Voksen sundhed

Utroskab: lapning dit ægteskab efter en affære

Utroskab forårsager intens følelsesmæssig smerte, men en affære behøver ikke at betyde enden på dit ægteskab. Forstå hvordan et ægteskab kan blive genopbygget efter en affære.

Få ægteskabelige problemer forårsage så megen hjertesorg og ødelæggelser som utroskab. Penge bekymringer, sundhedsspørgsmål og uenigheder om børn kan belaste et forhold - men utroskab underminerer grundlaget for ægteskabet selv.

Skilsmisse er ikke nødvendigvis uundgåelig efter utroskab, dog. Med tid til at helbrede og et fælles mål om at genopbygge forholdet, kan nogle par komme ud utroskab med en stærkere og mere intime forhold.

Definition utroskab

Utroskab er ikke en enkelt, klart defineret situation - og hvad der betragtes som utroskab varierer blandt par og selv mellem partnere i et forhold. For eksempel er en følelsesmæssig forbindelse uden fysisk intimitet anses utroskab? Hvad online relationer?

Adult sundhed. Gør ikke forhastede beslutninger.
Adult sundhed. Gør ikke forhastede beslutninger.

Husk på, at anliggender er stort set fantasier. Den person uden for ægteskab er ofte idealiseret og set som en flugt fra reelle problemer.

Hvorfor anliggender sker

Mange faktorer kan bidrage til utroskab, hvoraf nogle er ikke grundlæggende om sex. Nogle faktorer stammer fra individuelle problemer, såsom lavt selvværd, alkoholisme eller seksuel afhængighed. Ægteskabelige problemer, der har været bygget på i årevis kan også brændstof en affære. Generelt en person, der har en affære:

 • Oplevelser seksuel tiltrækning til en anden end hans eller hendes partner og beslutter at handle på denne følelse snarere end at undertrykke det
 • Holder affæren går i hemmelighed ved at ty til løgne og bedrag
 • Betror sig en anden end hans eller hendes partner om hans eller hendes ægteskabelige problemer
 • Føles en stærkere følelsesmæssig forbindelse på en romantisk måde til en anden end hans eller hendes ægteskabelige partner
 • Udvikler urealistiske fantasier om andre end hans eller hendes partner, og lytter ikke til oplysninger om det modsatte

Se også

Utroskab: lapning dit ægteskab efter en affære

Opdage en affære

Den oprindelige opdagelse af en affære normalt udløser stærke følelser for begge parter - shock, vrede, forræderi, skam, depression, skyld, anger. På dette tidspunkt, er det vigtigt at fortsætte med forsigtighed:

 • Gør ikke forhastede beslutninger. Hvis du tror, ​​du måske fysisk skade dig selv eller andre, søge professionel hjælp med det samme.
 • Giv hinanden plads. Opdagelsen af en affære kan være intens. Du kan finde dig selv handler uregelmæssigt eller modsætning dig selv som du forsøger at forstå, hvad der er sket. Tag en "timeout", når følelserne kører højt.
 • Søge støtte. Del dine følelser med betroede venner eller kære, eller tale med en åndelig leder eller rådgiver. Mål, nonjudgmental støtte kan hjælpe dig med at behandle, hvad du føler.
 • Tag din tid. Undgå fordybe sig i den intime detaljer om sagen med det samme. Mens du måske dele simple fakta upfront, overveje at vente til at diskutere mere komplekse problemstillinger - såsom motivation - indtil du er længere henne i helingsprocessen.

Mending et brudt ægteskab

Gendannelse fra en affære er en vanskelig og langvarig proces. Alligevel er det muligt for et ægteskab til at overleve - og endda forbedre - efter en affære. Overvej disse foranstaltninger til at fremme healing:

 • Må ikke beslutte. Inden du vælger at fortsætte eller afslutte dit ægteskab, tid til at helbrede og forstå, hvad der var bag affæren tage. Lære, der kan forhindre fremtidige problemer.
 • Stå til regnskab. Hvis du var utro, tage ansvar for dine handlinger. Afslutte sagen, og stoppe al interaktion eller kommunikation med den person. Hvis sagen involverede en kollega begrænse kontakte strengt til erhvervslivet, eller få et andet job.
 • Vær ærlig Når det første chok er overstået, drøfte, hvad der skete åbent og ærligt -. Uanset hvor svært at tale eller høre om sagen kunne være.
 • Overvej fælles mål. Det kan tage tid at sortere ud, hvad der er sket, og at overveje, om dit forhold kan helbrede. Hvis du deler et mål om forsoning, indse, at healing ægteskabet vil tage tid, energi og engagement.
 • Kontakt en ægteskabsrådgiver. Søg hjælp fra en autoriseret terapeut, som er specielt uddannet i ægteskabelig terapi og erfaring i forbindelse med utroskab. Ægteskab rådgivning kan hjælpe dig med at sætte sagen i perspektiv, identificere problemer, der kan have bidraget til den affære, lære at genopbygge og styrke dit forhold og undgå skilsmisse - hvis det er den gensidige mål. Overveje at bede din rådgiver til at anbefale læsestof om emnet, også.
 • Genskabe tilliden. Gå til rådgivning sammen for at bekræfte dit engagement i ægteskabet og til at forhindre hemmelighedskræmmeri i fortsat at erodere dit forhold. Hvis du var utro, kan du være opsat på at sætte sagen bag dig og komme videre - men det er vigtigt at lade din partner sætte sin egen tidsplan for helbredelse.
 • Tilgiv. Utroskab er følelsesmæssigt ødelæggende. Tilgivelse er ikke tilbøjelige til at komme hurtigt eller nemt, men det kan blive lettere med tiden. Husk, at tilgivelse ikke betyder at glemme eller diskontering hvad der skete.

Vejen frem

Ikke alle ægteskab ramt af utroskab kan - eller skal - blive frelst. Nogle gange for meget skade der er blevet gjort, eller forsoning er fortsat undvigende.

Hvis du vælger at genopbygge dit ægteskab, fokus på at genopbygge tilliden. Tal om din frygt med din partner - uanset om du er bange for at blive forrådt eller aldrig er tillid igen. Del dine følelser, lytte til hinanden og nulstille din ægteskabelige grænser.

Hvis begge af jer er forpligtet til at genopbygge dit forhold og du har den styrke og beslutsomhed for opgaven, kan belønningen være et partnerskab, der vokser i dybden, ærlighed og intimitet.

Se også