Til spædbørn og småbørn sundhed

Sutter: er de gode for din baby?

Beslutningen om at bruge sut - eller ej - er op til dig. Overvej SKAL og MÅ IKKE at give dit barn en sut og hvordan man kan hjælpe ham eller hende bryde den vane.

De fleste babyer har en stærk sugende refleks. Nogle babyer endda sutte deres tommelfingre eller fingre, før de bliver født. Beyond ernæring, ofte sutter har en beroligende, beroligende virkning. Derfor er mange forældre rang sutter som must haves, lige deroppe med ble vådservietter og baby gynger. Er sutter virkelig OK til din baby, selv? Forstå fordele og risici ved sut brug, til vigtige sikkerhedstips og trin hjælpe vænne din baby fra sutten.

Profferne

For nogle børn er sutter nøglen til tilfredshed mellem fodringer. Overvej fordele:

 • En sut kan dulme en kræsen baby. Nogle babyer er lykkeligst, når de er sutte på noget.
 • En sut tilbyder midlertidig distraktion. En sut kan komme i handy i shots, blodprøver eller andre procedurer.
 • En sut kan hjælpe dit barn falder i søvn. Hvis dit barn har problemer med at slå sig ned, kan en sut gøre det trick.
 • En sut kan lette ubehag under flyvninger. Babyer kan ikke med vilje "pop" deres ører ved at synke eller gabe at lindre ørepine forårsaget af lufttrykket ændres. Sutte på en sut kan hjælpe.
 • Sutter kan medvirke til at reducere risikoen for vuggedød (SIDS). Forskere har fundet en sammenhæng mellem sut brug under søvn og en reduceret risiko for vuggedød.
 • Sutter er til engangsbrug. Når det er tid til at stoppe med at bruge sutter, kan du smide dem væk. Hvis dit barn foretrækker at sutte på hans eller hendes tommelfinger eller fingre, kan det være sværere at bryde den vane.

De ulemper

Selvfølgelig har sutter faldgruber så godt. Overvej ulemper:

 • Tidlig sut brug kan forstyrre amning. Sutte på et bryst er forskellig fra sutning på en sut eller flaske, og nogle babyer er følsomme over for disse forskelle. Forskning tyder på, at tidlig brug af kunstige brystvorter er forbundet med nedsat eksklusiv amning og varigheden af ​​amning - selvom det ikke er klart, om kunstige brystvorter forårsage ammende problemer eller fungere som en løsning på et eksisterende problem.
 • Dit barn kan blive afhængig af sutten. Hvis dit barn bruger en sut til at sove, kan du står over hyppig middle-of-the-night grædeture når sutten falder ud af dit barns mund.
 • Pacifier brug kan øge risikoen for mellemøret infektioner Dog satser mellemøret infektioner er generelt lavest fra fødsel til alderen 6 måneder -. Når risikoen for vuggedød er den højeste og din baby kan være mest interesseret i en sut.
 • Langvarig sut brug kan føre til tandproblemer. Normal sut brug i løbet af de første par år af livet ikke forårsage langvarige tandproblemer. Men måske langvarig sut brug forårsage et barns top fortænder til at skråne udad eller ikke komme ind korrekt.

Se også

Sutter: er de gode for din baby?

Sut SKAL og MÅ IKKE

Til spædbørn og småbørn sundhed. En sut kan dulme en kræsen baby.
Til spædbørn og småbørn sundhed. En sut kan dulme en kræsen baby.

Hvis du vælger at tilbyde dit barn en sut, holde disse tips i tankerne:

 • Vent amning er veletableret. Vær tålmodig. Det kan tage et par uger eller mere for at bosætte sig i en regulær sygepleje rutine. Hvis du ammer, Europa Academy of Pediatrics anbefaler venter på at indføre en sut indtil fire til seks uger efter fødslen.
 • Brug ikke en sut som en første linje i forsvaret. Nogle gange kan en ændring i stilling eller en gyngende session kan berolige en grædende baby. Tilbyd en sut til din baby først efter eller mellem fodringer. Lad ikke dit barn til at bruge sut hele dagen.
 • Vælg den silicone ét stykke, opvaskemaskinen sort. Sutter fremstillet af to stykker udgøre en kvælningsfare, hvis de bryder. Når du har afviklet på en favorit sut, holde et par identiske sikkerhedskopier på hånden.
 • Lad din baby sat tempoet Hvis dit barn ikke er interesseret i sutten, prøv igen senere -. Eller springe det helt. Hvis sutten falder ud af dit barns mund, mens han eller hun sover, ikke pop det igen
 • Holde den ren. Før du tilbyder din baby en sut, rengør det grundigt. Indtil dit barn er 6 måneder gammel, og hans eller hendes immunsystem modnes, ofte koge sutter eller køre dem gennem opvaskemaskinen. Efter Alder 6 måneder, vaskes simpelthen sutter med sæbe og vand. Modstå fristelsen til at "skylle" sutten i din egen mund. Du vil kun sprede flere bakterier til din baby.
 • Må ikke sukker coat det. Læg ikke søde stoffer på sutten.
 • Hold det sikkert. Udskift sutter ofte bruger den rigtige størrelse til dit barns alder, og se efter løse dele eller tegn på forringelse. Brug også forsigtighed med sut klip. Brug aldrig en snor eller rem længe nok til at blive fanget omkring dit barns hals.

Bundlinjen

For at reducere risikoen for SIDS, den europæiske Academy of Pediatrics anbefaler at tilbyde en sut på naptime eller sengetid indtil alderen 1. Men risikoen for sut brug begynder at opveje fordelene som dit barn bliver ældre. Mens de fleste børn holder op med sutter på deres egne mellem alderen 2 og 4, andre har brug for hjælp at bryde den vane.

Afhængig af dit barns alder, disse teknikker overveje at vænne dit barn fra sutten:

 • Yngre spædbørn. Swaddling, vuggende, sang, spille blød musik og spædbarn massage kan være effektive alternativer til sut brug.
 • Ældre spædbørn og småbørn. Aktiviteter, legetøj eller andre genstande af hengivenhed, såsom et tæppe med satin kant, kan hjælpe aflede dit barn fra hans eller hendes ønske om sutten.
 • . Småbørn og større børn overveje at afholde en særlig ceremoni at begrave eller på anden måde skille sig af sutten - eller give dit barn til at handle i hans eller hendes sutten til en særlig bog eller et stykke legetøj. Dit barns tandlæge kan også være i stand til at hjælpe dit barn stoppe med at bruge sutten ved at forklare de potentielle konsekvenser af langvarig sut brug på hans eller hendes tænder.

Hvis du har brug for yderligere hjælp fravænning dit barn fra sutten, skal du kontakte dit barns læge eller tandlæge.

Se også