Teen depression

Antidepressiva til børn og teenagere

Lær hvorfor antidepressiva har advarsler om selvmordstanker hos børn og teenagere, hvad de skal gøre, før dit barn begynder at tage et antidepressivt og advarselstegn på et potentielt problem.

Antidepressiv medicin er ofte en effektiv måde at behandle depression og angst hos børn og teenagere. Dog skal antidepressiv brug hos børn og unge skal overvåges omhyggeligt, da der sjældent kan være alvorlige bivirkninger. Faktisk bærer antidepressiva en Food and Drug Administration (FDA) black box advarsel om en mulig risiko for øget selvmordsadfærd hos nogle personer under 25 år.

Selv om der ved første omgang kan du finde selvmord advarsler alarmerende, er det vigtigt at få fakta. Find ud af hvad de advarsler betyder, og spørge om alle behandlingsmuligheder. Dette vil hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning om dit barns helbred og afveje fordele og risici ved behandlingsmuligheder med dit barns læge.

Hvorfor antidepressiva har advarsler om selvmordsadfærd hos børn?

FDA rapporterede, at en omfattende analyse af kliniske undersøgelser viste, at antidepressiv medicin kan forårsage eller forværre selvmordstanker eller adfærd i et lille antal børn og unge. Analysen viste, at 4 procent af dem, der antidepressiva havde en stigning i selvmordstanker sammenlignet med 2 procent af dem tager en sukker pille (placebo).

Ingen af ​​børnene i nogen af ​​studierne faktisk tog sit eget liv. Alligevel fandt FDA resultaterne af nok bekymring for, at den har udstedt en offentlig sundhed rådgivende og begyndte som pålægger producenterne at mærke antidepressiva med stærke advarsler om linket til selvmordstanker og-adfærd hos børn, teenagere og unge voksne i alderen 18 til 24.

Men ikke alle psykiske forskere mener, at disse advarsler er nødvendige. Nyere forskning viser, at fordelene af antidepressiva kan være større end risikoen for selvmord. Og nogle forskning viser, at selvmordsrater hos børn falde, når de tager antidepressiv medicin.

Hvilke antidepressiva skal have advarsler om selvmord?

Teen depression. Kognitiv adfærdsterapi.
Teen depression. Kognitiv adfærdsterapi.

Selvom FDA analyse undersøgte kun ni antidepressiva forlængede FDA advarsel til alle recept antidepressiva. Dette er kendt som en black box advarsel - den stærkeste sikkerhed advarsel om, at FDA kan udstede om en receptpligtig medicin. Advarslen er trykt med fed skrift indrammet i en sort kant på toppen af ​​papiret skær, der kommer med antidepressiva.

Hvordan kan medicin beregnet til at hjælpe med at behandle depression og andre sygdomme føre til selvmordsadfærd hos børn?

På grund af risikoen for selvmord fra depression, er det vanskeligt at etablere en klar årsagssammenhæng mellem antidepressiv brug og selvmord. Forskere spekulere en række potentielle årsager til en øget risiko. I nogle børn, kan antidepressiva også udløse angst, agitation, fjendtlighed, rastløshed eller impulsiv adfærd. Disse virkninger kan indikere, at barnets depression bliver værre, eller at barnet er begyndt at udvikle selvmordstanker.

Bør børn ikke behandles med antidepressiv medicin overhovedet?

Advarslerne om en mulig sammenhæng mellem antidepressiva og selvmordstanker betyder ikke, at antidepressiva bør ikke anvendes til behandling af børn. Er heller ikke advarsler beregnet til at skræmme folk væk fra antidepressiva. Imidlertid bør antidepressive advarsler tages som en advarsel til nøje afveje fordele og ulemper ved at bruge disse medikamenter hos børn og teenagere mod den reelle risiko for selvmord som følge af ubehandlet depression.

For mange børn og teenagere, er antidepressiva en effektiv måde at behandle depression, angst, obsessiv-kompulsiv sygdom eller andre psykiske lidelser. Hvis disse betingelser ikke bliver behandlet effektivt, kan dit barn ikke være i stand til at føre et tilfredsstillende, tilfredsstillende liv eller gøre normale, daglige aktiviteter.

Se også

Antidepressiva til børn og teenagere

Hvad skal du gøre, før dit barn begynder at tage et antidepressivt?

Det er vigtigt, at dit barn har en grundig evaluering, før han eller hun begynder at tage et antidepressivt middel. En psykiatrisk vurdering af en psykiater eller en børnelæge eller familie læge, som har erfaring med pædiatriske psykiatriske problemstillinger, bør omfatte:

 • En detaljeret gennemgang af alle potentielle risikofaktorer dit barn kan have, der øger risikoen for selvskade
 • En vurdering af, om dit barn kan have andre psykiske sygdomme, såsom angst, aDHD eller bipolar lidelse
 • En evaluering af, hvorvidt der er en familie historie af psykiske sygdomme eller selvmord

Hvilke antidepressiva kan børnene tage?

FDA godkendt to antidepressiva til behandling af depression hos børn og teenagere - fluoxetin (Prozac) for alder 8 eller ældre, og escitalopram (Lexapro) for 12 år eller ældre. Fluoxetin også FDA godkendt til behandling af obsessiv-kompulsiv sygdom (OCD) hos børn, som er antidepressiva sertralin (Zoloft), fluvoxamin (Luvox), og clomipramin (Anafranil).

Læger kan bruge deres lægelige vurdering at ordinere andre antidepressiva til børn, såsom citalopram (Celexa), for hvad der kaldes off-label brug. Dette er en klinisk almindelig praksis for mange typer af medicin til både børn og voksne.

Antidepressiva kommer med en medicin guide, der rådgiver forældre og pårørende om risici og forholdsregler. Vær sikker på at omhyggeligt at læse medicin guide og indlægssedlen, og drøfte eventuelle spørgsmål med dit barns sundhedspersonale.

Hvad skal du gøre, når dit barn begynder at tage et antidepressivt?

FDA anbefaler, at læger ordinere den mindste mængde af piller muligt at hjælpe med at reducere risikoen for tilsigtet eller utilsigtet overdosis. Omhyggelig overvågning fra forældre, pårørende og sundhedspersonale er vigtigt for et barn eller teenager tager et antidepressivt for depression eller en anden tilstand.

Den største risiko for selvmordstanker og-adfærd opstår:

 • I de første par måneder af behandlingen med antidepressiv medicin
 • Når dosis øges eller mindskes

Forældre og pårørende bør nøje observere barnet på daglig basis i disse overgangsperioder og se efter bekymrende ændringer for hele tiden at barnet tager antidepressiv medicin.

FDA anbefaler også, at dit barn får tæt overvågning af hans eller hendes sundhedsplejerske i løbet af de første par måneder af behandlingen. Hyppigheden af ​​kontakt med læger eller mental sundhed fagfolk, afhænger af dit barns behov. Sørg for at du holder sig til dit barns anbefalede udnævnelsen tidsplan.

Hvilken advarselstegn skal du se efter, når dit barn er ved at tage antidepressiv medicin?

Undertiden tegn og symptomer på selvmordstanker eller selvdestruktive er vanskelige at se, og dit barn kan ikke direkte fortælle dig om sådanne tanker. Her er nogle tegn på, at dit barns tilstand kan være forværring eller at han eller hun kan være i risiko for selvskade:

 • Talk af selvmord eller dø
 • Forsøg på at begå selvmord
 • Self-skade
 • Agitation eller rastløshed
 • Panikanfald
 • Stigende sorg
 • Ekstrem stigning i taler eller aktivitet
 • Aggression, vold eller fjendtlighed
 • Ny eller forværret angst
 • Sociale eller faglige problemer i skolen
 • Bruge mere tid alene

Kontakt dit barns sundhedsplejerske det samme, hvis nogen af ​​disse symptomer opstår, hvis de bliver værre, eller hvis de bekymrer dig, dit barn, en lærer eller en anden omsorgsperson.

Må ikke stoppe antidepressiv behandling uden vejledning af dit barns sundhedspersonalet. Pludselig stopper et antidepressivt kan forårsage influenzalignende symptomer eller bivirkninger benævnt seponering syndrom.

Hvilke andre behandlingsmuligheder er tilgængelige for børn med depression?

De fleste børn, der tager antidepressiv medicin vil forbedre med medicin. Men der kombinerer medicin med samtaleterapi (psykoterapi) sandsynligvis være endnu mere effektive. Mange typer af behandling kan være nyttige, men kognitiv adfærdsterapi og interpersonel terapi har vist sig effektiv i behandlingen af ​​depression.

 • Kognitiv adfærdsterapi. I kognitiv adfærdsterapi kan en mental sundhed udbyder hjælpe dit barn at forbedre mestringsstrategier, kommunikation og problemløsning færdigheder. Dit barn kan også lære at blive opmærksom på skadelige ideer og adfærd, erstatte dem med positive tiltag, og regulere følelser. Denne form for terapi kan være effektiv med børn og teenagere.
 • Interpersonelle terapi. Med fokus på relationer, kan denne terapi hjælpe din teenager at tilpasse sig ændringer i de nuværende relationer, og udvikle nye.

For nogle børn og teenagere med milde symptomer, terapi snakke alene kan være gavnligt.

Se også