Til spædbørn og småbørn sundhed

Termometer basics: Under dit barns temperatur

Termometer valg fik dig forvirret? forstå de forskellige termometer muligheder - og når til at søge lægehjælp for en feber.

Hvis dit barn føles varm eller synes under vejret, er det nok tid til at tage hans eller hendes temperatur. Lyder simpelt nok - men hvis du er ny til det, du måske har spørgsmål. Hvilken type termometer er bedst? Er termometer retningslinjer forskellige for babyer og større børn? Her er hvad du behøver at vide for at tage dit barns temperatur.

Termometer optioner

Til spædbørn og småbørn sundhed. Digitale termometre.
Til spædbørn og småbørn sundhed. Digitale termometre.

Et glas kviksølvtermometer var engang et dagligt syn i de fleste medicin kabinetter. I dag er kviksølvtermometre ikke længere anbefales, fordi de kan bryde og tillade kviksølv til at fordampe og blive inhaleret. Når du vælger et termometer, overveje disse muligheder:

 • Digitale termometre. Disse termometre anvender elektroniske varme sensorer til at registrere kropstemperatur. De kan anvendes i endetarmen (rektal), munden (oral) eller armhulen (armhulen). Armhuler temperaturer, er imidlertid typisk mindst præcise af de tre.
 • Digital øre termometre (trommehinden). Disse termometre bruge en infrarød stråle til at måle temperaturen inde i øregangen. Husk, at ørevoks eller en lille, buet øregangen kan forstyrre nøjagtigheden af ​​en øre termometer temperatur.
 • Digital sut termometer. Dit barn simpelthen sutter på sutten indtil peak temperatur registreres.
 • Tindingearterien termometre. Disse termometre benytter en infrarød scanner til at måle temperaturen af den tidsmæssige arterie i panden.

Sikkerhedstip

Uanset hvilken type termometer du bruger, omhyggeligt læse de instruktioner, der kommer med det. Før og efter hver brug rengøres spidsen af ​​termometeret med sprit eller sæbe og lunkent vand.

Hvis du planlægger at bruge en digital termometer til at tage en rektal temperatur, få en anden digitalt termometer til oral brug. Mærke hver termometer, og ikke bruge den samme termometer i begge steder.

For sikkerhed - og for at sikre termometeret bliver på plads - Efterlad aldrig dit barn uden opsyn, mens du tager hans eller hendes temperatur.

Se også

Termometer basics: Under dit barns temperatur

Age retningslinjer

Den bedste form for termometer - eller det bedste sted at indsætte termometeret i nogle tilfælde - afhængig af dit barns alder.

 • Født til 3 måneder. Anvend en almindelig digitalt termometer til at tage en rektal temperatur. Ny forskning tyder på, at en tidsmæssig arterie termometer måske også give nøjagtige målinger i nyfødte.
 • 3 måneder til 4 år. En rektal temperatur giver de bedste aflæsninger for børn op til 3 år. I denne aldersgruppe kan du også bruge en digital termometer til at tage en armhule temperatur, en tidsmæssig arterie termometer eller en digital sut termometer. Men vente, indtil din baby er mindst 6 måneder gammel for at bruge en digital øre termometer. Hvis du bruger en anden type termometer til at tage en ung barns temperatur og du er i tvivl om resultaterne, tage en rektal temperatur.
 • 4 år og derover. Ved alderen 4, kan de fleste børn holde en digitalt termometer under tungen i den korte tid, det tager at få en temperatur læsning. Du kan også bruge en almindelig digitalt termometer til at tage en armhule temperatur, en tidsmæssig arterie termometer eller en digital øre termometer.

Hvordan det gøres

 • Rektal temperatur. Tænd digitale termometer og smøre spidsen af termometeret med vaseline. Læg din baby eller barn på hans eller hendes ryg, løft hans eller hendes lår, og indsæt smurte termometer 1/2 til 1 tomme (1,3 til 2,5 centimeter) i endetarmen. Stop hvis du føler nogen modstand. Hold termometeret på plads, indtil termometeret signalerer, at det er gjort. Termometret fjernes, og læs nummeret.
 • Oral temperatur. Tænd digitalt termometer. Placér spidsen af ​​termometeret under dit barns tunge og spørg dit barn til at holde hans eller hendes læber lukket. Termometret fjernes, når det signalerer, at det er gjort og læse nummeret. Hvis dit barn har spist eller drukket, vente mindst 30 minutter til at tage hans eller hendes temperatur ved munden. Hvis dit barn er for overbelastet til at trække vejret gennem hans eller hendes næse, skal du måske bruge en anden metode.
 • Armhule temperatur. Tænd digitalt termometer. Når du placerer termometeret under dit barns armhule, sørg for at det rører huden - ikke tøj. Hold termometeret stramt på plads, indtil termometret signalerer, at det er gjort. Termometret fjernes, og læs nummeret.
 • Ear temperatur. Tænd termometer. Anbring forsigtigt termometeret i dit barns øre. Følg anvisningerne, der følger med termometer til at sikre, at du indsætter termometeret den korrekte afstand ind i øregangen. Hold termometeret stramt på plads, indtil termometret signalerer, at det er gjort. Termometret fjernes, og læs nummeret.
 • Tindingearterien temperatur. Tænd termometer. Forsigtigt feje termometeret tværs dit barns pande. Termometret fjernes, og læs nummeret.

Hvornår skal se en læge

En feber er en fælles tegn på sygdom, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Faktisk synes feber til at spille en central rolle i at bekæmpe infektioner. Hvis dit barn er ældre end alderen 1 og drikke masser af væske, sove godt og fortsætter med at spille, er der normalt ingen grund til at behandle en feber.

Hvis du ønsker at give dit barn medicin til behandling af feber, holde sig til acetaminophen (Tylenol, andre), indtil alderen 6 måneder. Hvis dit barn er alderen 6 måneder eller ældre, ibuprofen (Advil, Børns Motrin, andre) er OK, også. Læse etiketten grundigt for korrekt dosering. Brug ikke aspirin til at behandle en feber i nogens 18 år eller yngre.

Dit barn har feber, hvis han eller hun:

 • Har en rektal, øret eller tidsmæssige arterie temperatur 100,4 F (38 C) eller højere
 • Har en sut eller mundtlig temperatur på 100 F (37.8C) eller højere
 • Har en armhule temperatur på 99 F (37,2 C) eller højere

Husk på, at en armhule temperatur måske ikke være nøjagtig. Hvis du er i tvivl om en armhule temperatur læsning, bruge en anden metode til at bekræfte resultaterne.

Generelt kontakte dit barns læge, hvis:

 • Dit barn er yngre end alderen 3 måneder, og har en rektal temperatur på 100,4 F (38 C) eller højere.
 • Dit barn er 3 år til 6 måneder og har en temperatur på op til 102 F (38,9 C) og synes usædvanligt irritabel, sløv eller utilpas eller har en temperatur højere end 102 F (38,9 C).
 • Dit barn er alderen 6 til 24 måneder, og har en temperatur højere end 102 F (38,9 C), der varer længere end én dag, men viser ingen andre symptomer. (Hvis dit barn har også andre symptomer, såsom en forkølelse, hoste eller diarré, kan du ringe til dit barns læge før baseret på deres sværhedsgrad.)

Ved rapportering af temperaturen til dit barns læge, skal du sørge for at give læsning og forklare, hvordan temperaturen blev taget.

Se også