Vagus nerve stimulation

Definition

Vagus nerve stimulation er en procedure, der stimulerer vagus nerve med elektriske impulser. Vagus nerve stimulation kan anvendes til behandling af epilepsi, når andre behandlinger ikke virkede. Vagus nerve stimulation er også en behandling for depression, og det er ved at blive undersøgt for tilstande, såsom multipel sklerose, migræne og Alzheimers sygdom.

Der er én vagus nerve på hver side af kroppen, der løber fra din hjernestammen gennem din hals til dit bryst og mave.

Med vagus nerve stimulation er en enhed indopereret under huden på dit bryst. En wire er gevind under huden slutter enheden til venstre vagus nerve. Når den er aktiveret, enheden sender elektriske signaler langs vagus nerve til din hjernestammen, som derefter sender signaler til bestemte områder i din hjerne.

Se også

Hvorfor det er gjort

Mange mennesker med epilepsi ikke reagerer på anti-beslaglæggelse medicin. Vagus nerve stimulation kan være en mulighed for at reducere hyppigheden af ​​anfald hos mennesker, der ikke har været hjulpet af medicin.

Vagus nerve stimulation kan også være nyttigt for folk, der ikke har reageret på standard depression behandlinger, såsom antidepressiv medicin og psykologisk rådgivning (psykoterapi).

Når vagus nerve stimulation kan være en god mulighed
The Food and Drug Administration (FDA) har godkendt vagus nerve stimulation for folk, der:

 • Er 12 år og ældre
 • Har omdrejningspunkt (delvise) epilepsi
 • Få anfald, der ikke er velkontrollerede med medicin

Desuden har FDA godkendt vagus nerve stimulation til behandling af depression hos voksne, som:

 • Har kroniske, svære at behandle depression (behandling-resistent depression)
 • Har ikke forbedret efter at have forsøgt fire eller flere medicin eller elektrochok terapi (ECT) eller begge
 • Fortsæt standard depression behandlinger sammen med vagus nerve stimulation

Se også

Risici

For de fleste mennesker, er vagus nerve stimulation sikker. Men det har nogle risici, både fra operationen for at implantere enheden og fra hjernen stimulation.

Kirurgi risici
Kirurgiske komplikationer med vagus nerve stimulation er sjældne og ligner farerne ved at have andre typer kirurgi. De omfatter:

 • Smerter, hvor snittet (snit) er lavet til at implantere enheden
 • Infektion
 • Incision ardannelse
 • Synkebesvær
 • Lammelse, som er normalt midlertidig, men kan være permanent

Bivirkninger efter operationen
Nogle af de bivirkninger og sundhedsmæssige problemer forbundet med vagus nerve stimulation kan omfatte:

 • Voice ændringer
 • Hæshed
 • Halssmerter
 • Hoste
 • Hovedpine
 • Brystsmerter
 • Vejrtrækningsproblemer, især under træning
 • Synkebesvær
 • Mavesmerter eller kvalme
 • Prikken eller prikkende af huden

For de fleste mennesker, er bivirkninger acceptable. De kan mindskes med tiden, men nogle bivirkninger kan være generende, så længe du bruger vagus nerve stimulation. Justering af elektriske impulser kan hjælpe med at minimere disse virkninger. Hvis bivirkningerne er utålelige, kan enheden afbrydes midlertidigt eller permanent.

Se også

Hvordan du forbereder

Det er vigtigt nøje at overveje fordele og ulemper ved vagus nerve stimulation, før de beslutter at have proceduren.

Sørg for at du ved, hvad alle dine andre behandlingsmuligheder er, og at du og din læge begge føler, at vagus nerve stimulation er den bedste løsning for dig. Spørg din læge, hvad du kan forvente under operationen og efter impulsgeneratoren er på plads.

Før operationen, vil lægen gøre en fysisk eksamen. Du kan få brug blodprøver eller andre prøver for at sikre, at du ikke har nogen sundhedsmæssige betænkeligheder, der kan være et problem. Din læge vil have du begynder at tage antibiotika før operationen for at forebygge infektion. Du kan være nødt til at stoppe med at tage visse medikamenter før tid, og din læge kan bede dig ikke at spise aftenen før proceduren. Når du opretter din operation udnævnelse, sørg for du er klar på, præcis hvilke skridt du skal tage.

Se også

Hvad du kan forvente

Under operationen
Kirurgi for at implantere vagus nerve stimulation enhed sker enten på en ambulant basis, så du gå til hjem samme dag eller på en indlæggelse grundlag, der kræver en overnatning på hospitalet.

Operationen tager normalt en til to timer. Du kan forblive vågen, men har medicin til at dulme kirurgi området (lokalbedøvelse), eller du kan blive bevidstløs under operationen (narkose).

Selve operationen indebærer ikke din hjerne. To snit, en på brystet, og den anden på venstre side af halsen. Impulsgeneratoren er implanteret i øverste venstre side af brystet. Enheden er beregnet til at være et permanent implantat, men det kan fjernes, hvis det er nødvendigt.

Impulsgeneratoren er på størrelse med et stopur og kører på batteri. En ledning er forbundet til impulsgeneratoren. Den ledning føres under huden fra brystet op til halsen, hvor det er fastgjort til venstre vagus nerve gennem en anden snit.

Efter indgrebet
Impulsgeneratoren er tændt under et besøg i lægens kontor et par uger efter operationen. Så kan programmeres til at levere elektriske impulser til vagus nerve på forskellige varigheder, frekvenser og strømninger.

Vagus nerve stimulation normalt starter på et lavt niveau og er gradvist øges, afhængigt af dine symptomer og bivirkninger.

Stimulering er programmeret til at tænde og slukke i bestemte cyklusser. Du kan have nogle prikkende fornemmelser eller let smerte i nakken, når nerve stimulation er tændt.

Stimulatoren registrerer ikke beslaglæggelse aktivitet eller depression symptomer. Når det er tændt, stimulator tændes og slukkes med mellemrum udvalgt af din læge.

Vagus nerve stimulation. Definition.
Vagus nerve stimulation. Definition.

Du får en håndholdt magnetisk enhed, så du kan styre stimulation selv. Dette giver dig mulighed for midlertidigt at slå vagus nerve stimulation, hvilket kan være nødvendigt, når du gør visse aktiviteter, såsom offentlige taler, sang eller udøver, eller når du spiser, hvis du har synkebesvær. Det giver dig også mulighed for at tænde den, hvis du føler advarselstegn på et anfald.

Du skal besøge din læge med jævne mellemrum for at sikre, at impulsgeneratoren fungerer korrekt, og at det ikke har flyttet ud af position.

Af sikkerhedsmæssige bekymringer er magnetisk resonans (MRI) scanning typisk begrænset, hvis du har en vagus nerve stimulator. I almindelighed kan MRIs af hovedet ske, hvis den rigtige type MRI maskinen bruges. Dog kan MRIs af rygsøjlen og krop ikke generelt ske med et vagus nerve stimulator på plads.

Se også

Resultater

Vagus nerve stimulation er ikke en kur for epilepsi. De fleste mennesker med epilepsi, vil ikke holde op med anfald helt. Men mange mennesker vil have færre anfald, så mange som 30 til 50 procent færre. Beslaglæggelse intensitet kan mindske så godt.

Det kan tage så længe som to år af vagus nerve stimulation, før du bemærker nogen væsentlig reduktion i antallet af anfald. Vagus nerve stimulation kan også forkorte restitutionstid efter et anfald. Folk, der har haft vagus nerve stimulation til behandling af epilepsi har generelt en forbedret livskvalitet.

Undersøgelsens resultater er stadig blandet på hvorvidt vagus nerve stimulation er en effektiv behandling for depression. Og det kan tage flere måneders behandling, før du bemærker nogen forbedringer i din depression symptomer.

Hertil kan tilføjes, vagus nerve stimulation ikke arbejde for alle, og det er generelt ikke ment til at erstatte traditionelle behandlinger. Derudover kan sygeforsikringsselskaber ikke betale for denne dyre procedure.

Alle de undersøgelser udført i andre betingelser ved hjælp af vagus nerve stimulation, såsom Alzheimers sygdom, har migræne og multipel sklerose, været for lille til at drage nogen endelige konklusioner om, hvor godt denne behandling kan arbejde for disse problemer. Mere forskning er nødvendig.

Se også