Til spædbørn og småbørn sundhed

Grædende baby: hvad man skal gøre, når din nyfødte græder

Nyfødte gråd jags er uundgåelige, men en grædende baby kan teste din tålmodighed alle det samme. Her er hjælp til beroligende en grædende baby - og forny din evne til at håndtere de tårer.

Drømmen: Din baby sover gennem natten efter blot et par uger, gurgles lykkeligt, mens du løber ærinder og fusses kun, når sultestrejker.

Virkeligheden: Dit barns yndlings afspilning er efter 02:00 fodring. Crankiness toppe, når du er ude. Du havde ingen anelse om en grædende baby kunne holde tårerne flyder så længe.

Lyder det bekendt? På en given dag, kan en nyfødt græde i op til to timer - eller endnu længere. Find ud af hvorfor babyer græder, og hvad man skal gøre ved det.

Afkodning tårerne

En grædende baby forsøger at fortælle dig noget. Dit job er at finde ud af, hvorfor din baby græder og hvad - om noget - du kan gøre ved det.

Overvej, hvad din grædende baby kunne tænke.

Jeg er sulten
De fleste nyfødte spiser hvert par timer rundt-the-clock. Nogle babyer bliver hektisk, når sultestrejker. De kan få så arbejdet op med den tid fodring begynder at de slurk luft med mælken, hvilket kan forårsage spytte op, fanget gas og mere gråd.

For at undgå en sådan vanvid, reagere på tidlige tegn på sult. Hvis dit barn begynder at gulp under fodringen, tage en pause. Også tage tid at bøvse din baby under og efter hver fodring.

Hvis du ammer dit barn, kan smagen af ​​mælken ændres som reaktion på, hvad du spiser og drikker. Hvis du har mistanke om, at en bestemt mad eller drikke gør din baby fussier end normalt, undgå det i flere dage for at se, om det gør en forskel.

Jeg ønsker at sutte på noget
Sucking er en naturlig refleks. For mange børn er det en beroligende, beroligende aktivitet. Hvis dit barn ikke er sulten, kan du prøve en ren finger eller sut.

Jeg er træt
Trætte babyer er ofte kræsen - og din baby måske brug for mere søvn end du tror. Nyfødte sover ofte op til 16 timer i døgnet. Nogle nyfødte sover endnu mere.

Jeg er våd
For nogle børn, er en våd eller snavset ble en surefire måde at udløse tårer. Tjek dit barns ble ofte for at sikre det er ren og tør.

Jeg ønsker at flytte
Nogle gange kan en vuggende session eller gå gennem huset er nok til at dulme en grædende baby. I andre tilfælde, er en ændring af position alle, der er behov for. Holde sikkerhedsforanstaltninger i tankerne, så prøv en babygynge eller vibrerende babystol.

Vejret tillader det, hoved udendørs med klapvognen. Du kan selv ønsker at spænde op til en tur i bilen.

Jeg vil hellere være bundtet
Nogle babyer føler sig mest sikre i en swaddle wrap. Stramt wrap din baby i en modtagende tæppe eller anden lille, let tæppe.

Jeg er hot
En baby, der er for varmt vil sandsynligvis være ubehageligt. Det samme gælder for en baby, der er for koldt. Tilføj eller fjerne et lag af tøj efter behov.

Til spædbørn og småbørn sundhed. Jeg ønsker at sutte på noget.
Til spædbørn og småbørn sundhed. Jeg ønsker at sutte på noget.

Jeg er ensom
Undertiden blot at se dig, høre din stemme eller blive nusset kan stoppe tårerne. Blid massage eller lys skulderklap måske dulme en grædende baby, også.

Jeg har fået nok
For meget støj, bevægelse eller visuel stimulation kan drive din baby til tårer. Flyt til et roligere miljø eller placere din baby i krybbe. Hvid støj - såsom en optagelse af havets bølger eller den monotone lyd af et elektrisk ventilator eller støvsuger - kan hjælpe din grædende baby slap.

Husk, at mange babyer har forudsigelige perioder af kræsenhed i løbet af dagen. Denne form for gråd kan hjælpe dit barn med at slippe af med overskydende energi. Der kan være lidt du kan gøre, men trøste din baby, da gråd kører sit kursus.

Over tid, du måske være i stand til at identificere din babys behov ved den måde, han eller hun græder. For eksempel kan en sulten skrig være kort og lavfrekvent, mens et skrig af smerte kan være en pludselig, lang, skingert skrig. Picking op på eventuelle mønstre kan hjælpe dig bedre at reagere på dit barns skrig.

Græder det ud

Hvis du har prøvet alt, og dit barn er stadig ked af, overveje at lade din baby græde det ud. Gråd vil ikke skade dit barn - og nogle gange den eneste måde at stoppe en grædende spell er at lade det køre sit løb.

Selvfølgelig kan lytte til din baby jamren være sindsoprivende. Hvis du har brug for at distrahere dig selv for et par minutter, kan du tage et brusebad, ringe til en ven eller gøre noget at spise.

Se også

Grædende baby: hvad man skal gøre, når din nyfødte græder

Er det bare kræsenhed, eller er det kolik?

Nogle babyer har frustrerende perioder med intens, utrøstelig gråd kaldet kolik - typisk starter et par uger efter fødslen og forbedring efter alder 3 måneder.

Kolik defineres ofte som gråd mere end tre timer om dagen, tre dage om ugen i mere end tre uger i et ellers velnærede, sund baby. Den gråd kan begynde pludseligt og tilsyneladende uden grund. Under en episode, kan dit barn være svært - eller ligefrem umuligt - at komfort.

Hvad er årsagen til kolik fortsat et mysterium, og behandling effektivitet varierer.

Hvis du er bekymret for kolik, skal du kontakte dit barns sundhedspleje udbyder. Han eller hun kan sørge for dit barn er ellers sund og hjælpe dig med at lære at passe et colicky baby.

At tage sig af dig selv

Det er svært at lytte til din baby græde. At tage den bedste pleje af din baby, er det vigtigt at tage vare på dig selv, også.

  • Tag en pause. Spørg din ægtefælle, partner eller en anden elskede at tage over for en stund. Selv en time på egen hånd kan hjælpe med at forny dit coping styrke.
  • Træffe sunde valg af livsstil. Spis en sund kost. Omfatte fysisk aktivitet i din daglige rutine. Hvis du kan, sove, når barnet sover - selv i løbet af dagen. Jo bedre udhvilet du er, jo bedre vil du være i stand til at håndtere en grædende baby.
  • Husk, at det er midlertidigt. Grædeture ofte toppe på omkring seks til otte uger og derefter gradvist falde.
  • Vide, hvornår at kontakte dit barns sundhedspleje udbyder. Hvis du er bekymret for gråd eller dit barn ikke spiser, sover eller opfører sig som sædvanligt, skal du kontakte dit barns sundhedspleje udbyder. Han eller hun kan hjælpe dig med at fortælle forskellen mellem normale tårer og noget mere alvorligt.

Det er også vigtigt at erkende dine grænser.

Hvis dit barns gråd der volder dig til at miste kontrollen, sætte barnet på et sikkert sted - såsom en krybbe - og gå til et andet rum til at indsamle selv. Hvis det er nødvendigt, skal du kontakte din sundhedspleje udbyder, en lokal krisehjælp service eller en mental sundhed help line for yderligere support.

Se også