Til spædbørn og småbørn sundhed

Modermælk opbevaring: SKAL og MÅ IKKE

Modermælk opbevaring kan være forvirrende. Følg disse praktiske tips om at vælge containere, frysning modermælk, optøning modermælken og meget mere.

Hvis du ammer din baby og gå tilbage til arbejde eller på udkig efter mere fleksibilitet, er du sandsynligvis overvejer at bruge en brystpumpe. Når du begynder at pumpe, er det vigtigt at vide, hvordan man sikkert og korrekt gemme dine udmalket mælk. Overvej disse SKAL og MÅ IKKE for modermælk opbevaring.

Hvilken slags container skal jeg bruge til at gemme udmalket mælk?

Før udtrykke eller håndtering modermælk, vaske dine hænder med sæbe og vand. Derefter gemme udtrykte mælk i en ren, capped glas eller hård plastbeholder. Du kan også bruge specielle plastikposer designet til indsamling af mælk og opbevaring. Husk på, at modermælk opbevaring poser ikke anbefales generelt til langtidsopbevaring, fordi de måske spild, lækage og bliver forurenet lettere end hard-sidede beholdere. For ekstra beskyttelse, kan du placere poser i en hård plast opbevaring af fødevarer container med en tætsluttende låg. Også, kan visse komponenter af modermælk overholde de bløde plastposer under langvarig modermælk opbevaring, som kunne fratage dit barn af essentielle næringsstoffer.

Må ikke opbevares modermælk i de disponible flaske liners eller plasticposer beregnet til almindelig husholdningsbrug.

Hvad er den bedste måde at opbevare udmalket mælk?

Brug vandtæt etiketter og blæk, mærke hver container med den dato, du udtrykte modermælk. Hvis du opbevare udtrykt mælk dit barns børnepasning facilitet, tilføj dit barns navn på etiketten. Placer containere på bagsiden af ​​køleskabet eller fryseren, hvor temperaturen er den sejeste. Hvis du ikke har adgang til et køleskab eller fryser, opbevare mælken i en køler eller køletaske, indtil du kan overføre mælken til køleskabet eller fryseren.

For at minimere spild, fylde individuelle beholdere med mængden af ​​mælk din baby får brug for en fodring. Du kan starte med 2 til 4 ounces (59-118 ml) og derefter justere efter behov. Også overveje opbevaring af mindre portioner - 1 til 2 ounce (30-59 milliliter) - for uventede situationer eller forsinkelser i regelmæssige fodringer. Husk på, at modermælk udvider som det fryser, så ikke fylde beholdere til randen.

Kan jeg tilføje frisk udmalket mælk allerede er gemt mælk?

Til spædbørn og småbørn sundhed. Modermælk opbevaring: SKAL og MÅ IKKE.
Til spædbørn og småbørn sundhed. Modermælk opbevaring: SKAL og MÅ IKKE.

Du kan tilføje frisk udmalket mælk nedkølet eller frossen mælk, du gav udtryk for tidligere på samme dag. Men sørg for at grundigt afkøle frisk udmalket modermælk i køleskab eller en køler med isposer, før du tilføjer det til tidligere kølet eller frossen mælk. Må ikke tilføje varm modermælk frossen modermælk, fordi det vil medføre, at frossen mælk til delvis tø. Opbevare mælken udtrykt på forskellige dage i separate beholdere.

Se også

Modermælk opbevaring: SKAL og MÅ IKKE

Hvor lang tid tager udtrykt modermælk holde?

Hvor længe kan du trygt holde udtrykt modermælk afhænger af storage-metoden. Overvej disse generelle retningslinjer for raske spædbørn:

  • Stuetemperatur. Frisk udmalket mælk kan opbevares ved stuetemperatur i op til seks timer. Hvis du ikke vil bruge den mælk, hurtigt, eller rummet er særligt varmt, overføre mælken til en isoleret køligere, køleskab eller fryser.
  • Isoleret køligere. Frisk udmalket modermælk kan opbevares i en isoleret køler med isposer i op til en dag. Derefter bruger mælk eller overføre beholderne til køleskabet eller fryseren.
  • . Køleskab Frisk udmalket mælk kan opbevares på bagsiden af køleskabet - ikke døren - op til fem til otte dage.
  • Fryser. Frisk udmalket mælk kan opbevares i en standard køleskab i op til tre til seks måneder og i en kummefryser i op til seks til 12 måneder. Placer mælk på bagsiden af ​​fryseren - ikke døren.

Udtrykt modermælk er en ideel måde at fodre din baby, når du er fra hinanden. Alligevel nogle forskning tyder på, at jo længere du gemmer modermælk - enten i køleskabet eller i fryseren - jo større er tabet af C-vitamin i mælken. Andre undersøgelser har vist, at køling mere end to dage kunne reducere bakterie-dræbende egenskaber modermælk og langsigtede fryseopbevaring kan sænke kvaliteten af ​​fedt i mælken. Det er også vigtigt at bemærke, at modermælk udtrykt når en baby er en nyfødt, vil ikke så fuldstændigt opfylde de samme barns behov, når han eller hun er ældre.

Husk på, at opbevaring retningslinjer, kan variere for tidligt fødte, syge eller indlagt spædbørn.

Hvordan kan jeg tø frosne modermælk?

Tø den ældste mælk først. Du skal blot placere den frosne beholder i køleskabet natten før du agter at bruge det. Du kan også forsigtigt opvarme mælken ved at placere den under rindende varmt vand eller i en skål med varmt vand. Før tilbyde mælken til din baby, bland forsigtigt det for at fordele cremet del af den mælk, der stiger til toppen af ​​beholderen under opbevaring. Må ikke rystes kraftigt, beholderen eller røre mælken.

Aldrig optø frossen modermælk ved stuetemperatur, hvilket gør det muligt for bakterierne til at formere sig i mælken. Også, ikke opvarme en frossen flaske i mikrobølgeovn eller meget hurtigt på komfuret. Nogle dele af mælken kan være for varmt, og andre for koldt. Nogle undersøgelser tyder på, at hurtig opvarmning kan påvirke mælkens antistoffer så godt.

Brug optøet modermælk inden 24 timer. Kassér resterende mælk. Må ikke genfryses eller helt optøede modermælk.

Er optøet modermælk lugt eller ser anderledes ud frisk modermælk?

Farven på modermælken kan variere, afhængigt af din kost. Desuden kan optøet modermælk synes at have en anden lugt eller konsistens end frisk udmalket mælk. Det er stadig sikkert at fodre din baby. Hvis dit barn nægter optøede mælk, kan det hjælpe til at forkorte opbevaringstiden.

Se også