Voksen sundhed

Bedste solcreme: forstå solcreme muligheder

Den bedste solcreme er en, som du vil bruge generøst og ifølge etiketten retninger. Her er hjælp til at forstå solcreme ingredienser, typer af solcreme og meget mere.

Forvirret om den bedste solcreme til at bruge? Spekulerer på, om solcreme kan være skadeligt? Lawrence Gibson, MD, en hudlæge på universitetet, Rochester, Minn, tilbyder hans vejledning.

Hvad er den bedste måde at sortere gennem information om solcreme?

Start med at huske det store billede, når det kommer til sol sikkerhed, og hvad du kan gøre for at beskytte dig selv. For eksempel:

 • . Undgå solen i myldretiden Generelt er dette fra 10:00 til 02:00 - uanset årstiden. Disse er prime timer for eksponering af hud-skadelige ultraviolette (UV) stråling fra solen, selv på overskyede dage.
 • Bær beskyttelsesdragt. Dette omfatter bukser, skjorter med lange ærmer og solbriller. Top det med en bredskygget hat. Også overveje at investere i sol-beskyttende tøj eller bruge en paraply for skygge.
 • Brug solcreme. Påfør solcreme generøst og genanvende regelmæssigt.

Er der nogen sandhed i påstanden om, at solcreme brug fremmer overdreven udsættelse for sol, og som et resultat, at risikoen for hudkræft stiger?

De fleste eksperter er stærkt uenig i denne påstand. Forskning har også ikke vist en sammenhæng mellem solcreme brug og en stigning i risikoen for hudkræft. På den anden side, har forskningen vist, at brugen af ​​solcreme kan reducere risikoen for melanom, den mest alvorlige form for hudkræft.

Hvad betyder et bredspektret solcreme gøre?

Der er to typer af UV-lys, der kan skade din hud - UVA og UVB. En bredspektret, eller fuld-spektret, er solcreme designet til at beskytte dig mod både.

UVA-stråler kan tidligt alder din hud, der forårsager rynker og alder pletter. UVB-stråler kan brænde din hud. For megen eksponering for UVA eller UVB-stråler kan forårsage hudkræft. Den bedste solcreme giver beskyttelse mod alle UV-lys.

Er den bedste solcreme har også den højeste SPF?

SPF står for solbeskyttelsesfaktor, som er et mål for, hvor godt solcreme afbøjer UVB stråler. Producenter beregne SPF baseret på, hvor lang tid det tager at solskoldning hud, der er blevet behandlet med solcreme i forhold til hud, der ikke er blevet behandlet med solcreme.

Teoretisk bedste solcreme har det højeste SPF nummer. Det er ikke så simpelt, dog. Når de anvendes korrekt, vil en solcreme med en SPF 30 giver lidt mere beskyttelse mod UVB-stråler end ikke en solcreme med en SPF 15. Men SPF 30 er produktet ikke dobbelt så beskyttende som SPF 15 produkt. Solcremer med DSPs større end 50 giver kun en lille stigning i UVB-beskyttelse.

Også huske på, at solcreme ofte ikke anvendes grundigt eller tykt nok, og det kan vaskes under svømning eller svedtendens. Som et resultat, måske endda den bedste solcreme være mindre effektiv end SPF nummeret på flasken ville føre dig til at tro.

Adult sundhed. Undgå solen i myldretiden.
Adult sundhed. Undgå solen i myldretiden.

Snarere end at se på en solcreme er SPF, vælg et bredspektret solcreme, der vil beskytte dig mod UVA og UVB stråler.

Se også

Bedste solcreme: forstå solcreme muligheder

Hvad har jeg brug for at vide om solcreme ingredienser?

Solcreme indeholder filtre, der afspejler eller absorberer UV-stråler. Der er to hovedtyper af solcremer:

 • Organic. Også kaldet kemiske solfiltre, organiske solfiltre absorberer UV-stråling og konvertere det til en lille mængde varme. Denne gruppe af aktive ingredienser er den mest udbredte i solcremer. Organiske solfiltre kan indeholde avobenzone, cinoxate, ecamsule, menthyl anthranilate, octylmethoxycinnamat, octylsalicylat, oxybenzon eller sulisobenzone.
 • Uorganisk. Også kaldet fysiske solcremer, uorganiske solcremer reflekterer og spreder UV-stråling. Uorganiske solfiltre kan indeholde titandioxid eller zinkoxid. De fleste bredspektrede solfiltre bruge begge ingredienser til en bedre blok UVA-og UVB-stråler.

Solcreme også kan indeholde:

 • Vitaminer. Vitamin E kan beskytte mod UV-induceret DNA-beskadigelse. C-vitamin beskytter huden mod solskoldning.
 • Insektmiddel. Husk, at det typisk anbefales, at insektmiddel anvendes ikke oftere end hver sjette time. Når du bruger denne form for kombination produkt genanvende en solcreme uden insektmiddel efter to timer udendørs eller efter svømning eller stærkt sveden.

Nogle solcremer også indeholde antioxidant retinylpalmitat, en form for vitamin A eller retinol. Antioxidanter er stoffer, der neutraliserer frie radikaler - ustabile oxygen molekyler, der nedbryder hudceller og forårsage rynker. Mens bekymringer er blevet rejst om solcremer indeholder retinylpalmitat, forskning i øjeblikket tyder det er sikkert. Men anbefalinger vedrørende sikkerheden til brug under graviditet er ikke tilgængelige. Hvis du er bekymret, overveje at undgå solcremer indeholder denne ingrediens under graviditet.

Er nogle mærker af solcreme bedre end andre?

Brand betyder mindre end, hvordan du bruger produktet. Generelt ser for vand-resistent, bredspektret dækning med en SPF på mindst 15. Tjek solcreme udløbsdato, og følg anvisningerne på etiketten.

Også huske på, at mærkning af retningslinier for solcreme i Europa er under forandring. Under nye Food and Drug Administration retningslinier:

 • Kun solcremer, der tilbyder beskyttelse mod både UVA-og UVB-stråler kan annoncere bredspektret dækning på etiketten.
 • Kun bredspektrede solcreme med en SPF 15 eller højere kan hævde at reducere risikoen for hudkræft eller forhindre tidlig aldring af huden.
 • Eventuelle krav om at reducere risikoen for hudkræft eller tidlig aldring af huden skal ledsages af andre solbeskyttelse, såsom iført beskyttelsesbeklædning og undgå middagssolen.
 • Solcreme med en SPF på mindst 2, men mindre end 15 kan annoncere beskyttelse mod solskoldning kun - ikke beskyttelse mod hudkræft eller tidlig aldring af huden.
 • Solcreme kan ikke annonceret som sweatproof eller vandtæt.
 • Solcreme, der passerer en vandmodstanden test kan være mærket "vandafvisende" for enten 40 eller 80 minutter, så længe de også omfatte instruktioner til at genanvende efter 40 eller 80 minutters svømning eller svedtendens, umiddelbart efter håndklæde tørring og mindst hver to timer.

I sidste ende, er det vigtigt at finde en solcreme du vil. Hvis du er ligeglad for solcreme, er du ikke så tilbøjelige til at bruge det konsekvent.

Skal jeg bruge en spray solcreme eller en lotion?

Den slags solcreme, du bruger, er op til dig. Men visse typer solcreme arbejde bedst på bestemte områder af kroppen. Hvis du har tør hud, kan du foretrækker en creme - især for dit ansigt. En gel eller spray kan arbejde bedre for områder dækket med hår, såsom hovedbunden eller en mands bryst. Forældre ofte foretrækker spray, fordi de er nemme at anvende på børn. Når du bruger spray solcreme, skal du sørge for at anvende en generøs og jævn belægning. Undgå at indånde produktet.

Har jeg brug for at anvende solcreme, selvom jeg bære kosmetik, der indeholder solcreme?

Det afhænger af, hvor meget tid du skal bruge i solen. Hvis du bærer kosmetik, der indeholder solcreme, såsom fugtighedscreme, foundation eller læbestift, skal du genanvende dem hver to timer, når udenfor eller også anvender en særskilt solcreme.

Hvis du ikke vil bruge meget tid udendørs, og du ikke vaske dit ansigt eller stærkt sved i løbet af dagen, det er OK at anvende en fugtighedscreme, der indeholder solcreme bare én gang om morgenen.

Hvad der ellers er vigtigt at huske om at bruge solcreme?

Når du bruger solcreme:

 • Påfør generøse mængder af solcreme til tør hud 30 minutter før du går udendørs.
 • Brug solcreme på alle hud overflader, der vil blive udsat for solen, såsom dit ansigt, ører, hænder, arme og læber. Hvis du ikke har meget hår på hovedet, anvende solcreme til toppen af ​​dit hoved, eller bære en hat.
 • Genanvende solcreme hver anden time - og straks efter svømning eller tunge sveden.
 • Husk, at sand, vand, sne og beton reflektere sollyset og gøre det endnu mere vigtigt at bruge solcreme.
 • Da UV-lys kan passere gennem skyer, bruge solcreme, selv når det er overskyet.

Du kan anvende solcreme til børn så unge som alder 6 måneder. Holder de yngre børn i skyggen så meget som muligt.

Brug solcreme året rundt, men lad ikke noget produkt lulle dig ind i en falsk følelse af sikkerhed omkring solen. En kombination af skygge, tøj, solcreme og sund fornuft er din bedste satsning.

Se også