Virtual koloskopi

Definition

Virtuelle koloskopi er en prøve anvendes til at detektere ændringer eller abnormiteter i tyktarmen (colon) og endetarmen.

Under virtuel koloskopi, er en billeddannelse teknik kendt som edb-tomografi (CT) anvendes til at fremstille hundredvis af tværsnitsbilleder af de abdominale organer. Billederne kombineres og digitalt manipuleret til at give et detaljeret billede af indersiden af ​​tyktarmen og endetarmen. I modsætning til traditionelle koloskopi, er virtuelle koloskopi ikke kræve sedation eller indsættelse af et omfang ind i tyktarmen.

Virtual koloskopi er en mulighed anvendes til at screene for tyktarmskræft. Diskuter dine tyktarmskræft screening muligheder med din læge at afgøre, om virtuel koloskopi er den rigtige løsning for dig.

Se også

Hvorfor det er gjort

Virtual koloskopi. Følge en speciel diæt dagen før eksamen.
Virtual koloskopi. Følge en speciel diæt dagen før eksamen.

Virtuel koloskopi anvendes til screening for tyktarmskræft.

Fordi virtuel koloskopi involverer hele mave-og bækken området, problemer ikke er relateret til tyktarmskræft - såsom en aorta aneurisme i maveregionen, eller en svulst i nyre, lever, bugspytkirtel og milt - potentielt kunne findes så godt.

Se også

Risici

Virtual koloskopi bærer nogle risici:

  • En tåre (perforering) kan forekomme i tyktarmen eller endetarmen væg på grund af tyktarmen og endetarmen er oppustet med luft eller kuldioxid.
  • En bivirkning til kontrastmidlet undertiden bruges kan forekomme.
  • Stråling i løbet af en CT-scanning kan være en bekymring. Niveauet af stråling, der anvendes i løbet af en screening CT-scanning, såsom en virtuel koloskopi, er lavere end mængden af ​​stråling, der anvendes i en diagnostisk CT-scanning. Stråling, der anvendes i løbet af en virtuel koloskopi er usandsynligt at være farligt, men virkningen af ​​kumulativ stråling efter gentagne prøver er ukendt.

Se også

Hvordan du forbereder

Før en virtuel koloskopi, skal du rense ud (tom) din kolon. Rester i din kolon kan skjule de billeder taget under eksamen.

For at tømme din kolon, skal du følge lægens anvisninger omhyggeligt. Du kan blive bedt om at:

  • Følge en speciel diæt dagen før eksamen. Typisk vil du ikke være i stand til at spise dagen før eksamen. Drinks kan være begrænset til klare væsker - almindeligt vand, te og kaffe uden mælk eller fløde, bouillon og klare kulsyreholdige drikkevarer. Du må ikke være i stand til at spise eller drikke noget efter midnat natten før eksamen.
  • Tag en afførende natten før eksamen. Din læge kan foreslå at tage et afføringsmiddel, enten i pille eller flydende form. Du kan også bruge en stikpille til at fjerne eventuelle tilbageværende rest i din kolon.
  • Tage medicin for at identificere afføring i din kolon. Før eksamen, skal du måske til at tage en recept taburet-tagging medicin. Den medicin vil hjælpe lægen skelne mellem kolon abnormiteter og afføring rester.
  • Juster dine sædvanlige medicin. Mind din læge om din medicin mindst en uge før eksamen. Du kan være nødt til midlertidigt at stoppe med at tage visse lægemidler dage eller timer før eksamen.

Se også

Hvad du kan forvente

Under eksamen
Under en virtuel koloskopi, vil du bære en kjole, men sandsynligvis ingen andre tøj. Sedation er normalt ikke nødvendigt, men du kan gives en indsprøjtning af medicin for at reducere sandsynligheden for mavekramper under eksamen.

Tag en afførende natten før eksamen. Tage medicin for at identificere afføring i din kolon.
Tag en afførende natten før eksamen. Tage medicin for at identificere afføring i din kolon.

Du vil begynde eksamen liggende på din side på eksamen bordet, som regel med knæene trukket mod brystet. Lægen vil placere et lille rør (kateter) inde i din endetarm at udfylde din kolon med luft eller kuldioxid. Den luft eller gas - hvilket bidrager til at skabe klare billeder - kan medføre en følelse af tryk i maven.

For den næste del af eksamen, vil du ligge på ryggen. Eksamen bord vil blive flyttet ind i CT-maskine, og din krop vil blive scannet. Derefter skal du slå over til at ligge på din mave eller din side, og din krop vil blive scannet igen. Du kan blive bedt om at tænde og holde forskellige andre positioner, samt holde vejret til tider. Hvis det er nødvendigt, kan et kontrastmiddel gives gennem en blodåre i armen (intravenøst) til at skabe klarere billeder.

En virtuel koloskopi tager typisk omkring 10 minutter.

Efter eksamen
Efter eksamen, vil de fleste af luft eller gas blive fjernet fra din kolon gennem kateteret i din endetarm. Du kan føle dig oppustet eller pass gas i et par timer efter eksamen, som du rydde den tilbageværende luft eller gas fra din kolon. Gåture kan hjælpe med at lindre ubehag, og du kan vende tilbage til din normale kost og aktiviteter med det samme. Kontakt din læge, hvis dine symptomer ikke forbedres på deres egne.

Se også

Resultater

Din læge vil gennemgå resultaterne af koloskopi og derefter dele resultaterne med dig.

  • Negativt resultat. En virtuel koloskopi betragtes som negative, hvis lægen ikke finde nogen abnormiteter i tyktarmen. Hvis du er på gennemsnitlig risiko for tyktarmskræft - du har ingen tyktarmskræft risikofaktorer andre end alder - din læge kan anbefale, at gentage eksamen i fem år.
  • Positivt resultat. En virtuel koloskopi anses for positivt, hvis billederne afsløre eventuelle polypper eller andet unormalt væv i tyktarmen. Afhængig af størrelsen og antallet af polypper, kan din læge anbefale en traditionel koloskopi at få prøver af den unormale væv eller fjerne polypper. I nogle tilfælde kan den traditionelle koloskopi gøres samme dag som den virtuelle koloskopi - men du har brug for nogen til at tage dig hjem bagefter, fordi en traditionel koloskopi typisk sker under sedation.

Hvis din læge er bekymret over kvaliteten af ​​den opfattelse opnået med virtuel koloskopi, en gentagelse virtuel koloskopi eller en anden screening test kan anbefales.

Se også