Voksen sundhed

Tilgivelse: at give slip på nag og bitterhed

Når en du holder sårer dig, kan du holde på vrede, bitterhed og tanker om hævn - eller omfavne tilgivelse og bevæge sig fremad.

Næsten alle er blevet såret af handlinger eller ord i en anden. Måske din mor kritiserede din forældrekompetencer, din kollega saboteret et projekt eller din partner havde en affære. Disse sår kan efterlade dig med varige følelser af vrede, bitterhed eller endda hævn - men hvis du ikke praksis tilgivelse, kan du være den, der betaler mest dyrt. Ved at omfavne tilgivelse, kan du også omfavne fred, håb, taknemmelighed og glæde. Overvej, hvordan tilgivelse kan føre dig i retning af fysiske, følelsesmæssige og åndelige velbefindende.

Hvad er tilgivelse?

Generelt tilgivelse er en beslutning om at give slip på vrede og tanker om hævn. Den handling, der gør ondt, eller fornærmet du måske altid forblive en del af dit liv, men tilgivelse kan mindske sit greb om dig og hjælpe dig med at fokusere på andre, positive dele af dit liv. Tilgivelse kan endda føre til en følelse af forståelse, empati og medfølelse for den, der såre dig.

Tilgivelse betyder ikke, at du benægter den anden persons ansvar for at såre dig, og det ikke minimere eller retfærdiggøre forkert. Du kan tilgive den person, uden at undskylde handlingen. Tilgivelse bringer en slags fred, der hjælper dig gå videre med livet.

Hvad er fordelene ved at tilgive nogen?

At give slip på nag og bitterhed kan gøre plads til medfølelse, venlighed og fred. Tilgivelse kan føre til:

  • Sundere relationer
  • Større åndelig og psykisk velvære
  • Mindre angst, stress og fjendtlighed
  • Lavere blodtryk
  • Færre symptomer på depression
  • Lavere risiko for alkohol-og stofmisbrug

Hvorfor er det så nemt at holde en nag?

Når du er såret af en, du elsker og tillid, kan du blive vred, trist eller forvirret. Hvis du bor på sårende begivenheder eller situationer, kan nag fyldt med vrede, hævn og fjendtlighed slå rod. Hvis du tillader negative følelser at fortrænge positive følelser, kan du finde dig selv opslugt af din egen bitterhed eller følelse af uretfærdighed.

Hvad er virkningerne af at holde en nag?

Hvis du er ufleksibel, kan du betale prisen flere gange ved at bringe vrede og bitterhed i alle forhold og nye erfaringer. Dit liv kan blive så pakket ind i den forkerte, at du ikke kan nyde den nuværende. Du kan blive deprimeret eller angst. Du vil måske føle, at dit liv mangler mening eller formål, eller at du er på kant med dine spirituelle overbevisninger. Du kan miste værdifulde og berigende forbundethed med andre.

Hvordan kan jeg opnå en tilstand af tilgivelse?

Tilgivelse er en forpligtelse til en forandringsproces. Til at begynde, du måske:

  • Overvej værdien af ​​tilgivelse og dens betydning i dit liv på et givet tidspunkt
  • Reflektere over de faktiske omstændigheder i situationen, hvordan du har reageret, og hvordan denne kombination har påvirket dit liv, sundhed og trivsel
  • Når du er klar, aktivt vælger at tilgive den person, der fornærmet dig
  • Flyt væk fra din rolle som offer og slip kontrol og magt den fejlende person og situation, har haft i dit liv

Som du giver slip på nag, vil du ikke længere definere dit liv ved, hvordan du er blevet såret. Du kan endda finde medfølelse og forståelse.

Se også

Tilgivelse: at give slip på nag og bitterhed

Hvad sker der, hvis jeg ikke kan tilgive nogen?

Tilgivelse kan være udfordrende, især hvis den person, der såre dig ikke indrømme forkert, eller ikke taler af hans eller hendes sorg. Hvis du finder dig selv fast, overveje situationen fra den andens synspunkt. Spørg dig selv, hvorfor han eller hun ville opføre sig på en sådan måde. Måske du ville have reageret på samme måde, hvis du står i samme situation. Hertil kommer, overveje at udvide dit syn på verden. Forvent lejlighedsvise ufuldkommenheder fra de mennesker i dit liv. Du vil måske reflektere over tidspunkter, du har såret andre og på dem, der har tilgivet dig. Det kan også være nyttigt at skrive i en dagbog, bede eller bruge guidet meditation - eller tale med en person, du har fundet til at være klogt og medfølende, såsom en åndelig leder, en mental sundhed udbyder eller en upartisk elsket en eller ven.

Er tilgivelse garanti forsoning?

Adult sundhed. Tilgivelse: at give slip på nag og bitterhed.
Adult sundhed. Tilgivelse: at give slip på nag og bitterhed.

Hvis sårende begivenhed involverede en person, hvis forhold du ellers værdi, kan tilgivelse føre til forsoning. Dette er ikke altid tilfældet, dog. Forsoning kan være umuligt, hvis gerningsmanden er død eller er uvillig til at kommunikere med dig. I andre tilfælde kan forsoning ikke være passende. Alligevel tilgivelse er mulig - også selv om forsoning ikke er.

Hvad hvis jeg er nødt til at interagere med den person, der såre mig, men jeg ønsker ikke at?

Hvis du ikke har nået en tilstand af tilgivelse, at være nær den person, der såre dig måske anspændt og stressende. For at håndtere disse situationer, så husk, at du kan vælge at deltage i eller undgå specifikke funktioner og sammenkomster. Respektere dig selv og gøre, hvad der synes bedst. Hvis du vælger at deltage, skal du ikke blive overrasket af en vis mængde af kejtethed og måske endnu mere intense følelser. Gør dit bedste for at holde et åbent hjerte og sind. Du vil måske opleve, at den erfaring hjælper dig med at komme videre med tilgivelse.

Hvad hvis den person, jeg tilgiver ændrer ikke?

At få en anden person til at ændre hans eller hendes handlinger, adfærd eller ord er ikke det punkt, tilgivelse. Tænk på tilgivelse mere om, hvordan det kan ændre dit liv - ved at bringe dig fred, lykke og følelsesmæssig og åndelig helbredelse. Tilgivelse kan tage væk magten den anden person fortsætter med at svinge i dit liv.

Hvad hvis jeg er den, der har brug for tilgivelse?

Det første skridt er at ærligt vurdere og anerkende de fejl, du har gjort, og hvordan disse fejltagelser har påvirket andre. På samme tid, undgå at dømme dig for hårdt. Du er menneske, og du vil lave fejl. Hvis du er virkelig ked af noget, du har sagt eller gjort, overveje indrømme det til dem, du har skadet. Tale om din oprigtige sorg eller fortrydelse, og specifikt bede om tilgivelse - uden at komme med undskyldninger. Husk dog, du kan ikke tvinge nogen til at tilgive dig. Andre har brug for at flytte til tilgivelse i deres egen tid. Uanset udfaldet, forpligte sig til at behandle andre med medfølelse, empati og respekt.

Se også