Voksen sundhed

Hånd-vask: SKAL og MÅ IKKE

Håndvask er en nem måde at forebygge infektion. Forstå hvornår at vaske dine hænder, hvordan man korrekt brug hånd sanitizer og hvordan du får dine børn til en vane.

Hyppig håndvask er en af ​​de bedste måder at undgå at blive syg og spreder sygdom. Hånd-vask kræver kun sæbe og vand eller en alkohol-baseret hånd sanitizer - en sæbe, der ikke kræver vand. Find ud af, hvornår og hvordan at vaske dine hænder ordentligt.

Hvornår skal vaske dine hænder

Som du rører mennesker, overflader og genstande i løbet af dagen, du akkumulerer bakterier på hænderne. Til gengæld kan du inficere dig selv med disse bakterier ved at røre dine øjne, næse eller mund. Selvom det er umuligt at holde dine hænder kim-fri, vaske dine hænder ofte kan hjælpe med at begrænse overførslen af ​​bakterier, vira og andre mikrober.

Vask altid hænder, før:

 • At lave mad eller spise
 • Behandling af sår, der giver medicin, eller ansvaret for en syg eller tilskadekomne
 • Indsættelse eller fjernelse af kontaktlinser

Vask altid hænder efter:

 • At lave mad, især råt kød eller fjerkræ
 • Bruge toilettet eller skifte en ble
 • Berøring et dyr eller dyr legetøj, snore, eller affald
 • Pudset næse, hoste eller nysen i dine hænder
 • Behandling af sår eller ansvaret for en syg eller tilskadekomne
 • Håndtering skrald, husholdnings eller haven kemikalier eller andet, der kan være kontamineret - såsom en rengøringsklud eller snavsede sko

Desuden vaske dine hænder, hver gang de ser snavset.

Hvordan at vaske dine hænder

Det er generelt bedst at vaske dine hænder med sæbe og vand. Følg disse enkle trin:

 • Fugt dine hænder med rindende vand.
 • Påfør flydende, bar eller pulver sæbe.
 • Skumme godt.
 • Gnid dine hænder kraftigt i mindst 20 sekunder. Husk at skrubbe alle overflader, herunder ryggen af ​​hænder, håndled, mellem fingrene og under dine negle.
 • Skyl godt.
 • Tør hænderne med et rent eller engangs håndklæde eller lufttørrer.
 • Hvis det er muligt, skal du bruge dit håndklæde til at slukke for vandhanen.

Husk på, at antibakteriel sæbe ikke er mere effektiv til at dræbe bakterier, end det er almindelig sæbe. Brug antibakteriel sæbe kan endda føre til udvikling af bakterier, der er resistente over for produktets antimikrobielle stoffer - gør det sværere at dræbe disse bakterier i fremtiden.

Se også

Hånd-vask: SKAL og MÅ IKKE

Hvordan man anvender en alkohol-baseret hånd sanitizer

Alkohol-baserede hånd sanitizers, som ikke kræver vand, er et acceptabelt alternativ, når sæbe og vand er ikke tilgængelige. Hvis du vælger at bruge en hånd sanitizer, så sørg for produktet indeholder mindst 60 procent alkohol. Derefter følge disse enkle trin:

 • Påfør nok af produktet til din hule hånd til at fugte dine hænder helt.
 • Gnid dine hænder sammen, der dækker alle overflader, indtil dine hænder er tørre.

Antimikrobielle servietter eller vådservietter er en anden løsning. Igen, kigge efter et produkt, der indeholder en høj procentdel af alkohol. Hvis dine hænder er synligt snavsede, vaskes med vand og sæbe.

Børn har brug for rene hænder, også

Hjælp børnene forblive sunde ved at tilskynde dem til at vaske deres hænder ordentligt og ofte. Vask dine hænder med dit barn til at vise ham eller hende, hvordan det gøres. For at forhindre farende, foreslår vaske hænder, så længe det tager at synge "Happy Birthday" sang to gange. Du kan placere hånd-vask påmindelser på dit barns øjenhøjde, såsom et diagram ved badeværelset vasken, der kan mærkes, hver gang dit barn vasker hans eller hendes hænder. Hvis dit barn ikke kan nå vasken på hans eller hendes egen, holde et skridt taburet handy.

Alkohol-baserede hånd sanitizers er OK for børn og unge, også, især når sæbe og vand er ikke tilgængelige. Mind dit barn til at sørge for sanitizer helt tørrer, før han eller hun rører noget. Opbevar beholderen sikkert væk efter brug.

Håndvask er især vigtigt for børn i børneinstitutioner indstillinger. Små børn passet i grupper uden for hjemmet er i større risiko for respiratoriske og gastrointestinale sygdomme, som let kan spredes til familiemedlemmer og andre kontakter. Vær sikker på din børnepasning udbyder fremmer hyppig hånd-vask eller brug af alkohol-baserede hånd sanitizers. Spørg om børnene er forpligtet til at vaske deres hænder flere gange om dagen - ikke kun før måltider. Bemærk også, uanset om diapering områder rengøres efter hver brug, og om at spise og diapering områder er godt adskilt.

En enkel måde at holde sig sund

Adult sundhed. Hånd-vask: SKAL og MÅ IKKE.
Adult sundhed. Hånd-vask: SKAL og MÅ IKKE.

Hånd-vask ikke tager meget tid eller kræfter, men det giver store belønninger i form af forebyggelse af sygdom. Vedtagelsen denne enkle vane kan spille en vigtig rolle i at beskytte dit helbred.

Se også