Vakuumekstraktion

Definition

Et vakuum ekstraktion er en procedure, undertiden sker i løbet af vaginal fødsel.

Under vakuumekstraktion gælder en sundhedspleje udbyder vakuum - en blød eller stiv kop med et håndtag og en vakuumpumpe - for at barnets hoved til at vejlede barnet ud af fødselskanalen. Dette sker typisk under en sammentrækning mens moderen skubber.

Din sundhedspleje udbyder kan anbefale vakuumekstraktion i anden fase af arbejdskraft - når du skubber - hvis arbejdskraft ikke skrider, eller hvis barnets sundhed afhænger af en øjeblikkelig levering.

Vakuumekstraktion udgør en risiko for skade for både mor og barn. Hvis vakuumekstraktion fejler, kan et kejsersnit (C-afsnit) være nødvendig.

Se også

Hvorfor det er gjort

Et vakuum ekstraktion kan overvejes, hvis din arbejdskraft opfylder visse kriterier - din livmoderhals er fuldt udspilede dine membraner har bristede og din baby har ned i fødselskanalen hovedet først, men du er ikke i stand til at skubbe barnet ud. Et vakuum ekstraktion er kun relevant i en fødende center eller hospital, hvor en C-sektion kan gøres, hvis det er nødvendigt.

Din sundhedspleje udbyder kan anbefale vakuumekstraktion, hvis:

 • Du presser, men arbejdskraft forløber ikke. Hvis du aldrig har født før, arbejdskraft anses gået i stå, hvis du har presset på for en periode på to til tre timer, men har ikke gjort nogen fremskridt. Hvis du har født før, kan arbejdskraft anses stå hvis du har presset på for en periode på en til to timer uden nogen fremskridt.
 • Dit barns hjerteslag antyder et problem. Hvis din sundhedspleje udbyder er bekymret over ændringer i dit barns hjerteslag og en umiddelbar levering er nødvendig, kan han eller hun anbefaler vakuumekstraktion.
 • Du har en sundhedsmæssig bekymring, hvis du har visse medicinske tilstande -. Såsom forsnævring af hjertets aortaklappen (aortaklappen stenose) - din sundhedspleje udbyder kan begrænse mængden af tid, du skubbe.

Husk, at når vakuumekstraktion anbefales, a C-sektion er typisk også en mulighed.

Din sundhedspleje udbyder kan advare mod vakuumekstraktion, hvis:

 • Du er mindre end 34 uger henne
 • Din baby har tidligere havde taget blod fra hans eller hendes hovedbund (føtal hovedbund prøveudtagning)
 • Din baby har en tilstand, der påvirker styrken af ​​hans eller hendes knogler, såsom osteogenesis imperfecta, eller blødningsforstyrrelser såsom hæmofili
 • Dit barns hoved har endnu ikke bevæget forbi midtpunktet af fødselskanalen
 • Placeringen af ​​dit barns hoved er ikke kendt
 • Dit barns skuldre, arme, balder eller fødder, der fører an gennem fødselskanalen
 • Dit barn måske ikke være i stand til at passe gennem dit bækken på grund af hans eller hendes størrelse eller størrelsen af ​​dit bækken

Se også

Risici

Et vakuum ekstraktion udgør en risiko for skade for både mor og barn.

Eventuelle risici for du inkluderer:

 • Smerter i mellemkødet - vævet mellem din vagina og anus - efter levering
 • Lavere genitalsekreter tårer og sår
 • Kortsigtet vandladningsbesvær eller tømme blæren
 • Kortsigtet eller langvarig urin eller fækal inkontinens
 • Anæmi - en tilstand, hvor man ikke har nok sunde røde blodlegemer til at bære tilstrækkelig ilt til dine væv - på grund af blodtab under fødslen
 • Svækkelse af muskler og ledbånd støtter dit bækken organer, der forårsager bækken organer til at glide ud af sted (nedsunket underliv)

Mens de fleste af disse risici også er forbundet med vaginal leverancer i almindelighed, de er mere sandsynligt med et vakuum ekstraktion.

Hvis din sundhedspleje udbyder gør en episiotomi - et snit i vævet mellem din vagina og anus, der kan hjælpe med at lette leveringen af ​​din baby - du er også risiko for postpartum blødning og infektion.

Eventuelle risici for dit barn kan nævnes:

 • Scalp sår
 • En skade til netværket af nerver, der sender signaler fra rygsøjlen til skulder, arm og hånd (plexus brachialis)
 • Kraveben fraktur
 • Kraniebrud
 • Blødning i kraniet

Alvorlige spædbarn skader efter et vakuum ekstraktion er sjældne.

Se også

Hvordan du forbereder

Før din sundhedspleje udbyder anser et vakuum ekstraktion, kan han eller hun prøve andre måder at tilskynde arbejdskraft til fremskridt. For eksempel kan han eller hun justere din anæstesi til at fremme en mere effektiv skubbe. For at stimulere stærkere sammentrækninger, kan en anden mulighed være intravenøs medicin - typisk en syntetisk version af hormonet oxytocin (Pitocin).

Vacuum ekstraktion. Du presser, men arbejdskraft ikke skrider.
Vacuum ekstraktion. Du presser, men arbejdskraft ikke skrider.

Hvis vakuumekstraktion synes at være den bedste løsning, vil din sundhedspleje udbyder forklare risici og fordele ved proceduren og bede om dit samtykke.

Hvis du ikke allerede har fået en regional bedøvelse, kan din sundhedspleje udbyder give dig en epidural eller spinal bedøvelse. Et medlem af din medicinske team vil placere et kateter i blæren for at tømme den af ​​urin. Din sundhedspleje udbyder kan også gøre et snit i vævet mellem din vagina og anus (episiotomi) for at hjælpe med at lette levering af din baby.

Se også

Hvad du kan forvente

Under proceduren
Under en vakuumekstraktion, vil du ligge på ryggen med benene spredt fra hinanden. Du kan blive bedt om at håndtag på hver side af leverancen bordet for at tandbøjle dig selv, mens du trykker.

Dit helbred behandleren vil indsætte vacuum cup ind i din vagina, placere koppen mod barnets hoved og kontroller, at der ikke vaginal væv er fanget mellem kop og barnets hoved. Så din sundhedspleje udbyder vil bruge vakuumpumpen til at skabe sug.

Under den næste sammentrækning, vil din sundhedspleje udbyder hurtigt at øge vakuum sugetryk, fat i koppen håndtag og forsøge at guide barnet gennem fødselskanalen, mens du skubber. Mellem veerne, kan din sundhedspleje udbyder fastholde eller mindske det sugetryk.

Efter dit barns hoved er leveret, vil din sundhedspleje udbyder frigive suge og fjern kop.

Vakuum ekstraktioner er ikke altid lykkes. Hvis din sundhedspleje udbyder ikke er i stand til at opnå sugning, kan han eller hun bruge pincet - et instrument formet som et par store skeer eller salat tænger - for at hjælpe med at guide barnet ud af fødselskanalen, eller vælge en C- sektion.

Hvis din sundhedspleje udbyder opnår sug med vakuum og koppen uheld løsner to til tre gange, eller barnet ikke bevæger sig, når vakuum anvendes, en C-sektion er sandsynligvis den bedste løsning.

Efter indgrebet
Efter levering, vil din sundhedspleje udbyder undersøge dig for eventuelle skader, der kunne have været forårsaget af vakuum. Eventuelle tårer eller snit vil blive repareret.

Dit barn vil også overvåges for tegn på komplikationer, der kan være forårsaget af et vakuum ekstraktion.

Når du går hjem
Hvis du havde en episiotomi eller vaginal tåre under fødslen, kan såret ondt i et par uger. Omfattende tårer kan tage længere tid at helbrede.

I mellemtiden kan du bidrage til at fremme healing:

 • Dulme såret. Anvend en ispose på det angrebne område, eller læg en kølet troldhassel pad mellem et hygiejnebind og såret. Du kan finde troldhassel pads i de fleste apoteker.
 • Tage brodden af vandladning. Brug en plastik kop til at hælde varmt vand over din vulva, som du tisser, og skyl dig selv med en sprøjteflaske bagefter.
 • Forebyg smerter og strækker under afføring. Tryk på en ren pad fast mod såret, når du bærer ned til en afføring.
 • Sid ned forsigtigt. Stram din bagdel, som du sænker dig selv med en siddende stilling. Sid på en pude eller polstret ring snarere end en hård overflade.
 • Overveje supplerende behandlinger. Nogle undersøgelser tyder på, at lavendel kan hjælpe med at lindre smerter efter en tåre eller episiotomi. Hvis din sundhedspleje udbyder godkender, tilføj et par dråber lavendel æterisk olie til din badevandet eller anvende olien direkte på det angrebne område.

Mens du healing, forventer det ubehag gradvis at forbedre. Kontakt din læge, hvis smerterne bliver værre, du udvikle en feber eller du bemærker en pus-lignende udflåd.

Dit barns hjerteslag antyder et problem. Du har en sundhedsmæssig bekymring.
Dit barns hjerteslag antyder et problem. Du har en sundhedsmæssig bekymring.

Graviditet og fødsel strække bindevævet ved bunden af ​​blæren og kan forårsage nerve-og muskelskader til blæren eller urinrøret. Du kan lække urin, når du hoster, stamme eller grine. Heldigvis dette problem forbedrer normalt inden for tre måneder. I mellemtiden, slid hygiejnebind og gøre Kegel øvelser for at hjælpe tone dine bækkenbundsmuskler.

At gøre Kegels, stramme din bækkenbund, som hvis du stopper din strøm af urin. Prøv det i fem sekunder ad gangen, fire eller fem gange i træk. Arbejde op til at holde musklerne kontrakt i 10 sekunder ad gangen, afslappende i 10 sekunder mellem veerne. Målet for mindst tre sæt af 10 gentagelser om dagen.

Hvis frygt for smerte efterlader dig undgå afføring, tage skridt til at holde din afføring blød og regelmæssig. Spis fødevarer med højt i fiber - herunder frugt, grøntsager og fuldkorn - og drik rigeligt med vand. Det er også nyttigt at forblive så fysisk aktiv som muligt. Spørg din sundhedspleje udbyder om en taburet skyllemiddel eller fiber afførende, hvis nødvendigt.

Hvis du ikke kan styre din afføring (fækal inkontinens), kan hyppige Kegel øvelser hjælpe. Hvis du har vedvarende problemer med at kontrollere afføring, skal du kontakte din sundhedspleje udbyder.

Se også