Tatovering fjernelse

Definition

Tatovering blæk er placeret under det øverste lag af huden. Det gør tatovering fjernelse mere kompliceret - og dyre - end den oprindelige tatovering ansøgning. Hvis du er ikke længere tilfreds med din tatovering, dog kan tatovering fjernelse være mulig.

Fælles procedurer for tatovering fjernelse kan nævnes:

  • Laserkirurgi
  • Dermabrasio
  • Kirurgisk fjernelse

Hvis du er interesseret i tatovering fjernelse, skal du kontakte din hudlæge om mulighederne. Forsøg ikke tatovering fjernelse på egen hånd. Gør-det-selv tatovering fjernelse cremer og andre hjem behandlinger er ikke sandsynligt, at være effektiv, og kan forårsage hudirritation eller andre reaktioner.

Se også

Hvorfor det er gjort

Du kan overveje tatovering fjernelse, hvis du fortryder en tatovering, eller du er utilfreds med udseendet af din tatovering. Måske tatoveringen er falmet eller sløret, eller du beslutter, at tatoveringen ikke passer til dit aktuelle billede. Tatovering fjernelse kan også være vigtigt, hvis du udvikler en allergisk reaktion på tatovering eller andre komplikationer.

Se også

Risici

Ardannelse er sandsynligt efter de fleste typer af tatovering fjernelse. Infektion eller misfarvning af huden er også mulig.

Se også

Hvordan du forbereder

Tatovering fjernelse. Definition.
Tatovering fjernelse. Definition.

Hvis du overvejer tatovering fjernelse, skal du kontakte din hudlæge. Han eller hun kan forklare de muligheder for tatovering fjernelse og hjælpe dig med at vælge den metode, der er mest tilbøjelige til at være effektive for din tatovering. For eksempel er nogle tatovering blæk mere responsiv til laserbehandling end der er andre. Ligeledes kan nogle små tatoveringer være gode kandidater til kirurgisk fjernelse, mens andre er simpelthen for store til at fjerne med en skalpel.

Se også

Hvad du kan forvente

Tatovering fjernelse er ofte udført som en ambulant procedure med lokalbedøvelse. Almindelige teknikker til tatovering fjernelse omfatter laser kirurgi, dermabrasion og kirurgisk fjernelse.

Laserkirurgi
Q-switched lasere - som frigiver energi i et enkelt, kraftfuld impuls - er ofte behandlingen af ​​valg for tatovering fjernelse. Før laserbehandling, er huden bedøvet med en injektion af lokalbedøvelse. Derefter en stærk puls af energi påføres tatovering at opvarme og splintre tatovering blæk. Flerfarvede tatoveringer muligvis behandling med forskellige lasere og forskellige bølgelængder. Efter proceduren, kan du opleve hævelse og eventuelt blærer eller blødning. Antibakterielle salve kan bidrage til at fremme heling. Du vil sandsynligvis nødt til gentagne sessioner at lysne tatovering, og det kan ikke være muligt helt at slette tatoveringen.

Dermabrasio
Under dermabrasion er tatoverede område typisk kølet indtil følelsesløs. Derefter tatoverede hud slibes ned til dybere niveauer med en høj hastighed roterende enhed, der har en slibeskive eller børste. Dette tillader den tatovering blæk til udvaskes af huden. Det berørte område kan føle ømme og rå i op til 10 dage efter indgrebet. I løbet af denne tid, er det vigtigt at behandle det berørte område forsigtigt. Du skal muligvis bruge antibakterielle salve og dækker det berørte område med særlige bandager. Ligesom laser kirurgi, måske dermabrasion ikke helt slette tatoveringen.

Kirurgisk fjernelse
Under kirurgisk fjernelse, er huden bedøvet med en injektion af lokalbedøvelse. Tatovering fjernes med en skalpel, og kanterne af huden er syet sammen igen. Efter at proceduren kan antibakterielle salve bidrage til at fremme heling. Kirurgisk tatovering fjernelse er effektiv - men det efterlader et ar og kan være praktisk kun for små tatoveringer.

Se også

Resultater

Tatoveringer er beregnet til at være permanent, og komplet tatovering fjernelse er vanskelig. En vis grad af ardannelse eller hudfarve variation er sandsynligvis forblive, uanset den specifikke metode til tatovering fjernelse.

Se også