Ventrikel hjælpe-enheder (Vads)

Definition

En ventrikel hjælpe enhed (VAD) er en implanterbar mekanisk pumpe, der hjælper pumpe blod fra de nedre kamre i dit hjerte (ventriklerne) til resten af ​​kroppen. VADs anvendes i mennesker, der har svækket hjerte eller hjertesvigt. Selvom VADs kan placeres i venstre, højre eller begge ventrikler dit hjerte, er de hyppigst anvendte i den venstre ventrikel. Når den placeres i den venstre ventrikel de kaldes venstre ventrikel hjælpe-enheder (LVADs).

Du har måske en implanteret VAD mens du venter på en hjertetransplantation eller for dit hjerte at blive stærk nok til effektivt at pumpe blod på egen hånd. Din læge kan også anbefale at have en VAD implanteret som en langvarig behandling, hvis du har hjertesvigt og du ikke er en god kandidat til en hjertetransplantation.

Proceduren for at implantere en VAD kræver åben hjertekirurgi og har alvorlige risici. Dog kan en VAD være livreddende, hvis du har alvorlig hjertesvigt.

Se også

Hvorfor det er gjort

VADs er mekaniske enheder, der understøtter det nederste venstre hjertekammer (venstre ventrikel hjælpe enheder eller LVADs), det nederste højre hjertekammer (højre ventrikel hjælpe enheder eller RVADs) eller begge nedre hjertekamre (biventrikulær hjælpe enheder eller BIVADs).

Din læge kan anbefale du har en VAD implanteret, hvis:

 • Du venter på en hjertetransplantation. Du har måske en VAD implanteret midlertidigt, mens du venter på en donor hjerte bliver tilgængelig. En VAD kan holde blodet pumpe på trods af en syge hjerte og vil blive fjernet, når din nye hjerte er implanteret. Når en VAD er implanteret, mens du venter på en hjertetransplantation, er det nævnt som en "bro til transplantation."
 • Dit hjerte funktion kan blive normal igen. Hvis dit hjertesvigt er midlertidig, kan din læge anbefale at indoperere VAD indtil dit hjerte er sundt nok til at pumpe blod på eget igen. Det er også muligt, at du vil have en VAD implanteret for en kort tid, hvis du komme fra hjerteoperation. Du kan have et VAD implanteret for kun et par uger eller måneder. RVADs er ofte midlertidigt implanteret efter nogle hjerteoperationer. En RVAD kan hjælpe med at holde blodet flyder fra højre hjertekammer til dine lunger.
 • Du er ikke en god kandidat til en hjertetransplantation. VADs bliver i stigende grad brugt som en langsigtet behandling for folk, der har hjertesvigt, men er ikke gode kandidater til en hjertetransplantation. En VAD kan forbedre din livskvalitet. Når en VAD er implanteret som en permanent behandling for hjertesvigt, er det nævnt som destination terapi.

Hvis VADs ikke kan hjælpe dit hjerte, en anden behandlingsmulighed lægen kan overveje er en total kunstige hjerte (TAH). Denne enhed erstatter de to hjertekamre i dit hjerte. Fordi en total kunstige hjerte er svært at implantatet og kan forårsage alvorlige komplikationer, er det kun i et lille antal mennesker.

Se også

Risici

Implantere og bruge en VAD har nogle sjældne, men alvorlige risici, herunder:

 • Ventrikel hjælpe-enheder (Vads). Du venter på en hjertetransplantation.
  Ventrikel hjælpe-enheder (Vads). Du venter på en hjertetransplantation.

  Blodpropper. Som dit blod bevæger sig gennem din VAD kan blodpropper dannes. Blodpropper kan bremse eller blokere normal blodgennemstrømning gennem dit hjerte, som kan føre til slagtilfælde eller hjerteanfald, eller få din VAD at stoppe med at arbejde.

  Din læge kan ordinere en blodfortyndende medicin som aspirin eller warfarin (Coumadin, Jantoven) for at hjælpe med at forhindre blodpropper efter din VAD er implanteret. Det er meget vigtigt at følge instruktionerne for at tage warfarin omhyggeligt for at mindske risikoen for livstruende blodpropper. Warfarin er en medicin, der kan have farlige bivirkninger, hvis ikke taget nøjagtigt som anvist, så tal med din læge om eventuelle særlige instruktioner, du bliver nødt til at følge.

 • Blødning. Implantere en VAD kræver åben hjertekirurgi. Under åben hjertekirurgi kan øge din risiko for blødning efter operationen. Tager blodfortyndende medicin for at reducere din risiko for koagulation øger også din risiko for farlig blødning i mave-sporet og hjernen.
 • Infektion. Fordi strømkilde og styreenhed til din VAD er uden din krop og tilsluttet via en port i din hud, er der en øget risiko for bakterier at komme i havnen og forårsager en alvorlig infektion. Du og din medicinske team skal holde øje med tegn på infektion, såsom ømhed eller rødme nær havnen, væske dræne fra webstedet, eller feber.
 • Device funktionsfejl. Det er muligt, at din VAD kan holde op med at fungere korrekt efter den er implanteret. Den pumpefunktion af enheden kan ikke arbejde helt rigtigt, gør det så ikke nok blod pumper gennem dit hjerte. Strømforsyningen til enheden kan også mislykkes, eller andre dele af enheden kan stoppe med at arbejde korrekt. Hver af disse problemer kræver øjeblikkelig lægehjælp.
 • Højre hjertesvigt. Hvis du har en implanteret LVAD, vil det pumpe mere blod fra venstre hjertekammer i dit hjerte, end hvad dit hjerte kunne have været brugt til. Din højre hjertekammer kan være for svag til at pumpe den øgede mængde af blod.

  Hvis du udvikler rigtige hjertesvigt, kan medicin hjælpe med at forbedre pumpe evne til højre hjertekammer. En RVAD kan også implanteres at støtte højre hjertekammer, hvis du udvikler denne komplikation.

Se også

Hvordan du forbereder

Før VAD er implanteret, er det sandsynligt, du vil bo på hospitalet i længere tid at forberede kirurgi. Mens du er på hospitalet, kan du have andre behandlinger for dit svækket hjerte eller hjertesvigt. Dine læger vil sørge for du er rask nok til at have kirurgi til at implantere en VAD. Du kan få brug mange tests eller andre procedurer, før operationen, herunder:

 • Ekkokardiografi. Ekkokardiografi, som er en billeddannelse test, hjælper Deres læge bestemme pumpefunktion i dit hjerte, tjekke dine hjerteklapper og hjælpe med at bestemme årsagen til din hjertesvigt. Dette kan hjælpe din læge afgøre, om du er en kandidat til en VAD, og ​​hvis der er nogen andre behandlingsmuligheder til rådighed.
 • Bryst x-ray. Lægen bruger en røntgenundersøgelse for at se størrelsen og formen på dit hjerte og lunger.
 • Blodprøver. Din læge vil tage blodprøver for at se, om din lever og nyrer fungerer korrekt, før operationen for at implantere din VAD. Din læge kan også tjekke for andre kemikalier i blodet, der viser, hvor godt dit hjerte arbejder. Blodprøver er almindeligt anvendt til at kontrollere for diabetes, problemer med skjoldbruskkirtlen eller symptomer på infektion, som vil skal behandles, før du kan have kirurgi.
 • Elektrokardiogram (EKG). Et elektrokardiogram kan hjælpe din læge tjekke din hjerterytme før operation.
 • Hjertekateterisation. I denne test, er et kort rør (skede) indsat i en vene eller arterie i øverste del af benet (lyske) eller arm. En hul, fleksibel og længere rør (guidekateter) indsættes derefter i hylsteret. Hjulpet på vej af røntgenbilleder på en monitor, din læge tråde ledekateteret gennem denne arterie, indtil den når dit hjerte. Denne test kontrollerer presset i dit hjerte og kan bruges til at afgøre, om du er en kandidat til en VAD, og ​​hvis du måske brug for ekstra enheder.

Mens du er på hospitalet, vil du også lære, hvordan din VAD værker. Du får særlige instruktioner om:

 • Sikkerhedsforanstaltninger
 • Hvad gør du, hvis din styreenhed signalerer et problem med din VAD
 • Sådan reagere på nødsituationer, såsom et mislykkedes batteri eller andet tab af strøm til din VAD
 • Hvordan til at passe dit VAD
 • Hvordan at bade uden at beskadige din enhed
 • Hvordan at rejse med din VAD
 • Hvordan du og din familie kan håndtere stress og angst for din enhed, og justeres til din nye livsstil

Se også

Hvad du kan forvente

Under proceduren
Proceduren for at implantere en VAD er en åben hjerteoperation, der normalt tager fire til seks timer. Du vil være i søvn under proceduren, så du skal ikke føle nogen smerte under proceduren.

Du vil blive forbundet til en maskine, der hjælper dig med at trække vejret (ventilator) i løbet af din operation. Et rør vil blive kørt ned din hals til dine lunger og forbundet til ventilatoren. Du kan være nødt til at forblive tilsluttet til ventilatoren i flere dage efter din operation.

En nedskæring vil blive ned i midten af ​​dit bryst. Dit bryst knogle (brystbenet) er adskilt, og din brystkasse er åbnet, så dine lægerne kan operere på dit hjerte. Dit hjerte standses under operationen. Du vil blive forbundet til en hjerte-lunge bypass maskine, der holder iltet blod flyder gennem kroppen under operationen.

Når din VAD er implanteret og fungerer korrekt, vil dine læger tager dig væk fra hjerte-lunge bypass maskinen, så VAD kan begynde at pumpe blod gennem dit hjerte.

Nogle VADs pumpe blod svarer til den måde dit hjerte gør, med en pumpefunktion. Andre VADs tillade en kontinuerlig strøm af blod til at flyde gennem dit hjerte. Hvis du har en kontinuerlig strøm af blod flyder gennem din LVAD, kan du ikke have en normal puls, selvom din krop får blodet den har brug for.

Efter indgrebet
Når du vågner op fra din operation, vil du være i intensiv afdeling (ICU). Du vil bo i ICU i flere dage, hvor du vil blive fodret og givet væske og medicin gennem en intravenøs (IV) linje. Du får et rør i din blære til at tømme din urin og andre rør i brystet at dræne væske og blod. Dine lunger fungerer muligvis ikke korrekt umiddelbart efter din operation, så du måske nødt til at forblive tilsluttet en respirator for et par dage mere, indtil du er i stand til at trække vejret på egen hånd.

Dit hjerte funktion kan blive normal igen. Du er ikke en god kandidat til en hjertetransplantation.
Dit hjerte funktion kan blive normal igen. Du er ikke en god kandidat til en hjertetransplantation.

Efter et par dage på intensivafdelinger, vil du sandsynligvis blive flyttet til en almindelig hospital værelse. Som du komme sig, vil sygeplejersker hjælpe dig til at blive mere aktive. De kan hjælpe dig med at komme ud af sengen, sidde op og gå rundt på gangene på hospitalet. Du kan også have besøg med en fysioterapeut til at hjælpe dig fortsætte med at vinde styrke og vænne sig til at udføre daglige aktiviteter. Den tid, du tilbringer i ICU og på hospitalet, kan variere afhængigt af din tilstand, før proceduren, og hvor godt du gendanne efter din VAD er placeret.

Du vil sandsynligvis blive ordineret antibiotika og blodfortyndende medicin for at forebygge infektion og andre komplikationer, mens du er på hospitalet. Din læge vil tage blodprøver regelmæssigt for at kontrollere din nyrefunktion og for at sikre din medicin er effektive.

Mens du komme på hospitalet, kan det være nyttigt at have venner og familie besøg. Besøgende kan hjælpe dig med at udføre nogle fysiske aktiviteter, og de kan lære at hjælpe dig med at pleje din VAD, når du går hjem.

Se også

Resultater

Når du er udskrevet fra sygehuset, kan du være i stand til at vende tilbage til de fleste af dine daglige aktiviteter. Afhængig af din tilstand, kan du være i stand til at vende tilbage til arbejde, være seksuelt aktiv og drive. Din læge bør fortælle dig, hvilke aktiviteter der er passende for dig.

Du vil sandsynligvis have ugentlige udnævnelser på et specialiseret klinik eller hospital for at kontrollere, hvor godt din VAD virker. Din læge kan også anbefale en hjerterehabilitering program (hjerte-Rehab). Cardiac Rehab er et skræddersyet program af motion og uddannelse, der er designet til at hjælpe dig med at komme sig efter et hjerteanfald, fra andre former for hjertesygdom eller efter operation for at behandle hjertesygdomme.

Leve med en VAD kan virke stressende. Du kan bekymre, at din VAD vil stoppe med at arbejde, eller at du får en infektion. Hvis du venter på en hjertetransplantation, kan du bekymre dig, at din VAD ikke vil holde dig i live længe nok til at modtage en donor hjerte. Fortæl din læge team og familie, hvis du føler på denne måde. Det kan hjælpe at diskutere, hvordan du føler, deltage i en støttegruppe eller tale med en professionel rådgiver.

Vads og hjerte transplantationer
Hvis du har en VAD implanteret at hjælpe dit hjerte pumpe blod, mens du venter på en hjertetransplantation, vil du forblive i tæt kontakt med din læge og transplantation center, mens du stadig er på ventelisten. Det er sandsynligt, du vil ikke få lov til at rejse længere end to timer køretid i dit hospital i tilfælde af en donor hjerte bliver tilgængelig.

Se også