Tarmluft

Definition

Tarmluft er altid til stede i hele længden af ​​fordøjelseskanalen, fra maven til endetarmen. Vi bemærker tarmluft, hvis det er for stor eller forårsager smerte.

Overskydende tarmluft i maven eller øvre tarmen kan resultere i overskydende bøvsen eller opstød. Overskydende tarmluft i nederste tarmen kan resultere i øget gas væltes fra din anus (flatulens). Overskydende gas fra enten placering kan forårsage kramper eller smerte, ofte uden en indlysende mønster.

De fleste mennesker bøvse lejlighedsvis og folk passerer gas rektalt flere gange om dagen som en normal del af daglige aktiviteter og mad fordeling. Nogle gange, kan overdreven tarmluft indikere en fordøjelsesproblemer.

Årsager

Overskydende øvre tarmluft kan skyldes indtagelse mere end en sædvanlig mængde luft, mens man spiser, drikker eller tyggegummi. Lavere tarmluft er den normale biprodukt af bakteriel handling på fødevarer, der ikke er brudt ned, indtil nå tyktarmen. Tarmluft relateret til bakteriel består af hydrogen, kuldioxid og undertiden methan.

Fødevarer, der forårsager gas
Nogle fødevarer indeholder stoffer, der ikke er fuldt fordøjet, indtil de bliver fulgt op (metaboliseret) af bakterier i den nederste tarmen, hvor de er opdelt i enklere stoffer, herunder gas. Fælles gasproducerende fødevarer og stoffer omfatter:

  • Bønner og linser
  • Mejeriprodukter indeholder laktose
  • Fructose og sorbitol er som findes i nogle frugter og er også brugt som sødestoffer

Fordøjelsesforstyrrelser der forårsager gas
Overdreven tarmluft - opstød eller luft i maven mere end 20 gange om dagen - nogle gange angiver en fordøjelsesproblemer såsom:

Årsager vist her, er ofte forbundet med dette symptom. Arbejd med din læge eller andet sundhedspersonale for en præcis diagnose.

Hvornår skal se en læge

I sig selv er tarmluft sjældent et tegn eller symptom på en alvorlig tilstand. Det kan forårsage ubehag og forlegenhed, men det er normalt bare et tegn på et normalt fungerende fordøjelsessystem. Hvis du er generet af tarmluft, prøv at ændre din kost.

Men, se din læge, hvis din gas er vedvarende eller alvorlig, eller hvis det er forbundet med opkastning, diarré, forstoppelse, utilsigtet vægttab, blod i afføringen eller halsbrand.