Til spædbørn og småbørn sundhed

Modermælkserstatning: besvaret dine spørgsmål

Her er hvad du behøver at vide for at vælge den bedste formel for din baby.

Hvis du planlægger at fodre din baby modermælkserstatning, kan du have spørgsmål. Er et mærke af modermælkserstatning bedre end en anden? Er generiske brands OK? Er soja-baseret formel bedre end komælk formel?

Her er, hvad du behøver at vide om modermælkserstatning.

Hvad er de vigtigste former for modermælkserstatning?

Kommercielle modermælkserstatninger er reguleret af Food and Drug Administration (FDA). Tre store typer er tilgængelige:

  • Komælk formler. Most modermælkserstatning er lavet med komælk, der er blevet ændret til at ligne modermælk. Dette giver formlen den rette balance af næringsstoffer - og gør formlen lettere at fordøje. De fleste babyer gør godt på komælk formel. Nogle babyer, men - som dem, allergisk over for proteinerne i komælk - kræver andre former for modermælkserstatning.
  • Soja-baserede formler. Soja-baserede formler kan være nyttigt, hvis du vil udelukke animalske proteiner fra dit barns kost. Soja-baserede modermælkserstatninger kunne også være en mulighed for babyer, der er intolerant eller allergisk over for komælk formel eller lactose, et kulhydrat naturligt findes i komælk. Dog kan børn, der er allergiske over for komælk også være allergisk overfor sojamælk.
  • . Proteinhydrolysat formler Disse typer af formler indeholder protein, der er blevet brudt ned (hydrolyseret) - delvist eller ekstensivt - i mindre størrelser end er dem i komælk og soja-baserede formler. Proteinhydrolysat formler er beregnet til spædbørn, der ikke tåler komælk eller soja-baserede formler. Særdeles hydrolyserede formler er en mulighed for børn, der har et protein allergi.

Desuden er specialiserede formler tilgængelige for tidligt fødte spædbørn og babyer, der har specifikke sygdomstilstande.

Hvorfor bruge formel i stedet for almindelig mælk?

Kommercielle modermælkserstatning give alle de næringsstoffer, som de fleste spædbørn har brug for. Mælk fra dyr eller mælkeerstatning fra vegetabilske kilder ikke indeholder disse næringsstoffer i en sund balance for et spædbarn. For eksempel. Spædbørn yngre end alderen 1, der drikker komælk er i risiko for jernmangel

Hvilken modermælkserstatning præparater er tilgængelige?

Modermælkserstatninger kommer i tre former. Det bedste valg afhænger af dit budget og ønske om bekvemmelighed:

  • Pulverform formel. Pulverform formel er den billigste. Hver skefuld pulverform formel skal blandes med vand.
  • Koncentreret flydende formel. Denne type formel også skal blandes med vand.
  • Klar-til-brug formel. Klar-til-brug formel er den mest bekvemme form for modermælkserstatning. Det behøver ikke at blive blandet med vand. Det er også den dyreste løsning.

Vær sikker på at følge eventuelle blande nøje.

Hvad er forskellen mellem generiske og firmanavn modermælkserstatning?

Alle modermælkserstatninger sælges i Europa, skal opfylde de næringsstoffer standarder fastsat af FDA. Selv om producenterne kan variere i deres formel opskrifter, FDA kræver, at alle formler indeholder den mindste anbefalede mængde - og ikke mere end det maksimale beløb - af næringsstoffer, at spædbørn har brug for.

Se også

Modermælkserstatning: besvaret dine spørgsmål

Er det vigtigt at købe jern-berigede modermælkserstatning?

Ja. Dit barn har brug for jern til at vokse og udvikle sig, især under vorden. Hvis du ikke er ammer, ved hjælp af jern-berigede formel er den nemmeste måde at give denne vigtige næringsstoffer.

Hvad forbedret modermælkserstatning?

Nogle modermælkserstatninger er forbedret med docosahexaensyre (DHA) og arachidonsyre (ARA). Disse er omega-3 fedtsyrer findes i modermælk, og visse fødevarer, såsom fisk og æg. Nogle undersøgelser tyder på, at herunder DHA og ARA i modermælkserstatning kan hjælpe spædbarn syn og hjernens udvikling, men andre undersøgelser har vist nogen fordel.

Derudover omfatter mange modermælkserstatninger præ-og probiotika - stoffer, der fremmer tilstedeværelsen af ​​sunde bakterier i tarmene - i et forsøg på at efterligne immune fordele ved modermælk. Tidlige studier er opmuntrende, men langsigtede fordele af disse stoffer er ukendte.

Til spædbørn og småbørn sundhed. Proteinhydrolysat formler.
Til spædbørn og småbørn sundhed. Proteinhydrolysat formler.

Hvis du er i tvivl om forbedret modermælkserstatning, så spørg dit barns læge for vejledning.

Hvor vigtig er udløbsdatoen på modermælkserstatning?

Må ikke købe eller bruge forældede modermælkserstatning. Hvis udløbsdatoen er overskredet, kan du ikke være sikker på formel kvalitet.

Mens kontrollere udløbsdatoen, inspicere også tilstanden af ​​formlen container. Må ikke købe eller bruge formlen fra beholdere med buler, buler, lækager eller rustpletter. Formula i en beskadiget container kan være usikre.

Hvor længe skal et barn drikke modermælkserstatning?

Modermælkserstatning anbefales generelt indtil alderen 1, efterfulgt af sødmælk indtil alderen 2 - men tal med dit barns læge for særlig vejledning. Fedtreduceret eller skummetmælk generelt ikke hensigtsmæssigt før alder 2, fordi det ikke har nok kalorier eller fedt for at fremme tidlig udvikling.

Se også