Tween og teen sundhed

Teen rygning: 10 måder at holde teenagere røgfrit

Vil forhindre teen rygning? forstå, hvorfor teenagere ryger og hvordan man taler til din teenager om cigaretter.

Teen rygning kan begynde uskyldigt, men det kan blive et langsigtet problem. Faktisk begynder de fleste voksne rygere ryge som teenagere. Din bedste chance? Hjælp din teenager undgå at tage det første pust. Følg disse tips til at hjælpe med at forhindre teen rygning.

1.. Sæt et godt eksempel

Teen rygning er mere udbredt blandt teenagere, hvis forældre ryger. Hvis du ikke ryger, holde det op. Hvis du gør røg, quit - nu. Jo tidligere du stopper med at ryge, jo mindre sandsynligt din teenager er at blive en ryger. Spørg din læge om måder at stoppe rygning.

I mellemtiden, ikke ryge i huset, i bilen eller foran din teenager, og efterlad ikke cigaretter, hvis din teenager kan finde dem. Forklar din teenager hvor ulykkelig du er med din rygning, hvor svært det er at holde op og at du vil holde prøver, indtil du stoppe med at ryge for godt.

2.. Forstå tiltrækning

Teen rygning kan være en form for oprør eller en måde at passe sammen med en bestemt gruppe af venner. Nogle teenagere begynder at ryge for at kontrollere deres vægt. Andre røg at føle sig cool eller uafhængige.

Spørg din teenager, hvordan han eller hun føler om rygning og hvis nogen af ​​din teenagers venner røg. Ros din teenagers gode valg, og tale om konsekvenserne af dårlige valg. Du kan også tale med din teenager om, hvordan tobak virksomheder forsøger at påvirke tanker om rygning - såsom gennem annoncer eller produktplacering i film, der skaber opfattelsen af, at rygning er glamourøse og mere udbredt, end det egentlig er.

3.. Sig nej til teen rygning

Du vil måske føle sig som hvis din teenager ikke høre et ord, du siger, men siger det alligevel. Fortæl din teenager, at rygning ikke er tilladt. Din misbilligelse vil have mere indflydelse, end du tror. Teenagere, hvis forældre indstille fasteste rygeforbud tendens til at ryge mindre end at gøre teenagere, hvis forældre ikke indstillet rygning grænser. Det samme gælder for teenagere, der føler sig tæt på deres forældre.

4.. Appellere til din teenagers forfængelighed

Rygning er ikke glamourøse. Mind din teenager, at rygning er beskidte og ildelugtende. Rygning giver dig dårlig ånde og rynker. Rygning gør dit tøj og hår lugt, og det viser dine tænder gule. Rygning kan efterlade dig med en kronisk hoste og mindre energi til sport og andre underholdende aktiviteter.

5.. Gøre det math

Rygning er dyrt. Hjælp din teenager beregne den ugentlige, månedlige eller årlige omkostninger af at ryge en pakke om dagen. Du kan sammenligne omkostningerne ved rygning med, at elektronisk udstyr, tøj eller andre teen fornødenheder.

Se også

Teen rygning: 10 måder at holde teenagere røgfrit

6.. Forvent gruppepres

Venner, der ryger kan være overbevisende, men du kan give din teenager de værktøjer, han eller hun har brug for at afvise cigaretter. Øve hvordan man håndterer vanskelige sociale situationer. Det kan være så simpelt som at sige, "Nej tak, jeg ryger ikke." Jo mere din teenager praktiserer denne grundlæggende afvisning, jo mere sandsynligt, at han eller hun vil sige nej i sandhedens øjeblik.

7.. Tag afhængighed alvorligt

De fleste teenagere tror lejlighedsvis rygning, vil ikke få dem til at blive afhængig, og at hvis de bliver regelmæssige rygere, kan de stoppe med at ryge når som helst de ønsker. Teenagere kan dog blive afhængig med intermitterende og relativt lave niveauer af rygning. Mind din teenager, at de fleste voksne rygere begynder som teenagere. Når du er hooked, er det svært at holde op.

8.. Forudsige fremtiden

Teenagere har en tendens til at antage, at dårlige ting sker kun til andre mennesker. De fleste teenagere tror kræft, hjerteanfald og slagtilfælde forekommer kun i det abstrakte. Brug kære, venner, naboer eller berømtheder, der har været syge som real-life eksempler.

9.. Tænk over cigaretter

Røgfri tobak, fed cigaretter (kreteks), og slik-smag cigaretter (bidis) er undertiden forveksles som mindre skadelige eller vanedannende end er traditionelle cigaretter. Teenagere også ofte tror, ​​at vandrør (vandpibe) rygning er sikker. Intet kunne være længere fra sandheden. Kreteks, bidis og vandpiber alle bære sundhedsrisici. Lad ikke din teenager narre.

10.. Bliv involveret

Tag aktivt stilling imod teen rygning. Deltage i lokale og skole-sponsoreret rygning forebyggelseskampagner. Støtte bestræbelserne på at gøre offentlige steder røgfri og øge afgifterne på tobaksvarer. Dine handlinger kan hjælpe med at reducere odds, at din teenager bliver en ryger.

Tween og teen sundhed. Teen rygning: 10 måder at holde teenagere røgfri.
Tween og teen sundhed. Teen rygning: 10 måder at holde teenagere røgfri.

Hvis din teenager allerede er begyndt at ryge, undgå trusler og ultimatummer. I stedet finder ud af, hvorfor din teenager er rygning - og diskutere måder at hjælpe din teenager op. Undgå eller stoppe rygning er en af ​​de bedste ting din teenager kan gøre for en levetid på godt helbred.

Se også