Tilbagetrækning metode (coitus interruptus)

Definition

Tilbagetrækningen præventionsmetode, også kendt som coitus interruptus, er den praksis at trække penis fra skeden og væk fra en kvindes ydre kønsdele, før ejakulation at forhindre graviditet. Tilbagetrækningen Metoden hjælper med at forhindre sædcellerne i at trænge ind i skeden.

Brug af tilbagetrækning metode til prævention kræver selvkontrol. Selv da tilbagetrækningen metode som typisk bruges, er ikke en særlig effektiv form for prævention. Sperm kan komme ind i skeden, hvis tilbagetrækningen ikke er ordentligt timet, eller hvis præ-ejakulation væske indeholder sædceller. Tilbagetrækningen metode ikke tilbyde beskyttelse mod seksuelt overførte infektioner (SOI).

Se også

Hvorfor det er gjort

Tilbagetrækningen præventionsmetode for at undgå graviditet har flere fordele:

  • Det er gratis og let tilgængelige
  • Har ingen bivirkninger
  • Kræver ikke en fitting eller receptpligtig

Nogle par vælger at bruge tilbagetrækningen metode, fordi de ikke ønsker at bruge andre svangerskabsforebyggende metoder.

Se også

Risici

Brug af tilbagetrækning metode til at forhindre graviditet ikke udgør nogen direkte risiko, men det giver ikke beskyttelse mod seksuelt overførte sygdomme. Det kræver en betydelig selvkontrol at afbryde coitus på toppen af ​​spænding og nogle par føler, at tilbagetrækningen forstyrrer seksuel nydelse. Desuden kan nogle mænd har svært ved at forudsige, hvornår de vil ejakulere.

Tilbagetrækning metode (coitus interruptus). Korrekt tid tilbagetrækning.
Tilbagetrækning metode (coitus interruptus). Korrekt tid tilbagetrækning.

Så mange som 22 ud af 100 kvinder, der praktiserer tilbagetrækning metode i et år vil blive gravid.

Se også

Hvad du kan forvente

Sådan bruger tilbagetrækning metode:

  • Korrekt tid tilbagetrækning. Når en mand føler han er ved at ejakulere, skal han trække sin penis fra kvindens vagina. Sørg for, at ejakulation sker væk fra kvindens kønsdele.
  • Tag forholdsregler, før de har sex igen. Hvis du planlægger at have sex igen inden for en kort periode, så sørg for manden tisser og renser ud spidsen af hans penis først. Dette vil hjælpe med at fjerne eventuel resterende sæd fra det foregående ejakulation.

Hvis ejakulation ikke er ordentligt timet og du er bekymret for graviditet, konsultere din sundhedspleje udbyder om nødprævention.

Se også