Til spædbørn og småbørn sundhed

Fravænning: tips til ammende mødre

Fravænning behøver ikke at være svært. Find ud af, hvordan du vælger det rigtige tidspunkt, og hvad du kan gøre for at lette dit barns overgang til flaske eller kop.

Hvis du ammer, kan du have spørgsmål om fravænning. Hvornår er det rigtige tidspunkt? Vil fravænning ked dit barn? Hvordan kan du undgå overfyldning? Få fakta om fravænning, og hvordan du kan gøre processen mere positiv for dig og dit barn.

Hvornår er det bedste tidspunkt at begynde fravænning?

Den europæiske Academy of Pediatrics anbefaler eksklusiv amning for de første seks måneder efter fødslen - og amning i kombination med faste fødevarer indtil mindst age 1. Udvidet amning anbefales, så længe du og din baby ønsker at fortsætte. Alligevel når at begynde fravænning dit barn er en personlig beslutning.

Det er ofte nemmest at begynde fravænning, når dit barn starter processen - som kan være før eller senere, end du forventer. Ændringer i ammende mønstre, der fører til fravænning begynder ofte naturligt alderen 6 måneder når fast føde er typisk indført. Nogle børn begynder at søge andre former for ernæring og komfort på omkring alderen 1. Ved denne alder, typisk børn spiser en bred vifte af fast føde, og måske være i stand til at drikke af en kop. Andre børn kan ikke starte fravænning indtil de bliver småbørn, når de er mindre villige til at sidde stille under amning.

Til spædbørn og småbørn sundhed. Du er bekymret for allergener.
Til spædbørn og småbørn sundhed. Du er bekymret for allergener.

Du kan også beslutte, hvornår de skal starte fravænning processen selv. Dette kan være sværere end at følge dit barns bly - men kan gøres med nogle ekstra pleje og følsomhed.

Når du vælger at starte fravænning din baby fra brystet, holde fokus på dit barns behov samt din egen. Modstå sammenligne din situation med andre familier, og overveje at nytænke eventuelle tidsfrister, du måske har sat for fravænning, da du var gravid eller når din baby var en nyfødt.

Er der visse tidspunkter, hvor det ikke ville være smart at begynde fravænning?

Overveje at udsætte fravænning, hvis:

  • Du er bekymret for allergener Nogle undersøgelser tyder på, at eksklusive amning i mindst seks måneder -. Stedet for at bruge formel lavet med komælk - kan forhindre eller forsinke eksem, komælk allergi, og hvæsende vejrtrækning i den tidlige barndom.
  • Dit barn er ikke så godt. Hvis dit barn er syg eller begyndervanskeligheder, udskyde fravænning, indtil han eller hun har det bedre. Du kan også overveje at udskyde fravænning, hvis du ikke føler dig godt. Du og dit barn er mere tilbøjelige til at håndtere overgangen godt, hvis du er begge ved godt helbred.
  • En væsentlig ændring har fundet sted i hjemmet. Undgå indlede fravænning i en tid med store forandringer i hjemmet. Hvis din familie for nylig er flyttet eller dit barn pleje situation har ændret sig, for eksempel, udskyde fravænning til en mindre stressende tid.

Hvad er den bedste måde at begynde fravænning?

Når du starter fravænning processen tage det langsomt. Langsomt aftrapning hvor længe og hvor ofte du amme hver dag - i løbet af uger eller måneder - vil få din mælk levering til gradvist aftage og forhindre ubehag forårsaget af overfyldning. Hvis du oplever overfyldning under fravænning processen dog anvende kolde omslag til dine bryster til at hjælpe med at mindske hævelse og ubehag.

Husk, at børn har tendens til at være mere knyttet til den første og sidste fodringer af dagen, når behovet for komfort er større. Disse fodringer kan være de sidste, dit barn falder. Som et resultat, kan det være nemmere at droppe en middag amning session først. Hvis du fravænning et barn alderen 1 år eller ældre, mener ikke at tilbyde denne fodring og se, om han eller hun anmoder herom. Efter en frokost på fast føde, kan dit barn blive interesseret i en aktivitet og naturligt opgive denne session. Når du med held har droppet én fodring, kan du begynde at arbejde på at droppe en anden.

Du kan også vælge at vænne din baby fra modermælk i løbet af dagen, men fortsætter amningen natten. Husk, det er op til dig og dit barn.

Se også

Fravænning: tips til ammende mødre

Skal jeg nægter fodringer under fravænning processen?

Nægter at amme, når dit barn ønsker at sygeplejersken kan give bagslag og øge dit barns fokus på aktivitet. Hvis dit barn ønsker at sygeplejerske, sygeplejerske ham eller hende. Derefter fortsætte med at arbejde for at distrahere ham eller hende med nye fødevarer, aktiviteter og kilder af følelsesmæssig tryghed - såsom en favorit udstoppet dyr - omkring de tidspunkter af din typiske ammende sessioner. Det kan bidrage til at undgå at sidde i din sædvanlige ammende spots med dit barn i disse tider.

Hvad om ernæring efter fravænning?

Hvis du vænne dit barn før alder 1, stedfortræder modermælk med jern-berigede formel. Spørg dit barns læge til at anbefale en formel. Må ikke give dit barn komælk før efter hans eller hendes første fødselsdag.

Du kan vænne dit barn til en flaske og derefter en kop eller, hvis dit barn synes klar, direkte til en kop. Husk, at hvis du vænne dit barn til en flaske, vil du i sidste ende nødt til at vænne ham eller hende til en kop.

Hvis du indfører dit barn til en flaske for første gang, så på et tidspunkt, hvor dit barn er ikke meget sultne og måske have mere tålmodighed. Vælg en flaske sut med en langsom strøm i første omgang. Hvis du bruger en flaske sut med en hurtig strøm, kan dit barn blive frustreret med den langsommere strøm af mælken under amning.

Hvor lang tid tager fravænning tage?

Afhængigt af din tilgang, fravænning kunne tage dage, uger eller måneder. Husk dog, at farende fravænning processen kan være oprørende for dit barn og forårsage bryst overfyldning.

Amning er en intim aktivitet for dig og dit barn. Du har måske blandede følelser om at give slip. Men ved at tage en gradvis tilgang til fravænning - og tilbyder masser af kærlighed og hengivenhed - du kan hjælpe dit barn at gøre en glidende overgang til en flaske eller kop.

Se også