Til spædbørn og småbørn sundhed

Modermælkserstatning: 7 trin til at forberede den sikkert

Er du måle dit barns modermælkserstatning korrekt? opbevare det ordentligt? holde de redskaber rent? at sørge at følge disse syv trin.

Du har valgt dit barns modermælkserstatning med omhu - men er du forberede det ordentligt? Følg disse trin for at sikre en ordentlig ernæring og undgå mad-relateret sygdom.

1.. Kontrollér udløbsdato og tilstand af beholderen

Kig efter udløb eller "brug af" dato på formel container. Hvis udløbsdatoen er overskredet, kan du ikke være sikker på formel kvalitet. Må ikke købe eller bruge forældede modermælkserstatning.

Mens kontrollere udløbsdatoen, inspicere også tilstanden af ​​formlen container. Må ikke købe eller bruge formlen fra beholdere med buler, buler, lækager eller rustpletter. Formula i en beskadiget beholder kunne være usikre.

2.. Vask dine hænder

Før forberede formel, vaske hænderne grundigt. Fugt dine hænder med varmt rindende vand, så gnid sæbe på hænderne kraftigt i mindst 20 sekunder. Vask alle hånd overflader, herunder i henhold dine negle og i mellemrummene mellem fingrene.

3.. Forbered din flaske

Sterilisere flasker, brystvorter, kasketter og ringe, før du bruger dem første gang:

 • Kog flasken og tilbehør i vand i fem minutter. Brug en pot, der er stor nok til at holde alle de stykker og dække dem helt med vand.
 • Fjern stykkerne fra vandet ved hjælp af en ren sæt tænger.
 • Lad stykkerne lufttørre.

Efter den første brug, er der ingen grund til at sterilisere din flaske og tilbehør. Du skal blot vaskes disse elementer med sæbe og vand, og lad dem lufttørre. Flaske-og brystvorte pensler kan hjælpe dig med at rense krinkelkroge. Du kan også bruge opvaskemaskinen. Hvis du gør det, overveje at få en opvaskemaskine kurven til at holde dine redskaber.

Også i løbet af renseprocessen, sørg brystvorterne er åbne. Hold hver brystvorte hovedet og fyld den med rent vand, så se at vandet drypper langsomt ud af brystvorten.

Husk at rense formel containere, også. Før du åbner en ny beholder, den øverste vask med sæbe og vand, derefter skylles godt.

Hvis du planlægger at forberede formel i flasken, bekræfter måle mærker på hver flaske. Du skal blot bruge en flydende målebæger og vand for at sikre målingerne på flasken er korrekte.

Se også

Modermælkserstatning: 7 trin til at forberede den sikkert

4.. Tilsæt vand til flydende koncentrat eller pulverform formel

Hvis du bruger flydende koncentrat eller pulverform formel, skal du tilsætte vand til flasken. Kontroller at se, om producentens anvisninger angive, om at tilsætte vand eller formel til flasken først. Typisk vil du tilføje vand til den rene flasken første til at sikre, at du bruger det korrekte beløb.

Følg producentens anvisninger for, hvor meget vand til at bruge. Tilføjelse for lidt vand kan sætte en byrde på dit barns fordøjelsessystem, og tilføje for meget vand kan overdrevent fortynde formel og fratage dit barn af kalorier og næringsstoffer.

Du kan bruge enhver form for rent vand - hanen eller flaske - at udarbejde flydende koncentrat eller pulverform formel. Hvis du gerne vil bruge postevand, men du er bekymret for sikkerheden af ​​din vandforsyning, eller du bruger private brøndvand, overveje sterilisere vandet, før du tilføjer det til flasken:

 • Brug koldt vand fra hanen.
 • Lad det kolde vand løbe, så længe det tager at få så koldt som det får - op til to minutter. Dette hjælper med at reducere mængden af ​​bly og andre forurenende stoffer i vandet.
 • Hæld koldt vand i en ren gryde og kog det i et til to minutter.
 • Lad vandet cool.
 • Hæld forsigtigt den nødvendige mængde.

Du kan også have godt vand kontrolleret for bly, nitrater og bakterier.

Det er også vigtigt at overveje mængden af ​​fluor i vandet, du bruger til at forberede dit barns flydende koncentrat eller pulverform formel. Udsættelse for fluor under vorden hjælper med at forhindre huller i tænderne under vorden. Men måske regelmæssigt blande et barns formel med fluor vand øger dit barns risiko for at udvikle svage hvide aftegninger eller striber på tænderne - et tegn på mild emalje fluorose.

Hvis du er bekymret for fluorose, overveje måder at minimere dit barns eksponering for fluorid. For eksempel kan du bruge klar til foderblanding eller skifte mellem postevand og lav fluorid flaskevand - såsom renset, demineraliseret, ionbyttet eller destilleret vand på flaske - til formel forberedelse. Men hvis du fodrer din baby kun klar til foderblandingen eller koncentreret formel blandet med lavt fluorid vand, kan dit barns læge anbefale fluorid supplerer starter ved 6 måneder.

5.. Måle formlen

Til spædbørn og småbørn sundhed. For klar-til-brug formel.
Til spædbørn og småbørn sundhed. For klar-til-brug formel.

For klar-til-brug formel:

 • Ryst beholderen med formlen godt, før du åbner den.
 • Hæld nok formel for én fodring i en ren flaske.
 • Brug kun formel - ikke tilsættes vand eller anden væske.
 • Fastgør brystvorten og hætte, og ryst godt.

For flydende koncentrat formel:

 • Ryst beholderen med formlen godt, før du åbner den.
 • Hæld den mængde af formlen for en portion ind i flasken, der allerede indeholder den passende mængde vand.
 • Fastgør brystvorten og hætte, og ryst godt.

For pulverform formel:

 • Brug det scoop, der fulgte med formlen container. Sørg for, at scoop er tør.
 • Bestemme mængden af ​​formel du ønsker at forberede ifølge anvisningerne på emballagen. Bemærk at antallet af scoops du behøver.
 • Fyld scoop med pulveriseret formel, barbering overskydende formel fra toppen af ​​scoop med den flade side af en kniv - ikke en ske eller anden buet overflade.
 • Hæld skovl eller skovlene i flasken, som allerede indeholder den passende mængde vand.
 • Fastgør brystvorten og hætte, og ryst godt.

6.. Varm formel, hvis det er nødvendigt

Det er fint at give din baby stuetemperatur eller endda kolde formel. Hvis dit barn foretrækker varm formel:

 • Placer en udfyldt flaske i en skål eller gryde med varmt, men ikke kogende, vand og lad det stå i et par minutter - eller opvarme flasken under rindende vand.
 • Ryst flasken efter opvarmning det.
 • Vend flasken på hovedet og lade en dråbe eller to af formel til at falde på dit håndled eller bagsiden af ​​din hånd.
 • Formlen skal føle lunken - ikke varmt.

Må ikke varme flasker i mikrobølgeovnen. Formlen kan opvarme ujævnt, skaber hot spots, der kunne brænde dit barns mund.

Ryst flasken godt og fodre formel til din baby med det samme. Kassér formel, der forbliver i flasken efter en fodring.

7.. Store formel sikkert

Opbevar uåbnede formel beholdere på et køligt, tørt sted. Må ikke opbevares formel containere udendørs eller i en bil eller garage, hvor ekstreme temperaturer kan påvirke kvaliteten af ​​formlen.

Hvis du bruger klar-til-brug formel, dække og opbevares i køleskab alle rester formel fra en nyåbnet beholder. Kassér alle rester formel, der har været i køleskabet mere end 48 timer.

Hvis du forberede og udfylde flere flasker flydende koncentrat eller pulverform formel på en gang:

 • Mærk hver flaske med dato, at formlen var forberedt.
 • Afkøl de ekstra flasker, indtil du har brug for dem - ikke fryse dem.
 • Sætte flaskerne mod bagsiden af ​​køleskabet, hvor det er koldest.
 • Kassér forberedt formel, der har været i køleskabet mere end 24 til 48 timer.

Hvis du er usikker på, om en bestemt beholder eller flaske formel er sikker, smider det ud.

Se også