Til spædbørn og småbørn sundhed

Fast føde: hvordan man får dit barn i gang

Solid fødevarer er et stort skridt for en baby. Find ud af, hvornår og hvordan man kan gøre overgangen fra modermælk eller modermælkserstatning til fast føde.

Er dit barn pludselig interesseret i, hvad du spiser? Det kan være tid til at begynde at indføre fast føde.

Er dit barn klar til fast føde?

Modermælk eller modermælkserstatning er den eneste fødevare dit nyfødte behov. Men ved alderen 4 måneder til 6 måneder fleste babyer er klar til at begynde at spise fast føde som et supplement til amning eller formel-fodring. Det er i denne tid, at babyer typisk stoppe med at bruge deres tunger til at skubbe maden ud af munden og begynder at udvikle samordningen til at bevæge sig fast føde fra forsiden af ​​munden på ryggen for at synke.

Ud over alder, kigge efter andre tegn på, at dit barn er klar til fast føde. For eksempel:

 • Kan dit barn holde hans eller hendes hoved i en stabil, opretstående stilling?
 • Kan dit barn sidde med support?
 • Er dit barn munden hans eller hendes hænder eller legetøj?
 • Er dit barn interesseret i, hvad du spiser?

Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, og du har OK fra dit barns læge, kan du begynde at supplere dit barns flydende kost.

Hvad at tjene, når

Fortsæt fodre din baby modermælk eller modermælkserstatning som sædvanligt. Derefter:

 • Start med baby korn. Bland 1 spiseskefuld af en enkelt korn, jern-berigede barn korn med 4 spsk (60 milliliter) af modermælk eller modermælkserstatning. Mange forældre begynder med ris korn. Selv om korn knapt tykkere væske modstå fristelsen til at tjene det fra en flaske. I stedet hjælpe din baby sidde oprejst og tilbyde korn med en lille ske en gang eller to gange om dagen. Når dit barn får hænge af synke løbende korn, bland det med mindre likvide og gradvist øge det beløb, du tilbyder. For sort, kan du tilbyde single-korn havregryn eller byg korn.
 • Tilføj purerede kød, grøntsager og frugter. Når dit barn mestre korn, gradvist at indføre pureret kød, grøntsager og frugt. Tilbyd én ingrediens fødevarer, der indeholder ingen sukker eller salt, og vent tre til fem dage mellem hver ny mad. Hvis dit barn har en reaktion på en bestemt fødevare - såsom diarré, udslæt eller opkastning - du ved den skyldige. Efter indføre din baby til en række enkelt-ingrediens fødevarer, kan du begynde at tilbyde dem i kombination.
 • Tilbyd finthakket fingermad. Ved aldre 8 måneder til 10 måneder, kan de fleste babyer håndtere små portioner af finthakket finger fødevarer, såsom bløde frugt, grøntsager, pasta, ost, godt kogt kød, baby kiks og tør korn. Som dit barn nærmer hans eller hendes første fødselsdag, kan du tilbyde din baby tre måltider om dagen - samt snacks - med Mos eller hakkede versioner af, hvad resten af ​​familien spiser.

Hvad om fødevareallergi?

Til spædbørn og småbørn sundhed. Start med baby korn.
Til spædbørn og småbørn sundhed. Start med baby korn.

For at undgå fødevareallergi blev forældre engang fortalt at undgå at fodre små børn meget allergifremkaldende fødevarer såsom æg, fisk, jordnødder og nødder. Men i dag, forskning antyder er der ingen overbevisende beviser for, at undgå disse fødevarer i den tidlige barndom, vil hjælpe med at forhindre fødevareallergi.

Alligevel er det en god ide at tjekke med dit barns læge, hvis nogen nære slægtninge har en fødevareallergi. Du kan overveje at give dit barn hans eller hendes første smag af en stærkt allergifremkaldende mad derhjemme - snarere end på en restaurant - med en mundtlig antihistamin rådighed, bare i tilfælde.

Se også

Fast føde: hvordan man får dit barn i gang

Er juice OK?

Juice er ikke en nødvendig del af et barns kost, og det er ikke så værdifuld som den oprindelige frugt selv. For meget juice kan bidrage til vægt problemer og diarré, samt forpurre dit barns appetit for mere-nærende fast føde. Desuden kan nipper saft hele dagen eller mens falde i søvn føre til huller i tænderne.

Hvis du vælger at tilbyde juice, vente, indtil din baby er mindst 6 måneder eller ældre. Sørg også for, at saften er pasteuriseret, mild, 100 procent frugtsaft. Begræns mængden din baby drinks til 4 til 6 ounce (118-177 milliliter) en dag - omkring en fødevare servering af frugt - og tjene det i en kop.

Vide, hvad der er off-grænser

Må ikke tilbyde komælk eller honning før alder 1. Komælk ikke opfylder et spædbarn ernæringsmæssige behov - det er ikke en god kilde til jern - og kan øge risikoen for jernmangel. Honning kan indeholde sporer, der kan forårsage en alvorlig sygdom kaldet spædbarn botulisme.

For at forhindre kvælning, holde sig til fødevarer, der er bløde, opdelt i små stykker og let at sluge. Som din baby skrider i at spise fast føde, ikke tilbyder hotdogs, klumper af kød eller ost, druer, rå grøntsager eller frugt bidder, medmindre de er skåret i små stykker. Også, ikke giver babyer hårde fødevarer, såsom frø, nødder, popcorn og hårde slik, som ikke kan ændres for at gøre dem sikre muligheder. Andre højrisiko-fødevarer omfatter jordnøddesmør og skumfiduser.

Hvis du tilbyder faste stoffer til din baby, før Alder 4 måneder, undgå at tilbyde hjemme-forberedt spinat, rødbeder, grønne bønner, squash og gulerødder, som kan indeholde høje niveauer af potentielt skadelige stoffer (nitrit) fra jord. Hvis dit drikkevand kommer fra en privat godt, overveje at få det tjekket for nitrater.

Husk, at citrus også kan medføre nogle spædbørn til at udvikle en udslæt.

Gøre måltider håndterbar

Når din baby begynder at spise fast føde, måltiderne er sikker på at blive et eventyr. Her er hjælp til at gøre det sjovere - for både dig og din baby.

 • Blive siddende. I første omgang kan du fodrer din baby i et spædbarn sæde eller stablet på skødet. Så snart din baby kan sidde let uden support, brug en stol med en bred, stabil base. Buckle sikkerhedskravene stropper, og holde andre børn fra klatring eller hængende på til højstol.
 • Tilskynde udforskning. Dit barn vil kunne spille med hans eller hendes mad mellem bid. Selvom det er rodet, hands-on fun hjælper brændstof dit barns udvikling. Placer en dropcloth eller mat på gulvet, så vil du ikke bekymre dig om at falde mad.
 • Indføre redskaber. Tilbyd din baby en ske til at holde, mens du fodrer ham eller hende med en anden ske. Som dit barns fingerfærdighed forbedres, opmuntre dit barn til at dyppe skeen i fødevarer og bringe det til hans eller hendes mund.
 • Tilbyde en kop. Fodring din baby modermælk eller modermælkserstatning fra en kop ved måltiderne kan bidrage til at bane vejen for afvænning fra en flaske. Omkring Alder 9 måneder, kan dit barn være i stand til at drikke fra en kop på hans eller hendes egen.
 • Parabol individuelle portioner. Dit barn kan spise et par skefulde mad ad gangen. Hvis du fodrer din baby direkte fra en krukke eller container, kan spyt på skeen hurtigt ødelægge eventuelle rester. I stedet placere portioner i et fad. Åbnede glas med babymad kan sikkert nedkølet i op til tre dage.
 • Undgå magtkampe. Hvis dit barn vender sig bort fra en ny fødevare, ikke skubbe. Bare prøve igen en anden gang. Og igen. Og igen. Gentagen udsættelse kan hjælpe med at sikre variation i dit barns kost.
 • Vide, hvornår at kalde det afsluttes. Når din baby har fået nok at spise, kan han eller hun vende sig væk fra skeen, magert tilbage, eller nægter at åbne hans eller hendes mund. Tving ikke ekstra bid. Så længe dit barns vækst er på målet, kan du være sikker på, at han eller hun får nok at spise.

Nyd dit barns sjusket bakke smattet hænder og klistret ansigt. Du bygger fundamentet for en levetid på sund kost.

Se også