Svangerskabsforebyggende svamp

Definition

Den svangerskabsforebyggende svamp er en form for prævention (svangerskabsforebyggende), som forhindrer sædcellerne i at trænge ind i livmoderen. Den svangerskabsforebyggende svamp er en blød, skiveformet indretning fremstillet af polyurethanskum, som er indsat i skeden for at dække livmoderhalsen. Den svangerskabsforebyggende svamp indeholder sæddræbende creme, som blokerer eller dræber sæd.

Før sex er den svangerskabsforebyggende svamp indsat dybt ind i skeden, hvor den holdes på plads af vaginale muskler. Den svangerskabsforebyggende svamp har en strop til at hjælpe med fjernelse.

Svangerskabsforebyggende svamp. Tag svampen ud af emballagen.
Svangerskabsforebyggende svamp. Tag svampen ud af emballagen.

Kun én svangerskabsforebyggende svamp - i dag Sponge - har Food and Drug Administration (FDA) godkendelse i USA

Den svangerskabsforebyggende svamp kan forhindre graviditet, men ikke tilbyde beskyttelse mod seksuelt overførte infektioner (SOI).

Se også

Hvorfor det er gjort

Den svangerskabsforebyggende svamp er en over-the-counter svangerskabsforebyggende enhed. Den svangerskabsforebyggende svamp:

 • Kræver ikke en recept eller fitting
 • Kan indsættes timer før sex og giver beskyttelse mod graviditet i 24 timer
 • Kan bruges som backup præventionsform
 • Kræver ikke en partners samarbejde

Den svangerskabsforebyggende svamp er ikke hensigtsmæssigt for alle, dog. Din sundhedspleje udbyder kan modvirke brugen af ​​svangerskabsforebyggende svamp, hvis:

 • Du er følsom eller allergisk over for sæddræbende creme eller polyurethan
 • Du har vaginal abnormaliteter, der interfererer med pasform, placering eller fastholdelse af den svangerskabsforebyggende svamp
 • Du har hyppige urinvejsinfektioner
 • Du har en historie toksisk chok-syndrom
 • Du har for nylig fødte eller har haft en abort eller en abort
 • Du er i høj risiko for at pådrage sig HIV eller du har hiv eller aids
 • Du er i høj risiko for graviditet - du er yngre end 30 år, har du sex tre eller flere gange om ugen, har du haft tidligere præventionssvigt med vaginal barriere metoder, eller du er ikke sandsynligt, at bruge prævention svamp konsekvent

Se også

Risici

Det anslås 12 ud af 100 kvinder, der aldrig har født, vil blive gravid i løbet af det første år af typiske brug den svangerskabsforebyggende svamp. Det anslås 24 ud af 100 kvinder, der har født, vil blive gravid i løbet af det første år af typisk brug af svangerskabsforebyggende svamp.

Den svangerskabsforebyggende svamp ikke tilbyde beskyttelse mod seksuelt overførte infektioner (SOI).

Den svangerskabsforebyggende svamp og sæddræbende creme det frigiver kan medføre:

 • Vaginal irritation eller tørhed
 • Urinveje eller vaginal infektion
 • En øget risiko for at pådrage sig seksuelt overførte sygdomme

Se også

Hvordan du forbereder

Før du bruger svangerskabsforebyggende svamp, læse produktets omhyggeligt eller konsultere din sundhedspleje udbyder til råds. Brug en backup præventionsmetode, såsom en mandlig kondom eller p-piller, når du først bruger svangerskabsforebyggende svamp.

Se også

Hvad du kan forvente

Sådan bruger prævention svamp:

 • Tag svampen ud af emballagen. Fugt svangerskabsforebyggende svamp med omkring 2 spiseskefulde (30 milliliter) af rent vand og presse det forsigtigt, indtil svampen bliver sudsy. Vand aktiverer spermicide inde svangerskabsforebyggende svamp. Ingen yderligere spermicide er nødvendig.
 • Sæt svangerskabsforebyggende svamp. Find en behagelig stilling, såsom hug med benene lidt spredt fra hinanden. Adskil dine skamlæber med den ene hånd. Med den anden hånd, skal du holde svangerskabsforebyggende svamp med stroppen nedad og den smilehul opad. Fold siderne af svangerskabsforebyggende svamp opad. Peg den foldede svangerskabsforebyggende svamp mod din vagina og bruge en eller to fingre til at skubbe svampen ind i din vagina så langt op som det vil gå. Vær forsigtig med ikke at presse en negl igennem svangerskabsforebyggende svamp, mens du indsætter det. Når indsat, svampen tilbyder graviditet beskyttelse af op til 24 timer.
 • Kontroller placeringen af svangerskabsforebyggende svamp. Glid fingeren rundt i kanten af den svangerskabsforebyggende svamp for at sikre din livmoderhals er dækket.
 • Efter sex, forlader svangerskabsforebyggende svamp på plads i mindst seks timer. Dog ikke efterlade det i mere end 24 timer.
 • Fjern svangerskabsforebyggende svamp. Fjern forsigtigt svangerskabsforebyggende svamp ved at trække i stroppen. Hvis du ikke kan finde den rem, bære ned eller tag fat i svangerskabsforebyggende svamp mellem tommel-og pegefinger og træk. Hvis dine vaginale muskler stadig holder svangerskabsforebyggende svamp stramt, vente et par minutter, og prøv igen. Smutte en finger mellem svangerskabsforebyggende svamp og din livmoderhals på den ene side til at bryde enhver sug. Vær forsigtig med ikke at presse en negl gennem svampen, mens du fjerner det. Når du har fjernet svangerskabsforebyggende svamp, sørg for at det er stadig intakt. Hvis svangerskabsforebyggende svamp er revet ved fjernelse, køre en finger omkring den øverste del af din vagina til at feje eventuelle tilbageværende stykker af svamp.
 • Kassér den anvendte svamp. Læg den brugte svamp i papirkurven. Må ikke skylles ud i toilettet. Genbrug aldrig en svangerskabsforebyggende svamp.

Undgå at bruge svangerskabsforebyggende svamp i løbet af din periode. Douching anbefales ikke - men hvis du douche, indtil mindst seks timer efter sex vente med at undgå at vaske væk sæddræbende creme. Må ikke douche mens svangerskabsforebyggende svamp er i din vagina.

Kontakt din læge, hvis:

 • Du har tegn og symptomer på toksisk shock syndrom, såsom pludselig høj feber, diarré, svimmelhed, opkastning, besvimelse eller et udslæt, der ligner solskoldning
 • Du har problemer med at fjerne svangerskabsforebyggende svamp eller du er i stand til at fjerne en del af svampen

Se også