Urininkontinens

Blærekontrol problemer hos kvinder: søger behandling

Genkende advarselstegn og symptomer på en blære kontrol problem. Vide, hvornår du skal søge en læges hjælp, og hvordan du kan få mest muligt ud af dit besøg.

Hvis du er en af ​​de mange kvinder, der oplever blære kontrol problemer, lad ikke forlegenhed holde dig fra at få den hjælp, du har brug for. Lækker urin, skulle urinere hyppigt og oplever andre symptomer på urininkontinens ikke trivielle konsekvenser af fødsel eller en naturlig del af aldring.

Ikke alle læger rutinemæssigt spørge om urin funktion under en eksamen. Det er op til dig at tage det første skridt. Hvis du har blære kontrol problemer, så fortæl din læge om dem og bede om hjælp.

Hvorfor til at søge hjælp

Blærekontrol problemer kræver lægehjælp for flere grunde. Reduceret blærekontrol kan for eksempel:

 • Tyder på en alvorlig underliggende medicinsk tilstand, såsom diabetes eller nyreproblemer
 • Årsag at begrænse dine fysiske aktiviteter
 • Føre dig til at trække sig tilbage fra sociale interaktioner
 • Øge din risiko for at falde, hvis du har problemer med balancen, og du ofte haste til badeværelset for at undgå lækker urin

Hvornår skal søge hjælp

Et par isolerede tilfælde af urininkontinens ikke nødvendigvis kræver lægehjælp. Men hvis problemet fortsætter, eller påvirker din livskvalitet, overveje at få disse symptomer evalueret.

Lav en aftale med din primære behandleren, hvis:

 • Du er flov over urin lækage, og du undgår vigtige aktiviteter på grund af det.
 • Du føler sig ofte haster med at urinere og haste til et badeværelse, men nogle gange gør det ikke i tide.
 • Du urinere meget oftere end du har brugt til, som om natten, selv når du ikke har en blære infektion.
 • Du har ofte føler behov for at urinere, men du er i stand til at passere urin.
 • De bemærker, at din urin stream bliver gradvis svagere, eller du føler som om du ikke kan tømme blæren godt.
Urininkontinens. Blærekontrol problemer hos kvinder: søger behandling.
Urininkontinens. Blærekontrol problemer hos kvinder: søger behandling.

I de fleste tilfælde kan symptomerne forbedres.

Hvornår skal søge en specialist

Mange behandlere kan behandle blære kontrol problemer uden at henvise dig til en specialist. Men ikke alle har den nødvendige uddannelse eller erfaring. På trods af en bedre forståelse og behandling af urininkontinens, mener nogle udbydere er det en uundgåelig konsekvens af den fødedygtige, overgangsalder eller normal aldring - en tro, der gør dem næppe til at overveje dig for vurdering eller behandling.

Hvis din læge afviser betydelige symptomer eller virker uvidende om de mange mulige behandlinger, bede om henvisning til en specialist. Læger, der specialiserer sig i urinveje nævnes:

 • . Urogynecologist Dette er en fødselslæge-gynækolog med supplerende uddannelse i problemer, der påvirker en kvindes bækkenbunden - det netværk af muskler, ledbånd, bindevæv og nerver, der hjælper støtte og kontrollere blæren og andre organer i underlivet.
 • Urolog. En urolog er specialiseret i mandlige og kvindelige urinveje samt den mandlige reproduktive system.
 • Geriatrician. Denne læge har specialiseret sig i pleje af ældre voksne, ofte med fokus på problemer i relation til fælles kvalitet-of-life spørgsmål, såsom urininkontinens.

Se også

Blærekontrol problemer hos kvinder: søger behandling

Blære dagbog: En detaljeret symptom rekord

Før dit besøg, så spørg din læge kontor for en blære dagbog og hvordan man bruger det, så du kan spore oplysninger i flere dage i træk. Denne dagbog er et detaljeret, dag-til-dag registrering af dine symptomer og andre oplysninger relateret til dine vandladningsproblemer vaner. Det kan hjælpe dig og din læge afgøre årsagerne til blærekontrol problemer.

For at bestemme mængden af ​​urin du passerer, kan du bruge enhver samling enhed, der giver dig mulighed for at måle ounce eller milliliter. Der er særlige måleinstrumenter, der passer over toilettet rand, men enhver målebæger vil gøre.

Sygehistorie gennemgang

Dit besøg vil være mere produktive, hvis du giver en god sygehistorie. Lav en liste over:

 • Eventuelle indgreb, børnefødsler, sygdomme, skader og medicinske procedurer, sammen med omtrentlige datoer
 • Aktuelle helbredsproblemer, såsom diabetes eller enhver tilstand, der påvirker evnen til at gå eller stige hurtigt til en stående stilling
 • Tidligere og nuværende problemer med din urinvejene
 • Medicin du tager, herunder hvert lægemiddel mærke eller generiske navn, dosering, når du tager det, og hvad du tager det for

Medicin kan være forbundet med blære kontrol problemer, så listen alt - recepter, over-the-counter narkotika, vitaminer, mineraler, urter og andre kosttilskud. Hvis du ikke er sikker på, om noget tæller som en medicin, sætte det på listen.

Hvad kan du forvente fra behandling

Behandlinger for blære kontrol problemer starte med at lære, hvordan du kan forbedre dine blære symptomer, og omfatter typisk øvelser. Nogle mennesker har brug for medicin, mens andre måske har brug for kirurgi. Hvad er bedst for dig, afhænger af typen og sværhedsgraden af ​​din blære kontrol problem - næsten alle kvinder kan hjælpes gennem en form for behandling.

Din blære funktion kan i høj grad forbedre efter behandlingen. Enhver forbedring, men tæller som en succes, så længe det frigør dig til at gøre hvad du vil og forbedrer din livskvalitet.

Se også