og småbørn har brug for mest søvn - ni til 10 timer om natten plus lur i løbet af dagen. Børn i skolealderen, herunder teenagere, gør bedst med ni til 11 timer om natten. De fleste voksne kræver syv til otte timers søvn hver nat.

Mens ældre voksne har brug for om den samme mængde søvn som yngre voksne, ældre voksne har en tendens til at sove mere let og for kortere perioder end yngre voksne. Ældre voksne ofte kompensere ved at bruge mere tid i sengen om natten eller napping i løbet af dagen.

Graviditet

Ændringer i en kvindes krop i den tidlige graviditet kan øge behovet for søvn. Alligevel graviditet symptomer, herunder kvalme og opkastning, hyppig vandladning, rygsmerter, kramper i benene, og halsbrand, kan gøre det vanskeligt at sove.

Helbredsproblemer og medicin

Folk, der har kronisk astma eller bronkitis tendens til at have flere problemer med at falde i søvn og sove igennem end raske mennesker, enten på grund af deres åndedrætsbesvær eller på grund af deres medicin. Andre kroniske smertefulde eller ubehagelige forhold - som gigt, kongestiv hjerteinsufficiens, gastrisk reflux og seglcelleanæmi - også kan gøre det svært at få nok søvn.

Visse almindeligt anvendte recept og over-the-counter medicin indeholder ingredienser, der kan holde dig vågen. Disse ingredienser omfatter dekongestanter og steroider. Hjerte-og blodtryk medicin kaldet beta-blokkere kan gøre det svært at falde i søvn og kan forårsage flere opvågninger i løbet af natten.

Se også

Hvor meget søvn har du virkelig brug for?

Søvnmangel

Hvis du sover dårligt stillede, mængden af ​​søvn, du har brug for stiger. Og hvis du konsekvent sjuske med søvn, en søvn gæld hober sig op, der påvirker din sundhed og livskvalitet.

Mange mennesker forsøger at gøre op for tabte søvn i løbet af ugen ved at sove mere i weekenderne. Men hvis du har mistet alt for meget søvn, kan sove i på en weekend ikke helt slette din søvn gæld. Desuden kan sove senere på weekenden påvirke dit biologiske ur, hvilket gør det sværere at falde i søvn på det rigtige tidspunkt på søndag nætter og få op til tiden mandag morgen.

Genetik

Adult sundhed. Hvor meget søvn har du virkelig brug for?
Adult sundhed. Hvor meget søvn har du virkelig brug for?

Har nogle mennesker bare har brug for færre timers søvn hver nat? Ja, det er anslået, at et sted mellem 1 og 5 procent af befolkningen er korte sveller - folk, der sover seks timer eller mindre en nat uden skadelige virkninger. Behovet for mindre søvn tendens til at køre i familier, som gør behovet for mere søvn, hvilket tyder på en genetisk basis for søvn varighed.

Sweet spot

Undersøgelser tyder på, at få mindre end syv timer - eller mere end ni timer - søvn en nat er forbundet med øget risiko for helbredsproblemer og psykiske lidelser, især humørsvingninger, og en højere dødelighed.

Ud over de numre

Den vigtigste faktor i at bestemme, hvor meget søvn du har brug for, er, om du rutinemæssigt føler dig søvnig i løbet af dagen. Har du tendens til at falde i søvn i lav stimulus situationer, såsom lange køreture, læsning, se fjernsyn, tale i telefon eller fuldføre skrivebordsarbejde? Hvis du gør, er du sandsynligvis ikke får nok søvn.

Tage skridt til at øge mængden af ​​søvn du får. Hvis det ikke hjælper du føler dig mere udhvilet og alarm i løbet af dagen, skal du kontakte din læge. Han eller hun kan kigge efter mulige underliggende årsager, såsom søvnapnø, der kan behandles for at forbedre din søvnkvalitet og reducere søvnighed i dagtimerne.

Se også