Til spædbørn og småbørn sundhed

Baby bad basics: En Forældre Guide

Spekulerer på, hvordan at gøre en baby bad? her er en trin-for-trin guide til at hjælpe dig med at mestre det grundlæggende.

Badning et glat nyfødt kan være en nervepirrende oplevelse. Dit barn kan ikke lide det meget, enten. Med lidt øvelse, vil du dog begge begynder at føle sig mere komfortable på badetid. Start med at lære baby badekar basics.

Hvor ofte har min nyfødte har brug for et bad?

Der er ingen grund til at give dit nyfødte et bad hver dag. Faktisk kan badning din baby mere end flere gange om ugen udtørre hans eller hendes hud. Hvis du er hurtig med rene bleer og bøvse klude, du allerede rense de dele, der virkelig har brug for opmærksomhed - ansigt, hals og ble-området.

Er det bedre at bade mit barn om morgenen eller om natten?

Det er op til dig. Vælg et tidspunkt, hvor du ikke skyndte eller risikerer at blive afbrudt. Nogle forældre vælger morgen bade, når deres babyer er vågen og klar til at nyde oplevelsen. Andre foretrækker at gøre barnet bade del af en beroligende sengetid ritual.

Er en svamp bad godt nok?

En baby bad ikke nødvendigvis behøver at ske i en balje med vand. Den europæiske Academy of Pediatrics anbefaler svamp bade indtil navlestrengen stumpen falder - hvilket kan tage op til tre uger. Hvis du gerne vil give dit barn en svamp bad, skal du bruge:

  • Et varmt sted med en flad overflade. Et badeværelse eller køkken counter, puslebord eller fast seng vil arbejde. Selv et tæppe eller håndklæde på gulvet er OK, hvis det er varmt nok.
  • En blød tæppe, håndklæde eller skiftende pad. Spred det ud for din baby at ligge på.
  • En gratis hånd. Hold altid en hånd på din baby. På et puslebord, skal du bruge sikkerhedsstrop så godt.
  • En vask eller overfladisk plastic bassin til at holde vandet. Kør varmt vand i bassinet eller synke. Kontroller vandtemperaturen med din hånd for at sikre det ikke er for varmt.
  • . Vigtige forsyninger Saml en vaskeklud, et håndklæde - helst med en indbygget hætte - vatkugler, mild baby shampoo, mild fugtgivende sæbe, baby vådservietter, en ren ble og en ændring af tøj.

Når du er klar til at begynde svamp bad, klæde din baby og wrap ham eller hende i et håndklæde. Læg din baby på hans eller hendes ryg på tæppet, håndklæde eller pad, du har forberedt. Våd vaskeklud, vride ud overskydende vand og tørre dit barns ansigt. Der er ingen grund til at bruge sæbe. Brug en fugtig vat eller ren bomuldsklud til at tørre hvert øjenlåg, fra indersiden til ydersiden hjørne. Når du er klar til at rense din babys krop, almindeligt vand er som regel OK. Hvis dit barn er ildelugtende eller snavset, skal du bruge en mild fugtgivende sæbe. Vær særlig opmærksom på folder under armene, bag ørerne, rundt om halsen og i ble-området. Også vaske mellem dit barns fingre og tæer. For at holde din baby varm, udsætter kun de dele, du vasker.

Hvilken type babybadekar er bedst?

Mange forældre vælger fritstående plastik bøtter specielt designet til nyfødte. Andre vælger plastik bassiner eller oppustelige bøtter, der passer inde i badekarret. Foret med et håndklæde eller gummimåtte, kan køkken eller badeværelse vask være en anden mulighed.

Husk dog, sikkerhed er den vigtigste overvejelse - ikke nødvendigvis den type karbad. Saml de samme leverancer, du ville bruge til en svamp bad og en kop skyllevand før tid, så du kan holde en hånd på barnet på alle tidspunkter. Efterlad aldrig dit barn alene i vandet.

Hvor meget vand skal jeg sætte i badekarret?

Den ideelle mængde vand til en baby bad er diskutabel. En fælles anbefaling er 2 til 3 inches (ca. 5 til 8 centimeter) i varmt vand. For at holde din baby varm, kan du hælde varmt vand over hans eller hendes krop hele badet. Nogle undersøgelser tyder på, at bruge lidt mere vand - nok til at dække en babys skuldre - kan være beroligende og hjælpe med at reducere varmetabet. Med enhver mængde vand, skal du sørge for at holde din baby sikkert under badet.

Se også

Baby bad basics: En Forældre Guide

Hvad vandtemperatur?

Varmt vand er bedst. For at forhindre skoldning, indstilles termostaten på din vandvarmer til under 120 F (49 C). Altid kontrollere vandtemperaturen med din hånd før du bader din baby. Vær sikker på Værelset er behageligt varmt, også. En våd barn kan let afkølet.

Hvad er den bedste måde at holde min nyfødte i badekarret?

En sikker hold vil hjælpe dit barn føler sig trygge - og ophold sikker - i karret. Brug en af ​​dine hænder til at støtte dit barns hoved, og den anden til at holde og vejlede dit barns krop i vandet, fødder først. Støt dit barns hoved og overkrop med din arm og hånd. Wrap din arm under dit barns ryg, gribe din baby fast under armhulen. Når du renser dit barns ryg og bagdel, læne ham eller hende frem på din arm. Fortsæt med at forstå dit barn under armhulen.

Hvad skal jeg vaske først?

De fleste forældre begynder med baby ansigt og gå videre til beskidt dele af kroppen. Vask med vrangen hudfolder, og skyl kønsdelene omhyggeligt.

Skal jeg vaske mit nyfødte hår?

Til spædbørn og småbørn sundhed. Et varmt sted med en flad overflade.
Til spædbørn og småbørn sundhed. Et varmt sted med en flad overflade.

Vask dit nyfødte hår hvis det virker snavset eller dit barn udvikler vugge cap - en almindelig tilstand karakteriseret ved skællende pletter på hovedbunden.

Støtte dit barns hoved og skuldre med den frie hånd, massage forsigtigt en dråbe af mild baby shampoo ind i dit barns hovedbund. Skyl shampooen med en fugtig vaskeklud eller direkte under vandhanen, cupping ene hånd på tværs af din babys pande til at holde sæbeskum ud af hans eller hendes øjne.

Har jeg brug for en særlig type sæbe?

Der er ingen grund til at bruge specielle sæbe til en baby bad. Faktisk er almindeligt vand fint til nyfødte. Når der er behov, kan du bruge en mild fugtgivende sæbe. Undgå skumbad og duftende sæber.

Vil lotion efter en baby bad hjælpe med at forhindre udslæt?

De fleste nyfødte behøver ikke lotion efter et bad. Den bedste måde at forebygge udslæt er at tørre inde i din babys hudfolder efter hvert bad. Hvis du vælger at bruge lotion, vælge en, der er allergivenlige.

Se også