Vægttab

South Beach kost

Definition

The South Beach Diet er et populært vægttab kost skabt i 2003 af kardiolog Arthur Agatston og skitserede i sin bedst sælgende bog, "The South Beach Diet:. Den lækre, Læge-designet, idiotsikker plan for hurtig og sundt vægttab" The South Beach Diet er en kommerciel vægttab kost, ikke en medicinsk kost ordineret af lægen.

The South Beach Diet, som er opkaldt efter en glamourøs område i Miami, kaldes undertiden en modificeret lav-kulhydrat kost. The South Beach Diet er lavere i kulhydrater og højere i protein og sunde fedtstoffer end en typisk kost plan. Men det er ikke en streng low-carb diæt, og du behøver ikke at tælle kulhydrater.

Formål

Formålet med South Beach Diet er at ændre den samlede balance i de fødevarer, du spiser for at fremme vægttab og en sund livsstil. The South Beach Diet siger, det er en sund måde at spise, om du ønsker at tabe sig eller ej.

Vægttab. Fase 1.
Vægttab. Fase 1.

Hvorfor du måske følge den sydlige strand kost
Du kan vælge at følge South Beach Diet, fordi du:

 • Nyd de typer og mængder af mad figurerede i kosten
 • Vil du have en kost, der begrænser visse kulhydrater og fedt til at hjælpe dig med at tabe
 • Ønsker du at ændre dine overordnede spisevaner
 • Vil du have en kost, du kan holde fast for livet
 • Ligesom de relaterede South Beach Diet produkter, såsom kogebøger og kost fødevarer

Spørg din læge eller sundhedspleje udbyder, før du starter nogen vægttab kost, især hvis du har nogen sundhedsmæssige betænkeligheder.

Kost detaljer

The South Beach Diet siger, at dens balance af gode kulhydrater, magert protein og sunde fedtstoffer gør det til en næringsrige, fiber-rig kost, som du kan følge for en levetid på sund kost. The South Beach Diet siger, at det vil lære dig om at eliminere såkaldte "dårlige" kulhydrater fra din kost. Den definerer dårlige kulhydrater som dem med et højt glykæmisk indeks. Fødevarer med et højt glykæmisk indeks tendens til at øge dit blodsukker hurtigere, højere og længere end gør fødevarer med et lavere indeks. Nogle tyder på, at denne stigning i blodsukkeret kan øge din appetit, hvilket fører til øget kost og vægtøgning og muligvis diabetes, som alle kan bidrage til hjerte-kar-sygdom.

The South Beach Diet også lærer dig om de forskellige former for fedt i kosten, og opfordrer dig til at begrænse usunde transfedtsyrer og mættede fedtstoffer, mens man spiser flere fødevarer med sundere enkeltumættet fedt. The South Beach Diet fremhæver fordelene ved fiber og fuldkorn, og opfordrer dig til at medtage masser af frugt og grøntsager i din kost.

Kulhydrater
The South Beach Diet er lavere i kulhydrater end en typisk kost plan, men ikke så lavt som en sand low-carb diæt. På en typisk kost plan, kommer omkring 45-65 procent af dit daglige kalorier fra kulhydrater. Baseret på en 2.000-kalorie-a-dages diæt, svarer det til ca 225-325 gram kulhydrater om dagen. I den sidste vedligeholdelsesfasen af ​​South Beach Diet, kan du få så meget som 28 procent af dit daglige kalorier fra kulhydrater, eller omkring 140 gram kulhydrater om dagen. En ægte low-carb diæt kan begrænse din carb indtag til så lidt som 50 til 100 gram om dagen.

Øvelse
The South Beach Diet har udviklet sig over tid, og nu anbefaler motion som en vigtig del af din livsstil. The South Beach Diet siger, at regelmæssig motion vil øge dit stofskifte og hjælpe med at forhindre vægttab plateauer.

Faser i South Beach kost
The South Beach Diet har tre faser:

 • Fase 1. Denne to-ugers fase er designet til at fjerne fødevarer cravings og jump-start vægttab. Du klippe ud næsten alle kulhydrater fra din kost, især stivelse og sukker, herunder pasta, ris, brød og frugt. Du kan ikke drikke frugtjuice eller alkohol. Du fokusere på at spise magert protein, såsom fisk og skaldyr, uden skind fjerkræ, magert oksekød og sojaprodukter. Du kan også spise fiberrige grøntsager, fedtfattige mejeriprodukter, og fødevarer med sunde, umættede fedtstoffer, herunder avokadoer, nødder og frø.
 • Fase 2. Dette er et langsigtet vægttab fase. Du begynder at tilføje tilbage nogle af de tidligere forbudte fødevarer, såsom hele korn brød, fuldkornspasta, brune ris, frugt og flere grøntsager. Du bliver i denne fase, indtil du når dit mål vægt.
 • Fase 3. Dette er en vedligeholdelsesfase menes at være en sund måde at spise for livet. Du fortsætter med at følge den kost og livsstil principper, du har lært i de to foregående faser. Du kan spise næsten alle de fødevarer, som du ønsker, herunder lejlighedsvis aflad.

En typisk dag menuen på den sydlige strand kost
Her er et kig på, hvad du måske spiser i løbet af en typisk dag i fase 1 af South Beach Diet, ifølge South Beach Diet hjemmeside:

 • Breakfast. Morgenmad kunne være artiskokker Benedict, en asparges omelet med gedeost, eller bagte æg med spinat og skinke, sammen med en kop kaffe eller te.
 • Frokost. Frokost kan være en reje stir-fry eller en varm oksekød salat, sammen med iste eller mousserende vand.
 • Middag. Middag kan indeholde grillet sesam laks eller flanke bøf parret med en vegetabilsk side parabol og salat.
 • Dessert. Den kost opfordrer dig til at nyde en dessert, såsom en ricotta cheesecake eller kølet espresso creme, selv i fase 1..
 • Snacks. Du kan nyde snacks i løbet af dagen, også, såsom en Muenster ost og kalkun roll-up eller en krydret møtrik mix.

Resultater

Vægttab
The South Beach Diet siger, at du vil tabe 8-13 pounds i to-ugers periode, at du er i fase 1.. Det siger også, at det meste af vægten vil blive kastet fra din midsection. I fase 2 siger, at det, at du sandsynligvis vil miste 1 til 2 pounds en uge.

De fleste mennesker kan tabe sig på næsten enhver kost, især på kort sigt. Vigtigst for vægttab er, hvor mange kalorier du tager i, og hvor mange kalorier du forbrænder off. Et vægttab på 1 til 2 pounds en uge er den typiske anbefaling. Selv om det kan synes langsom, det er et tempo, der er mere tilbøjelige til at hjælpe dig med at vedligeholde dit vægttab permanent. At miste en stor del af vægten hurtigt kunne indikere, at du taber vand vægt eller magert væv, snarere end fedt. I nogle situationer, dog kan hurtigere vægttab være sikkert, hvis det gøres på en sund måde. For eksempel kan læger ordinere en lægeligt overvåget meget lavt kalorieindhold kost for hurtigt vægttab, hvis du er overvægtige eller har alvorlige helbredsproblemer. Desuden omfatter nogle kostvaner en indvielse fase til at hjælpe dig hoppe starte dit vægttab, herunder South Beach Diet og kost.

Sundhedsmæssige fordele
The South Beach Diet, mens primært rettet mod vægttab, kan fremme visse sunde ændringer. Forskning viser, at efter en langsigtet kost plan, der er rig på sunde kulhydrater og fedt i kosten kan forbedre dit helbred. For eksempel kan lavere kulhydrat kost med sunde fedtstoffer forbedre dine kolesterolindholdet i blodet. På den anden side har ingen langsigtede, randomiserede kontrollerede kliniske forsøg målt sundhedsresultater i South Beach Diet. Heller har der været sådanne undersøgelser af den generelle sundhed eller kardiovaskulære fordele ved at følge en lav-glykæmisk-indeks kost. Men spiser sådanne fødevarer som fuldkorn, umættede fedtstoffer, grøntsager og frugter skal bidrage til at fremme et godt helbred.

Risici

The South Beach Diet er generelt sikker, hvis du følger den som skitseret i officielle South Beach Diet bøger og hjemmesider. Men hvis du alvorligt begrænse kulhydrater, kan du opleve problemer fra ketose. Ketose, forårsaget af nedbrydningen af ​​kosten fedt, kan undertiden føre til svaghed, kvalme, dehydrering og svimmelhed.

Se også