Tween og teen sundhed

Teen ryge: hvordan man kan hjælpe din teenager afslutte

Ønsker at stoppe teen rygning? følge denne no-nonsense tilgang fra at være et godt eksempel for at lave en plan og fejre succes.

Teen rygning er en big deal. Efter alt, er teenagere, der ryger sandsynlighed konverteret til voksne, der ryger.

Hvis du finder din teenager rygning, tage det alvorligt. Stoppe teen rygning i dens spor er den bedste måde at fremme en levetid på godt helbred.

Sæt et godt eksempel

Som forælder, er du en af ​​de mest magtfulde indflydelser i din teenagers liv - og dine handlinger taler højere end dine ord. Hvis du ryger, skal du ikke forvente, at din teenager til at stoppe med at ryge. Din teenager sandsynligvis fortolker din rygning som en godkendelse for adfærden. I stedet, så spørg din læge om rygestop-produkter og andre ressourcer til at hjælpe dig stoppe med at ryge.

I mellemtiden, ikke ryge i huset, i bilen eller foran din teenager, og efterlad ikke cigaretter, hvis din teenager kan finde dem. Forklar hvor ulykkelig du er med din rygning, og hvorfor det er så vigtigt for dig at holde op.

Begynde at tale

Du kunne blot fortælle din teenager til at stoppe med at ryge. Det er et vigtigt budskab. Men kommandoer, trusler og ultimatummer er ikke sandsynligt at arbejde. I stedet for at blive vred, være nysgerrig og støttende. Spørg din teenager, hvad der gjorde ham eller hende begynder at ryge. Måske din teenager forsøger at passe ind i skolen, eller måske din teenager mener, at rygning vil hjælpe med at lindre stress. Sommetider teen rygning er et forsøg på at føle sig cool eller mere voksen.

Når du forstår, hvorfor din teenager er rygning, vil du være bedre rustet til at tage rygning som et potentielt problem - samt hjælpe din teenager til sidst stoppe med at ryge.

Se også

Teen ryge: hvordan man kan hjælpe din teenager afslutte

Opmuntre din teenager til at dele hans eller hendes bekymringer

Selv om konsekvenserne af rygning - såsom kræft, hjerteanfald og slagtilfælde - er reelle, de er formentlig uden for riget af din teenagers bekymring.

Snarere end forelæsninger din teenager om de langsigtede farerne ved rygning, så spørg din teenager, hvad han eller hun mener, at de negative aspekter af rygning. Når din teenager har haft sit at sige, tilbyde din egen liste over negativer. Overveje at appellere til din teenager forfængelighed:

 • Rygning giver dig dårlig ånde.
 • Rygning gør dit tøj og hår lugt.
 • Rygning slår dine tænder og negle gule.
 • Rygning forårsager rynker.
 • Rygning efterlader dig med en hacking hoste.
 • Smoking zaps din energi til sport og andre aktiviteter.

Selvfølgelig er rygning også dyrt. Spørg din teenager til at beregne den ugentlige, månedlige eller årlige omkostninger rygning. Du kan sammenligne omkostningerne ved rygning med elektroniske indretninger, tøj eller andre genstande din teenager finder vigtige.

Hjælp din teenager lave en plan

Tween og teen sundhed. Hænge ud med venner, der ikke ryger.
Tween og teen sundhed. Hænge ud med venner, der ikke ryger.

Teenagere kan blive afhængige af nikotin overraskende hurtigt - nogle gange inden for blot et par uger af at eksperimentere med rygning. Mens mange teenagere, der ryger tror de kan stoppe når som helst, forskning viser, at dette er normalt ikke sandt.

Når du taler med din teenager om at stoppe rygning, spørg hvis nogen af ​​hans eller hendes venner har forsøgt at stoppe med at ryge. Overveje, hvorfor de var - eller ikke var - succes. Så spørg din teenager, som stop-ryge strategier, han eller hun mener kan være mest nyttige. Tilbyde dine egne forslag samt:

 • Sæt det på papiret. Opmuntre din teenager til at skrive ned, hvorfor han eller hun ønsker at stoppe med at ryge. Listen kan hjælpe din teenager blive motiveret, når fristelsen opstår.
 • Indstil en afslut dato. Hjælp din teenager vælge en dato for rygestop. Undgå at placere stop-dato i løbet af en stressende tid, såsom afsluttende eksamener.
 • Hænge ud med venner, der ikke ryger. Ville din teenagers venner støtter din teenagers stop rygning plan? Ville de forsøge at stoppe med at ryge, også? Hvis din teenager føler sig presset til at ryge, opmuntre ham eller hende til at blive involveret i nye aktiviteter. At få nye venner, der ikke ryger kunne gøre det lettere at undgå venner, som ikke er villige til at stoppe med at ryge.
 • Øv siger nej. Peer pres for at ryge kan være uundgåelig, men din teenager behøver ikke at give i. Hjælp din teenager praksis sige, "Nej tak, jeg ryger ikke."
 • Vær forberedt på cravings Mind din teenager, at hvis han eller hun kan holde ud længe nok -. Normalt kun et par minutter - nikotin trang vil passere. Foreslå at tage et par dybe indåndinger. Tilbyd sukkerfrit tyggegummi, kanelstænger, tandstikkere eller sugerør til at hjælpe din teenager holde hans eller hendes mund travlt.
 • Overvej stop-ryge produkter Selvom nikotinsubstitution -. Såsom nikotin tandkød, patches, inhalatorer eller næsespray - ikke var designet til teenagere, kan de være nyttige i nogle tilfælde. Spørg din teenagers læge, hvilke muligheder kunne være bedst for din teenager.
 • Søge støtte. Kontakt en tobaks-ophør specialist. En tobak ophør specialist kan give din teenager de værktøjer og støtte, han eller hun har brug for at stoppe med at ryge. Nogle hospitaler og lokale organisationer tilbyder rygestop-grupper lige for teenagere. Du kan kigge efter teen grupper online, også. Web-baserede programmer kan også yde støtte til din teenager, når han eller hun har brug for det.

Hvis din teenager underkjoler, forbliver støttende. Lykønske din teenager om de fremskridt, han eller hun har gjort hidtil, og opmuntre din teenager ikke at give op. Hjælp din teenager identificere, hvad der gik galt, og hvad man skal gøre anderledes næste gang.

Frem for alt fejre din teenagers succes. Du kan tilbyde en favorit måltid for et røgfrit dag, en ny skjorte til et røgfrit uge eller en fest med ikkeryger venner til et røgfrit måned. Belønninger og positiv forstærkning kan hjælpe din teenager bevare motivationen til at stoppe med at ryge for godt.

Se også