Til spædbørn og småbørn sundhed

Amning tvillinger: gør fodringer håndterbar

Planlægger at amme mere end én baby? her er hjælp ammende tvillinger eller andre multipla, fra at få placeret og sikre en tilstrækkelig mælk levering til at kombinere amning og formel-fodring.

Hvis du har besluttet at amme dine multipla, tillykke! Amning vil give mange fordele for dig og dine børn. Alligevel kan ammende tvillinger eller andre multipla være udfordrende. Forstå, hvordan du kommer i gang, og hvor de skal henvende for support.

Hvad er fordelene ved amning tvillinger eller højere orden multipla?

Modermælk indeholder den rigtige balance af næringsstoffer til dine babyer. Antistofferne i brystmælk vil øge dine babyers immunforsvar. Modermælk har også særlige fordele til babyer, der er født for tidligt, som mange tvillinger og højere orden multipla. Modermælk er lettere at fordøje end er kommerciel modermælkserstatning - især for tidligt fødte børn, der har mindre, modne maver og tarme. Hvis dine babyer ikke er i stand til sygeplejerske i første omgang, kan du pumpe modermælk skal gives til din babyer gennem en sonde.

Ud over de sundhedsmæssige fordele for din nyfødte, er amning sandsynligvis den mest bekvemme og billigste måde at fodre dine babyer - og det kan hjælpe dig med at tabe sig efter at du føder. Amning tvillinger eller andre multipla sikrer også hyppig interaktion mellem dig og hver af dine babyer.

Skal jeg amme mine børn på samme tid?

Når du starter ammer dine tvillinger eller højere orden multipla, fodre hvert barn individuelt. Dette vil give dig en chance for at se, hvor godt de enkelte barn låse på dit bryst og løse eventuelle problemer. Overveje at oprette en 24-timers diagram at registrere, hvor længe og hvor ofte hver barne sygeplejersker, såvel som antallet af våde og snavsede bleer for hver baby. Hvis du fodrer dine babyer pumpet modermælk, kan du også registrere, hvor meget de tager ved hver fodring.

Når du har oprettet amning med hvert barn, hvordan du amme er op til dig og dine børn. Nogle mødre oplever, at ammende to babyer på én gang fungerer godt og sparer tid. Andre foretrækker at amme hver barn separat. Ligeledes kan nogle babyer viser en præference for individuelle fodringer. Prøv forskellige tilgange eller en kombination - såsom amning én baby på et tidspunkt natten og to på samme tid i løbet af dagen - for at se, hvad der kunne fungerer bedst for dig og dine børn.

Hvilke holdninger kan jeg bruge til at amme mine babyer på samme tid?

Der er mange måder at amme to babyer på samme tid. Hvad er vigtigst er at vælge en position, der føles behageligt for dig og dine børn.

For eksempel:

  • Dobbelt-kobling eller dobbelt-fodbold hold. I denne stilling vil du holde hver baby i en kobling eller fodbold hold. Placer en pude på hver side af kroppen. Du kan også prøve at placere endnu en pude på skødet. Placer hver baby på en pude ved siden af ​​din krop - næsten under armen - så spædbørn ben peger mod bagsiden af ​​din stol. Kontroller, at hver barn ligger på hans eller hendes ryg med hans eller hendes hoved på niveau med din brystvorte. Placer håndfladen af ​​en hånd på bunden af ​​hver barns hoved til at yde støtte. Alternativt kan du placere både babyer - head to head - på puder direkte foran dig. Vær sikker på at holde dine spædbørn kroppe vendt mod dig, snarere end opad. Brug håndfladerne til at yde støtte til enkelte barns hoved.
  • Cradle-kobling kombination I denne stilling vil du holde en baby i vuggen stilling -. Med hans eller hendes hoved på din underarm, og hans eller hendes hele kroppen vender din - og det andet barn i koblingen position. Hvis en af ​​dine babyer har en lettere gang låsefunktion på dit bryst eller opholder klinke, placere ham eller hende i vuggen position.
  • Dobbelt-vugge holde. Vil bruge dobbelt vugge position, vil du placere begge dine babyer i vuggen position foran dig. Placer dine babyer, så deres ben overlapper og gør et X på tværs dit skød.

I første omgang kan du ønsker eller har brug for hjælp at placere dine babyer. Hverve nogen til at hjælpe dig med at få placeret, indtil du får hænge af samtidige fodringer.

Se også

Amning tvillinger: gør fodringer håndterbar

Vil jeg have nok mælk?

De fleste kvinder er i stand til at producere mælk nok til at brødføde tvillinger. Mange kvinder er også i stand til at amme eller pumpe nok modermælk til at fodre højere orden multipla. For at sikre en stabil mælk levering, overveje disse tips:

  • Start lige efter fødslen. Amning dine nyfødte hurtigt efter fødslen og mindst otte til 12 gange hver 24 timer vil hjælpe dig med at etablere din mælk udbuddet. Jo oftere du ammer, jo mere mælk vil du producere.
  • Pump. Hvis dine babyer bliver født tidligt og er ude af stand til at amme med det samme, begynde at pumpe kort tid efter du føder til at etablere din mælk udbuddet. Spørg en amning konsulent om leje et hospital-grade brystpumpe, der giver dig mulighed for at pumpe begge bryster på en gang. Dobbelt brystpumper at stimulere mælkeproduktionen, mens der skæres pumpetid i halve. Når amning er veletableret, pumpestationer også tillader andre pårørende til at hjælpe med fodringer, som kan være særligt nyttigt for mødre med højere orden multipla.
  • Suppleant bryster. Skiftende brysterne, du bruger til at fodre hver af dine babyer vil bidrage til at bevare din mælkeproduktion, da hver af dine babyer kan have en anden typografi af fodring. Skifte bryster vil også give dine babyer forskellige visninger, som stimulerer deres øjne. Overvej at tildele hver baby til det ene bryst for en dag, og derefter skifter den næste dag eller give hver barn en anden bryst ved hver fodring.
Til spædbørn og småbørn sundhed. Dobbelt-kobling eller dobbelt-fodbold hold.
Til spædbørn og småbørn sundhed. Dobbelt-kobling eller dobbelt-fodbold hold.

Husk altid at bringe dine babyer til dit bryst - snarere end bøjet over eller lænede sig frem for at bringe dit bryst til din babyer.

Kan jeg kombinere amning og formel-fodring?

Eksklusiv amning er ideel. Men nogle mødre vælger at kombinere amning og formel-fodring. For eksempel kan du erstatte et eller flere ammende sessioner med en formel-fodring. Arbejd med din læge, dit barns læge og en amning konsulent til at bestemme, hvad der fungerer bedst for dig og dine børn. Hvis du giver din babyer formel, skal du huske, at din mælkeproduktion kan begynde at falde, hvis du amme eller pumpe mindre end otte til 10 gange inden for 24 timer.

Hvad har jeg brug for at vide om ammende tvillinger eller højere orden multipla?

Kom hænge af ammende tvillinger eller andre multipla kan være svært, men ikke blive afskrækket. Hvis du kæmper, mødes med en amning konsulent, der har erfaring med multipla. Spørg dit barns læge om hjælp. Tal med andre kvinder, der med held ammet multipler. Spørg kære for assistance med opgaver i hjemmet og pasning af ældre søskende - eller overveje at ansætte hushjælp - så du kan fokusere på at fodre og passe på dine babyer.

Vær tålmodig med dig selv og dine babyer, som du oplever de udfordringer og fordele ammende to eller flere nyfødte. Frem for alt, vær ikke bange for at bede om hjælp.

Se også