Til spædbørn og småbørn sundhed

Fodring af din nyfødte: tips til nye forældre

En nyfødt er fodring tidsplan kan være uforudsigelig. Her er hvad, hvornår og hvordan at fodre din baby.

Fodring af en nyfødt er en rund-the-clock engagement. Det er også en mulighed for at begynde at danne en obligation med det nyeste medlem af din familie. Overvej syv tips til fodring en nyfødt.

1.. Stick med modermælk eller modermælkserstatning

I de fleste tilfælde er modermælk den ideelle mad til babyer. Hvis amning ikke er mulig, brug modermælkserstatning. Sunde nyfødte behøver ikke vand, juice eller andre væsker.

2.. Feed din nyfødte on demand

De fleste nyfødte har brug for otte til 12 fodringer om dagen - omkring en fodring hver to til tre timer.

Kig efter tidlige tegn på sult, såsom omrøring og strække, sutte bevægelser og mundbevægelser. Fussing og gråd er senere signaler. Jo før du begynder hver fodring, jo mindre sandsynligt, du bliver nødt til at dulme en hektisk baby. Når dit barn stopper sugende, lukker hans eller hendes mund, eller slår væk fra brystvorten eller flaske, han eller hun kan være fuld - eller blot tage en pause. Prøv at bøvsen din baby eller venter et minut, før de tilbyder dit bryst eller flasken igen.

Som dit barn bliver ældre, vil han eller hun tage mere mælk på kortere tid ved hver fodring.

3.. Overvej D-vitamintilskud

Spørg dit barns læge om D-vitamintilskud til baby, især hvis du er ammer. Modermælk er måske ikke give nok D-vitamin, som hjælper din baby optage kalk og fosfor - næringsstoffer, der er nødvendige for stærke knogler.

Se også

Fodring af din nyfødte: tips til nye forældre

4.. Forvent variationer i dit nyfødte spise mønstre

Dit nyfødte vil ikke nødvendigvis spise den samme mængde hver dag. Under vækst ryk - ofte på to til tre uger efter fødslen og igen efter seks uger efter fødslen - dit nyfødte kan tage mere ved hver fodring eller ønsker at blive fodret oftere. Reager på tidlige tegn på sult, snarere end at holde en streng øje med uret.

5.. Stol på dine instinkter - og din nyfødte

Du vil måske bekymre dig, at dit nyfødte ikke spiser nok, men babyer som regel ved, hvor meget de har brug for. Må ikke fokusere på, hvor meget, hvor ofte eller hvor regelmæssigt dit nyfødte spiser. I stedet kigge efter:

  • Steady vægtøgning
  • Tilfredshed mellem fodringer
  • Ved den femte dag efter fødslen, mindst seks våde bleer og tre eller flere afføringer om dagen

Kontakt lægen, hvis dit nyfødte ikke få vægt, væder færre end seks bleer om dagen eller viser ringe interesse i fodringer.

6.. Betragt hver fodring en tid til at obligation med din nyfødte

Til spædbørn og småbørn sundhed. Fodring af din nyfødte: tips til nye forældre.
Til spædbørn og småbørn sundhed. Fodring af din nyfødte: tips til nye forældre.

Hold dit nyfødte tæt under hver fodring. Kig ham eller hende i øjnene. Tal med en blid stemme. Brug hver fodring som en mulighed for at opbygge din nyfødte tryghed, tillid og komfort.

7.. Vide, hvornår at bede om hjælp

Hvis du har problemer med amning, så spørg en amning konsulent eller dit barns læge om hjælp - specielt hvis hver fodring er smertefulde eller dit barn ikke tager på i vægt. Hvis du ikke har arbejdet med et amning konsulent, så spørg dit barns læge for en henvisning eller tjekke med obstetrik afdeling på et lokalt hospital.

Se også