Sund aldring

Hukommelsestab: 7 tips til at forbedre din hukommelse

Bekymret hukommelsestab? tage hjertet. Enkle trin - fra opholder mentalt aktiv på herunder fysisk aktivitet i din daglige rutine - kan bidrage til at skærpe din hukommelse.

Kan du ikke finde dine bilnøgler? Glem hvad der er på din indkøbsliste? Kan ikke huske navnet på den personlige træner du kunne lide på gym? Du er ikke alene. Alle glemmer ting lejlighedsvis. Alligevel hukommelsestab er ikke noget at tage let på. Selv om der er ingen garantier, når det kommer til at forebygge hukommelsestab eller demens, kan hukommelsen tricks være nyttig. Overvej syv enkle måder at skærpe din hukommelse - og vide, hvornår de skal søge hjælp for hukommelsestab.

Nr. 1: forblive mentalt aktiv

Ligesom fysisk aktivitet hjælper med at holde din krop i form, mentalt stimulerende aktiviteter hjælpe med at holde din hjerne i form - og måske holde hukommelsestab i skak. Gør krydsord. Læs en sektion af avisen, som du normalt springe. Tag alternative ruter, når du kører. Lær at spille et musikinstrument. Frivillige på en lokal skole eller samfundstjeneste organisation.

Nr. 2: socialisere regelmæssigt

Social interaktion hjælper afværge depression og stress, som begge kan bidrage til hukommelsestab. Kig efter muligheder for at komme sammen med deres kære, venner og andre - især hvis du bor alene. Når du er inviteret til at dele et måltid eller deltage i et arrangement, go!

Nr. 3: få organiseret

Du er mere tilbøjelige til at glemme ting, hvis dit hjem er rodet og dine noter er i uorden. Notere ned opgaver, aftaler og andre arrangementer i en særlig notesbog, kalender eller elektronisk planner. Du kan endda gentage hver post højt som du notere det ned for at hjælpe cementere det i din hukommelse. Hold huskelister strøm og afkrydse elementer, du har afsluttet. Braklægning et bestemt sted for din pung, nøgler og andre fornødenheder.

Nr. 4: Fokus

Begræns distraktioner, og ikke forsøge at gøre for mange ting på én gang. Hvis du fokuserer på de oplysninger, som du forsøger at huske, vil du være mere tilbøjelige til at huske det senere. Det kunne også bidrage til at forbinde, hvad du prøver at huske at en yndlingssang eller en anden velkendt koncept.

Se også

Hukommelsestab: 7 tips til at forbedre din hukommelse

Nr. 5: spise en sund kost

Sund aldring. Hukommelsestab: 7 tips til at forbedre din hukommelse.
Sund aldring. Hukommelsestab: 7 tips til at forbedre din hukommelse.

Et hjerte-sund kost kan være så godt for din hjerne, da det er for dit hjerte. Fokus på frugt, grøntsager og fuldkorn. Vælge fedtfattige proteinkilder, såsom fisk, magert kød og skind fjerkræ. Hvad du drikker tæller, også. Ikke nok vand eller for meget alkohol kan føre til forvirring og hukommelsestab.

Nr. 6: omfatte fysisk aktivitet i din daglige rutine

Fysisk aktivitet øger blodtilførslen til hele din krop, herunder din hjerne. Dette kan hjælpe med at holde din hukommelse skarpe. For de fleste raske voksne, anbefaler Institut for Sundhed og Human Services mindst 150 minutter om ugen af ​​moderat aerob aktivitet (tror rask gang) eller 75 minutter om ugen med kraftig aerob aktivitet (såsom jogging) - gerne spredt over hele ugen. Hvis du ikke har tid til en fuld træning, klemme i et par 10-minutters gåture i løbet af dagen.

Nr. 7: styre kroniske tilstande

Følg lægens behandling anbefalinger for eventuelle kroniske tilstande, såsom diabetes, forhøjet blodtryk og depression. Jo bedre du passe på dig selv, jo bedre din hukommelse er sandsynligvis være. Desuden gennemgå din medicin med din læge regelmæssigt. Forskellige medikamenter kan påvirke hukommelsen.

Hvornår skal søge hjælp for hukommelsestab

Hvis du er bekymret for hukommelsestab - specielt hvis hukommelsestab påvirker din evne til at fuldføre dine sædvanlige daglige aktiviteter - konsultere din læge. Han eller hun vil sandsynligvis gøre en fysisk eksamen, samt tjekke din hukommelse og problemløsning færdigheder. Sommetider andre test er nødvendige som godt. Behandling vil afhænge af, hvad der bidrager til hukommelsestab.

Se også