Tween og teen sundhed

Teen vægttab: sunde vaner tæller

Sunde vaner er nøglen til teen vægttab. Vis din teenager vejen med dette praktiske plan for succes.

Teenage fedme er en farlig - og udbredt - problem. Som enhver vægttab udfordring, er der ingen magisk kugle for teen vægttab. Alligevel er der masser du kan gøre for at hjælpe. Begynd ved at tilskynde din teenager til at vedtage sunde vaner, der kan vare et helt liv.

Har et hjerte-til-hjerte

Hvis din teenager er overvægtig, han eller hun er formentlig lige så bekymret over den overskydende vægt som du er. Bortset fra livslange sundhedsmæssige risici såsom forhøjet blodtryk og diabetes, kan den sociale og følelsesmæssige nedfald af at være overvægtig være ødelæggende for en teenager. Det kan også være frustrerende at forsøge vægttab og har dårlige resultater. Tilbyde støtte og blid forståelse - og en vilje til at hjælpe din teenager håndtere problemet.

Du kan sige, "Jeg kan ikke ændre din vægt. Det er op til dig. Men jeg kan hjælpe dig med at træffe de rigtige beslutninger."

Dispute urealistiske billeder

Vægt og kropsbillede kan være ømtålelige emner, især for teenagepiger. Når det kommer til teen vægttab, minde din teenager, at der er ingen enkelt idealvægt og ingen perfekte krop. Den rigtige vægt for én person måske ikke den rigtige vægt for en anden.

Snarere end at tale om "fedt" og "tyndt", opmuntre din teenager til at fokusere på at øve den adfærd, der fremmer en sund vægt og tilfredshed med kroppens størrelse og form. Din familie læge kan hjælpe med at opstille realistiske mål for BMI og vægt baseret på din teenager alder, højde og generelle sundhed.

Modstå hurtige løsninger

Hjælp din teenager forstår, at tabe - og holde det ud - er en livslang forpligtelse. FAD kostvaner kan berøve din voksende teen af ​​jern, calcium og andre vigtige næringsstoffer. Vægttab piller og andre hurtige løsninger ikke løse roden af ​​problemet og kan udgøre en risiko for deres egen. Selv da virkningerne ofte kortvarig. Uden en permanent ændring i vaner er enhver tabt vægt tilbøjelige til at vende tilbage - og lidt til.

Fremme aktiviteten

Teenagere har brug for omkring 60 minutters fysisk aktivitet om dagen - men det betyder ikke nødvendigvis 60 solide minutter i træk. Kortere, gentagne byger af aktivitet i løbet af dagen kan hjælpe brænde kalorier, også.

Holdsport gennem skole eller samfund programmer er gode måder at få aktiveret. Hvis din teenager er ikke en atlet eller er tilbageholdende med at deltage i visse sportsgrene, det er OK. Opmuntre ham eller hende til at gå, cykle eller in-line skøjte i skole, eller til at gå et par omgange gennem haller før klassen. Foreslå handel en times efter-skole-kanal surfing for skyde kurve i indkørslen, hoppe reb eller gåture med hunden. Selv husholdningen og videospil, der kræver fysisk bevægelse kan hjælpe din teenager forbrænde kalorier.

Foreslå breakfast

Hvis din teenager kæmper vækkeuret den måde, det er, at spørge ham eller hende til at komme op endnu tidligere for at spise morgenmad kan være en hård sælge - men det er vigtigt. En nærende morgenmad vil give din teenager energi til at klare den kommende dag. Endnu bedre, kan det holde din teenager fra at spise for meget senere på dagen.

Hvis din teenager modstår højt fiberindhold korn eller hel-hvede toast, tyder aftes rester. Selv et stykke snor ost eller en lille håndfuld nødder og et stykke eller to af frugt kan gøre jobbet.

Se også

Teen vægttab: sunde vaner tæller

Tilskynde smarte mellemmåltider

Det kan være svært at træffe sunde valg, når automater og fastfood bugne, men det er muligt. Opmuntre din teenager til at erstatte selv en pose chips eller ordre af fries en dag med en sundere grab-and-go mulighed fra hjemmet:

 • Frosne druer
 • Appelsiner, jordbær eller andre friske frugter
 • Skåret rød, orange eller gul peber
 • Kirsebærtomater
 • Baby gulerødder
 • Fedtfattig yoghurt eller budding
 • Saltkringler
 • Graham crackers
 • Streng ost

Watch portionsstørrelser

Når det kommer til dele, størrelse spørgsmål. Opmuntre din teenager til at skalere tilbage, spise langsomt, og stoppe med at spise, når han eller hun er fuld - både hjemme og væk fra hjemmet. Det kan tage blot ét udsnit af pizza eller halvdelen af ​​pasta på pladen til at føle fuld. En lejlighedsvis nydelse er OK, men selv da er der ingen skam i at dele et måltid, at bestille en mindre del eller springe dessert.

Grev flydende kalorier

Tween og teen sundhed. Bestanden op på frugt, grøntsager og fuldkorn.
Tween og teen sundhed. Bestanden op på frugt, grøntsager og fuldkorn.

De kalorier i sodavand, kan frugtsaft, sportsdrikke og kaffespecialiteter tilføje op hurtigt. Drikke vand i stedet for sodavand og andre sukkerholdige drikkevarer kunne skåne dine teenage hundrede kalorier om dagen - eller endnu mere. For sort, tyder kalorie-fri flavored vand eller Seltzer vand.

Gør det til en familie affære

Snarere end udspecificerer din teenager, sundere vaner som en familie. Efter alt, er at spise sundere fødevarer og få mere motion godt for alle - og forskning tyder på, at inddragelse af familien har en signifikant effekt på barndommen vægtkontrol.

For eksempel:

 • Bestanden op på frugt, grøntsager og fuldkorn. Opbevar disse fødevarer i et almindeligt syn, og sørg for at sætte et godt eksempel selv.
 • Forlad junkfood i supermarkedet. Sunde fødevarer undertiden koste mere, men det er en vigtig investering.
 • Opbevar mad i køkkenet Spise på køkkenbordet eller bord -. Ikke på sofaen, mens du ser tv eller spiller computer eller videospil.
 • Begræns skærm tid. Handel skærm tid til familie aktiviteter, såsom at spille fangst eller vandreture.
 • Må ikke fokusere på fødevarer. Lav fysisk aktivitet et emne af familiens samtaler, snarere end hvad eller hvor meget man spiser.

Vær positiv

Overvægt ikke uundgåeligt føre til en levetid på lavt selvværd. Alligevel din accept er kritisk. Lyt til dine teen bekymringer. Kommentar på hans eller hendes indsats, færdigheder og resultater. Gør det klart, at din kærlighed er betingelsesløs - ikke afhængig af vægttab.

Hvis din teenager kæmper med lavt selvværd eller ikke er i stand til at klare hans eller hendes vægt på en sund måde, overveje en støttegruppe, formel vægtkontrol program eller professionel rådgivning. Yderligere støtte kan give din teenager værktøjer til at imødegå socialt pres, dyrke mere positiv selvværd, og tage kontrol over hans eller hendes vægt. Fordelene vil vare hele livet.

Se også