Til spædbørn og småbørn sundhed

Infant kvælning: hvordan du holder din baby sikkert

Infant kvælning er skræmmende, men det er stort set forebygges. Forstå hvorfor babyer er så sårbar over for kvælning - og hvad du kan gøre for at forhindre spædbarn kvælning.

Bekymret spædbarn kvælning? Find ud af de almindeligste årsager til spædbarn kvælning, og hvad du kan gøre for at hjælpe med at beskytte dit barn fra kvælning farer.

Hvorfor er babyer sårbare over for kvælning?

Kvælning er en almindelig årsag til skader og død hos små børn, primært fordi deres små luftveje er let blokeret. Det tager tid for babyer at mestre evnen til at tygge og synke mad og babyer måske ikke være i stand til at hoste kraftigt nok til at fordrive en luftvejsobstruktion. Som babyer udforske deres omgivelser, de også ofte anbringes genstande i munden - hvilket kan let føre til spædbarn kvælning.

Til spædbørn og småbørn sundhed. Korrekt tid indførelsen af ​​fast føde.
Til spædbørn og småbørn sundhed. Korrekt tid indførelsen af ​​fast føde.

Sommetider sundhedsmæssige betingelser øge risikoen for kvælning som godt. Børn, der har synkebesvær, neuromuskulære lidelser, udviklingsmæssige forsinkelser og traumatisk hjerneskade, for eksempel, har en højere risiko for kvælning end andre børn.

Hvad er de mest almindelige årsager til spædbarn kvælning?

Fødevarer er den mest almindelige årsag til spædbarn kvælning. Men små genstande, smådele fra legetøj og visse typer af adfærd under spise - såsom at spise, mens distraheret - også kan forårsage spædbarn kvælning.

Se også

Infant kvælning: hvordan du holder din baby sikkert

Hvad kan jeg gøre for at forhindre spædbarn kvælning?

Du kan tage enkle trin til at forhindre spædbarn kvælning. For eksempel:

  • Korrekt tid indførelsen af fast føde. Introduktion din baby til fast føde, før han eller hun har de motoriske færdigheder til at sluge dem, kan føre til spædbarn kvælning. Vente, indtil din baby er mindst 4 måneder gammel for at indføre purerede fast føde.
  • Må ikke tilbyde høj-risiko fødevarer. Giv ikke babyer eller små børn hotdogs, klumper af kød eller ost, druer, rå grøntsager eller frugt bidder, medmindre de er skåret i små stykker. Må ikke give babyer eller små børn hårde fødevarer, såsom frø, nødder, popcorn og hårde slik, som ikke kan ændres for at gøre dem sikre muligheder. Andre højrisiko-fødevarer omfatter jordnøddesmør, skumfiduser og tyggegummi.
  • Føre tilsyn måltiderne. Som dit barn bliver ældre, ikke tillader ham eller hende til at spille, gå eller løbe, mens man spiser. Mind dit barn til at tygge og sluge hans eller hendes mad før vi taler. Lad ikke dit barn til at smide mad i luften og fange den i hans eller hendes mund eller proppe store mængder mad i hans eller hendes mund.
  • Nøje vurdere dit barns legetøj Lad ikke din baby eller lille barn at lege med latex balloner -. Som udgør en stor fare, når uoppustet og brudt - små kugler, kugler, legetøj, der indeholder små dele, eller legetøj beregnet til ældre børn. Kig efter alder retningslinjer, når de køber legetøj til dit barn. Også jævnligt undersøge legetøj til at sikre, at de er i god stand.
  • Hold farlige genstande uden for rækkevidde. Fælles husholdningsartikler, der kan udgøre en kvælningsfare omfatter knap batterier, mønter og pen eller markør hætter.

Hvad skal jeg gøre, hvis min baby chokes?

Hvis dit barn er kvælning, skal du ikke bruge en finger sweep, som kunne indgive partiklen længere nede i luftvejene. I stedet holde din baby nedad på et af dine underarme. Barnets hoved skal være lavere end hans eller hendes krop. Så dunk din baby fast på midten af ​​ryggen ved hjælp af hælen af ​​din anden hånd. Kombinationen af ​​tyngdekraften og kraften fra din hånd, vil hjælpe løsne objekt, der er blokerer dit barns luftveje. Hvis du er bekymret for dit barns vejrtrækning, ringe 911 eller din lokale nødsituation udbyder.

At være forberedt i tilfælde af en nødsituation, tage en klasse på genoplivningsudstyr (CPR) og kvælning førstehjælp til børn. Opfordre alle, der bekymrer sig for dit barn at gøre det samme.

Se også