Vaginal fødsel efter kejsersnit (VBAC)

Definition

Hvis du har leveret en baby af C-sektion, har du måske et valg med din næste graviditet - planlægge en gentagelse C-sektion eller forsøge vaginal fødsel efter kejsersnit (VBAC).

År siden, en C-sektion sluttede ethvert håb om fremtidige vaginal leverancer. Men i dag, takket være ændringer i kirurgisk teknik, VBAC er muligt i mange tilfælde. Faktisk har en anslået 75 procent af kvinder, der forsøger VBAC en vellykket vaginal fødsel.

VBAC er ikke ret for alle, selv om. Nogle gange kan en graviditet komplikation eller underliggende tilstand forhindrer muligheden for en vellykket VBAC. Mange lokale hospitaler tilbyder ikke VBAC, fordi de ikke har personale eller ressourcer til at håndtere nødsituationer C-sektioner.

Se også

Hvorfor det er gjort

Kvinder betragter VBAC af forskellige årsager, herunder:

 • Færre komplikationer. Du er mindre tilbøjelige til at få en infektion og har alvorlige blodtab med en succesfuld VBAC end med en gentagelse C-sektion. Hvis VBAC svigter, dog skal barnet blive leveret af C-sektion - som bærer en højere risiko for infektion end en planlagt gentagelse C-sektion.
 • Kortere restitutionstid. Du får en kortere hospitalsophold efter en VBAC, end du ville efter en gentagelse C-sektion. Undgå operation vil hjælpe din energi og udholdenhed tilbage hurtigere, samt reducere bekostning af fødsel.
 • Mere deltagelse i fødslen. For nogle kvinder er det vigtigt at opleve en vaginal fødsel. Hvis du har en succesfuld VBAC, vil du sandsynligvis komme til at holde og amme dit barn hurtigere, end du ville gøre efter en gentagelse C-sektion.
 • Indvirkning på de fremtidige graviditeter. Hvis du planlægger en større familie, måske VBAC være en bedre løsning med hver efterfølgende levering. Gentag C-sektioner får mere kompliceret hver gang, mens gentagne VBACs tendens til at blive gradvist lettere.

Chancerne for et vellykket VBAC er højere, hvis:

 • Du har kun haft én tidligere lave tværgående livmoderen snit - den mest almindelige type for en C-sektion - og ingen andre uterine indsnit
 • Du og din baby er sunde og din graviditet forløber normalt
 • Grunden til at du havde din forudgående C-sektion er ikke en faktor denne gang
 • Din arbejdskraft begynder naturligt på eller før din forfaldsdagen
 • Du har haft en tidligere vellykket vaginal fødsel

Chancerne for et vellykket VBAC er lavere, hvis:

 • Din graviditeten fortsætter ud over din forfaldsdagen
 • Du har en usædvanlig stor barn
 • Du har haft to eller flere C-sektioner og ingen vaginale leverancer

Du er ikke en kandidat til VBAC hvis du har nogen sundhedsmæssige forhold, der kan påvirke en vaginal fødsel eller du havde en uterusruptur under en tidligere graviditet. Tilsvarende er VBAC anbefales ikke, hvis du har haft en lodret livmoder snit - typen af ​​livmoderen snit mest sandsynligt, at briste under fødslen.

VBAC kunne være muligt med tvillinger hvis den nedre tvilling er i hovedet først positionen, men VBAC generelt er ikke en mulighed for trillinger eller andre multipla.

Se også

Risici

VBAC udgør potentielt alvorlige risici.

Vaginal fødsel efter kejsersnit (VBAC). Kortere restitutionstid.
Vaginal fødsel efter kejsersnit (VBAC). Kortere restitutionstid.

Mislykket forsøg på arbejdskraft
Labor resulterer i en gentagelse C-sektion for en anslået 25 procent af kvinder, der forsøger VBAC, ofte fordi barnet ikke tåler arbejdskraft.

Urinvejsinfektioner
Hvis du skal have en gentagelse C-sektion efter arbejdskraft er begyndt, du står over for en lidt højere risiko for C-sektion komplikationer - såsom en livmoder infektion - end hvis du havde en planlagt gentagelse C-sektion.

Uterusruptur
Sjældent kan livmoderen rive langs arret linje fra en tidligere C-sektion.

Hvis din livmoder brister - enten før eller under fødslen - en nødsituation C-sektion er nødvendig for at forhindre livstruende komplikationer, herunder blodtab, infektion og hjerneskader til baby.

Mere deltagelse i fødslen. Indvirkning på de fremtidige graviditeter.
Mere deltagelse i fødslen. Indvirkning på de fremtidige graviditeter.

Når levering finder sted på et hospital udstyret til at håndtere sådanne nødsituationer, sjældent er baby i fare. I nogle tilfælde, men muligvis livmoderen skal fjernes (hysterektomi) for at stoppe blødningen.

Hvis din livmoder er fjernet, vil du ikke være i stand til at blive gravid igen.

Bækkenbunden problemer
For nogle kvinder også bækkenbunden problemer er en bekymring.

Vægten og presset af graviditeten kan svække bækkenbundsmusklerne, der understøtter livmoderen, og vaginal fødsel kan strække bækkenbundsmusklerne endnu længere. Dette kan føre til midlertidig urininkontinens, især for kvinder, der føder vaginalt.

Se også

Hvordan du forbereder

Hvis du vælger VBAC, øge dine odds for en positiv oplevelse:

 • Lær om VBAC. Tag en fødsel klasse på VBAC. Medtag din partner eller en anden elskede, hvis det er muligt. Også diskutere dine bekymringer og forventninger med din sundhedspleje udbyder. Sørge for at han eller hun har din komplette sygehistorie, herunder registreringer af din tidligere C-sektion og alle andre uterine procedurer.
 • Planlægger at aflevere barnet på et veludstyret hospital. Tæt overvågning kan mindske risikoen for komplikationer. Kig efter et anlæg, der har en kontinuerlig føtal overvågning, et kirurgisk hold, der kan samles hurtigt, og evnen til at levere anæstetika og blodtransfusioner 24 timer i døgnet.
 • Tillad arbejdskraft til at begynde naturligt, hvis du kan Narkotika at fremkalde arbejdskraft kan gøre veerne stærkere og hyppigere, hvilket kan bidrage til risikoen for uterusruptur -. Især hvis livmoderhalsen er tæt lukket og ikke er klar til arbejdskraft.
 • Være forberedt på en c-sektion. Nogle komplikationer i graviditeten eller levering kan kræve en C-sektion, selv hvis du havde dit hjerte indstillet på en vaginal fødsel. For eksempel kan du bruge en C-sektion, hvis du udvikler præeklampsi eller andre graviditet komplikationer, der er et problem med moderkagen eller navlestrengen, din baby er i en ugunstig position, din arbejdskraft ikke til fremskridt, eller dit barn ikke tåler arbejdskraft.

Se også

Hvad du kan forvente

Hvis du vælger VBAC, vil din prænatal pleje være ligesom den omhu, du ville modtage i nogen anden sund graviditet. Når du går ind arbejdskraft, vil du følge den samme proces som enhver kvinde forventer at levere vaginalt - selvom flere forholdsregler vil blive truffet i løbet af arbejdskraft. Dette kaldes en prøveversion af arbejdskraft.

Her er hvad man kan forvente:

 • Tidlig indlæggelse. Din sundhedspleje udbyder vil bede dig om at rapportere til hospitalet straks, hvis dit vand pauser, eller når du begynder at føle sammentrækninger. Arbejdede hjemme med en forudgående C-sektion ar kan ikke anbefales.
 • Smerter kontrol Hvis du vælger medicin, har du forskellige muligheder -. Typisk herunder epidural anæstesi.
 • Kontinuerlig elektronisk overvågning. Det medicinske team vil holde et vågent øje med dit barns hjertefrekvens og vil kontrollere om du ofte for at sikre, at arbejdskraften forløber normalt. En føtal monitor vil sandsynligvis blive knyttet til dit barns hovedbund.
 • Mindre tolerance over unormale arbejdskraft mønstre. En forlænget eller vanskelig fødsel øger risikoen for uterusruptur. Medicin til at stimulere veerne kan udgøre samme risiko. En gentagelse C-sektion kan være nødvendig, hvis din arbejdskraft ikke videre godt eller dit barn ikke tåler arbejdskraft.

Husk, at dit endelige mål er en sund baby og en sund mor - uanset hvordan du kommer derhen.

Se også