Til spædbørn og småbørn sundhed

New dad: tips til at hjælpe håndtere stress

At blive en ny far kan bringe glæde - og stress. Find ud af hvordan at håndtere de vanskeligheder, forældreskab og udvikle et givende forhold til din nyfødte.

At blive en far kan være en spændende og overvældende oplevelse. Som en ny far, men du kan tage mange skridt til at forberede sig på de følelser og udfordringer faderskab og forbinde med din nyligt udvidede familie. Forstår at gøre din overgang til faderskab mindre stressende og mere tilfredsstillende.

Genkend kilder til stress

Ingen sagde at tage sig af en nyfødt ville være let. Som en ny far, kan du bekymre dig om:

 • Begrænset fædreorlov. Hvis du ikke er i stand til at tage tid fra, når barnet er født, kan det være svært at holde op dit almindelige arbejde tidsplan og finde tid til at tilbringe sammen med din nyfødte.
 • Nye ansvarsområder. Nyfødte kræve konstant pleje og opmærksomhed. På toppen af ​​fodringer, bleskift og grædeture skal forældrene finde tid til at gøre husholdningen og andre daglige aktiviteter. Dette kan være stressende for nye forældre, der er vant til en mere ubekymrede eller selvstændig livsstil.
 • Forstyrret søvn. Nyfødte udfordre deres forældres evne til at få en god nats søvn. Søvnmangel kan hurtigt tage en vejafgift på nye mødre og fædre.
 • Økonomisk belastning. Udgifterne til dit barns leverance, sundhedspleje, bleer, tøj og andre forsyninger kan tilføje op hurtigt. Den finansielle belastning kunne være værre, hvis du flytter til et større hjem eller betale nogen til at tage sig af barnet, mens du arbejder - eller du eller din partner tager orlov uden løn eller afsluttes arbejdet med at tage sig af barnet.
 • Mindre tid med din partner. Have en baby betyder at dele din partners opmærksomhed med en tredjepart. Det er almindeligt for en ny far til at føle sig holdt udenfor.
 • Tab af seksuel aktivitet. Recovery fra fødslen, fysisk udmattelse og stress kan tage en vejafgift på dit sexliv, som kan stamme dit forhold.
 • . Depression Forskning viser, at nogle fædre - som mødre - erfaring depression kort efter et barns fødsel.

Se også

New dad: tips til at hjælpe håndtere stress

Gribe ind, før dit barn er født

Til spædbørn og småbørn sundhed. Begrænset fædreorlov.
Til spædbørn og småbørn sundhed. Begrænset fædreorlov.

Hvis din partner er stadig gravid, lette angst ved aktivt at forberede faderskab. Som en ny far, kan du:

 • Bliv involveret. Under graviditeten mænd ikke oplever de samme daglige påmindelser om, at de er ved at blive forældre, som gør kvinder. Lægge hånden på din partners mave for at mærke baby spark, kan deltage prænatal besøg og taler om graviditet med andre hjælpe dig til at føle involveret.
 • Deltag prænatal klasser. Prænatal klasser kan hjælpe dig og din partner finde ud af hvad de kan forvente under arbejdskraft og levering, samt lære at tage sig af en nyfødt.
 • Kontakt en finansiel planner. At tale med en finansiel planlægger, kan hjælpe dig med at afgøre, måder at håndtere omkostningerne ved at have en baby.
 • Opbyg et netværk af social støtte. Under graviditeten, kan din partner få støtte fra sundhedspersonale, kære og venner. Det er vigtigt for mænd at have et netværk i løbet af denne tid, også - især hvis graviditeten var ikke planlagt, eller du har hørt negative historier om forældrerollen. Opsøge venner og kære, der kan give dig råd og opmuntring, som du forberede sig på at blive far.
 • Tal med din partner Tal om, hvordan jeres daglige liv og forhold kan ændre -. På godt og ondt - når barnet er født.
 • Overvej, hvad slags far, du ønsker at være. Tag dig tid til at tænke over din egen far. Overvej hvilke aspekter af dette forhold, du måske ønsker at efterligne med dit eget barn, og hvad du kan gøre anderledes.

Være involveret efter din baby er født

Når dit barn er født, kigge efter måder at forbinde med din nyligt udvidede familie. Som en ny far, kan du:

 • Værelse med din familie på hospitalet. Hvis hospitalet tillader, ophold med din partner og nyfødte indtil det er tid til at tage barnet hjem.
 • Skiftes omsorg for barnet. Skiftes fodring og ændre baby. Hvis din partner er ammer, tilbyde sutteflaske pumpet modermælk - eller bøvse barnet og sætte ham eller hende til at sove efter ammende sessioner.
 • Spille med barnet. Kvinder har tendens til at give lav-key, beroligende stimulation til deres børn, og mænd ofte engagere deres babyer i mere støjende, mere energisk aktiviteter. Begge stilarter af leg er vigtige, og at se dit nyfødte smil kan være sin egen belønning.
 • Være kærlig med din partner. Intimitet er ikke begrænset til sex. Knus, kys, skulder gnider og andre typer af fysisk kontakt kan hjælpe dig med at holde forbindelsen, mens din partner kommer sig fødslen og begge du tilpasse sig den nye rutine. Det er også vigtigt at fortsætte med at tale med din partner om de ændringer, du oplever og hvad du kan gøre for at støtte hinanden som dit barn bliver ældre.
 • Søge hjælp. Hvis du har problemer med at håndtere forandringer i dit parforhold eller tror du kan blive deprimeret, tale med en rådgiver eller anden mental sundhed udbyder. Ubehandlet depression påvirker hele familien.

At blive en ny far er en livsændrende oplevelse. Ved at anerkende og planlægningen af ​​de kommende udfordringer, kan du lette din stress og tilbringe mere tid på at nyde din nye familie.

Se også