Til spædbørn og småbørn sundhed

Well-baby-eksamen: hvad de kan forvente under rutinemæssige eftersyn

Et godt barn eksamen involverer målinger, vacciner samt en vurdering af dit barns udvikling. Kend det grundlæggende i et godt barn eksamen og hvordan man forbereder.

Well-baby-eksamener er en vigtig måde at overvåge dit barns vækst og udvikling. Regelmæssige checkups giver også en mulighed for at udvikle et forhold til dit barns læge.

Deres barns læge vil sandsynligvis anbefale den første brønd-barn eksamen inden for tre til fem dage efter fødslen, eller kort tid efter du er udskrevet fra hospitalet - og yderligere godt baby-eksamener hver to til fire måneder for det første år. Her er hvad der er på dagsordenen i disse eksamener.

Dit barns målinger

Et godt barn eksamen begynder som regel med målinger af dit barns længde, vægt og hoved omkreds. Du bliver nødt til at klæde din baby, så holder et tæppe handy.

Målingerne vil blive afbildet på en vækstkurve. Du vil se, hvordan dit barns størrelse sammenlignes med andre babyer på samme alder - men ikke fiksere på de procentsatser. En baby, der er i den 95. percentil for højde og vægt er ikke nødvendigvis sundere end en baby, der er i 5. percentil. Hvad er mere vigtigt er stabil vækst fra ét besøg til den næste.

Head-to-toe fysisk eksamen

Forvent en grundig fysisk eksamen i den helbredsundersøgelse. Nævn eventuelle problemer, du har, eller områder, du ønsker lægen for at tjekke ud. Her er det grundlæggende:

 • Hoved. Lægen vil kontrollere de bløde pletter (fontanels) på dit barns hoved. Disse huller mellem kraniet knogler er sikker at røre ved og give dit barns hjerne masser af plads til at vokse. Lægen vil kontrollere formen på dit barns hoved så godt.
 • Ører. Lægen vil tjekke for væske eller infektion i dit barns ører med et instrument kaldet et otoskop. Han eller hun kan observere dit barns reaktion på forskellige lyde, herunder din stemme.
 • Øjne. Lægen kan kigge efter blokerede tåre kanaler og øjenflåd. Han eller hun kan også se inde i din babys øjne med et instrument kaldet et oftalmoskop. Som dit barn bliver ældre, kan lægen anvende en lys genstand eller lommelygte til at fange din babys opmærksomhed og derefter spore dit barns øjenbevægelser.
 • . Mouth Et kig inde i dit barns mund kunne afsløre tegn på trøske, en fælles - og let behandles - gær infektion. Som dit barn bliver ældre, kan lægen spørge, om du har bemærket flere savlen eller tygge end normalt. Det er ofte de første tegn på begyndervanskeligheder.
 • Hud. Forskellige hudsygdomme kan blive identificeret under eksamen, herunder modermærker og udslæt.
 • Hjerte og lunger. Lægen vil lytte til dit barns hjerte og lunger med et stetoskop for at afsløre eventuelle unormale hjertelyde eller rytmer eller åndedrætsbesvær. Hjertemislyde er ofte uskyldige, men alligevel nogle gange samråd med en specialist anbefales.
 • Maven. Ved forsigtigt at trykke dit barns mave, kan lægen opdage ømhed, forstørrede organer eller en navlebrok, som opstår, når en smule af tarmen eller fedtvæv nær navlen bryder gennem den muskulære væg af maven.
 • Hofter og ben. Lægen kan flytte dit barns ben for at tjekke for dislokation eller andre problemer med hofteleddene.
 • Kønsorganer. Lægen vil sandsynligvis inspicere dit barns kønsorganer for ømhed, klumper eller andre tegn på infektion. Han eller hun kan også kontrollere for en lyskebrok, der skyldes en svaghed i bugvæggen. For piger, kan lægen spørge om udflåd. For drenge, vil lægen sørge for begge testikler har i pungen.

Dit barns udvikling

Dit barns motorik og udvikling er vigtige, også. Afhængig af dit barns alder, parat til at besvare spørgsmål som disse være:

 • Hvor godt er dit barn styre hans eller hendes hoved?
 • Er dit barn efterligne dit ansigtsudtryk og lyde?
 • Er dit barn nå for objekter eller sætte dem ind i hans eller hendes mund?
 • Har dit barn forsøg på at rulle over?
 • Kan dit barn sidde med support?
 • Er dit barn trække op i stående stilling?
 • Er dit barn anvende individuelle fingre til at samle små ting op?

Se også

Well-baby-eksamen: hvad de kan forvente under rutinemæssige eftersyn

Dit barns vacciner

Dit barn får brug for forskellige vacciner godt baby-besøg.

Under hver injektion, swaddle din baby eller holde ham eller hende tæt på. Softly synge en velkendt sang eller hviske beroligende ord. Tilbyd en sut, tæppe eller andet komfort objekt. Deres tilstedeværelse og ro i sindet kan hjælpe dit barn føler sig trygge.

Du kan også tale med lægen forud for tid om bedøvende cremer til dit barns hud eller andre måder at mindske smerten ved injektioner.

Medmindre dit barn har særlige behov eller bekymringer, er laboratorietests ikke nødvendigt på de fleste godt baby-eksamener.

Tid til at tale

Til spædbørn og småbørn sundhed. Well-baby-eksamen: hvad de kan forvente under rutinemæssige eftersyn.
Til spædbørn og småbørn sundhed. Well-baby-eksamen: hvad de kan forvente under rutinemæssige eftersyn.

Under udnævnelsen vil Deres barns læge vil sandsynligvis spørge, hvordan det går. Være klar til at beskrive en typisk dag med din baby. For eksempel:

 • Hvor mange timer har din baby sove i løbet af dagen? Om natten?
 • Hvor ofte har du fodre din baby? Hvis du ammer, er du have nogen problemer?
 • Hvor mange bleer gør din baby våd og jord på en dag?
 • Hvor aktiv er din baby?
 • Er du herunder mave tid i dit barns aktiviteter?
 • Hvordan er dit barns temperament?

Derudover kan dit barns læge stille spørgsmål om din families hjem liv og sygehistorie.

Lægen kan også drøfte sikkerhedsspørgsmål, såsom at placere din baby til at sove på hans eller hendes ryg og bruge en bagudvendt spædbarn bil sæde. Som dit barn bliver mere mobile, kan lægen give dig tips til childproofing dit hjem.

Selvom modermælk eller modermælkserstatning vil være den vigtigste del af dit barns kost hele det første år, vil du også taler om, når at indføre fast føde.

Utvivlsomt, vil du have spørgsmål, også. Spørg væk! Intet er for trivielt, når det kommer til pleje af din baby.

Husk også dit eget helbred. Hvis du føler dig deprimeret, stresset eller nedslidt, beskrive, hvad der sker. Dit barns læge er der for at hjælpe dig.

Vej hjem

Sørg for at du ved, hvornår du skal planlægge dit barns næste aftale - og hvordan man kan nå til lægen i mellemtiden. Spørg, hvis lægens kontor eller klinik tilbyder en 24-timers sygeplejerske informationstjeneste. Kendskab hjælp er til rådighed, når du har brug for det kan tilbyde fred i sindet.

Se også