Stresstest

Definition

En stress-test, også kaldet en øvelse stress test, der bruges til at indsamle oplysninger om, hvor godt dit hjerte arbejder under fysisk aktivitet. Fordi motion gør dit hjerte pumpe hårdere og hurtigere end det gør i løbet af de fleste daglige aktiviteter, kan en øvelse stresstest afslører problemer inden dit hjerte, at måske ikke være mærkbar andet.

En øvelse stresstest indebærer normalt gå på et løbebånd eller ridning en stationær cykel, mens din hjerterytme, blodtryk og åndedræt bliver overvåget.

Din læge kan anbefale en øvelse stress test, hvis han eller hun mistænker du har koronararteriesygdom eller en uregelmæssig hjerterytme (arytmi). En øvelse stresstest kan også anvendes til at guide din behandling, hvis du allerede har været diagnosticeret med en hjertesygdom.

Se også

Hvorfor det er gjort

Stress test. Diagnose koronararteriesygdom.
Stress test. Diagnose koronararteriesygdom.

Din læge kan anbefale en øvelse stress test:

 • Diagnose koronararteriesygdom. Dine kranspulsårerne er de store blodkar, der forsyner hjertet med blod, ilt og næringsstoffer. Koronar sygdom er en tilstand, der udvikler sig, når disse arterier bliver beskadigede eller syge - som regel på grund af en ophobning af aflejringer, der indeholder kolesterol kaldes plaques. Hvis du har symptomer som åndenød eller brystsmerter med anstrengelse, kan en øvelse stress test hjælpe med at afgøre, om de er relateret til koronararteriesygdom.
 • Diagnosticere problemer med hjerterytmen (arytmi). Hjerte arytmier opstår, når de elektriske impulser, der koordinerer hjerterytmen ikke fungerer korrekt, hvilket forårsager dit hjerte til at slå for hurtigt, for langsomt eller uregelmæssigt. Hvis du har symptomer såsom et væddeløb hjerteslag, langsom hjerterytme eller en flagrende i dit bryst, kan en øvelse stress test hjælpe med at afgøre, om de er relateret til en arytmi.
 • Guide behandling af hjertelidelser. Hvis du allerede har været diagnosticeret med koronararteriesygdom, arytmi, klapfejl eller et hjerte tilstand, kan en øvelse stress test hjælper lægen med at finde ud af, hvor godt behandlingen virker for at lindre dine symptomer. Det kan også bruges til at hjælpe med at etablere den rigtige behandling plan for dig ved at vise hvor meget motion dit hjerte kan håndtere.

  I nogle tilfælde kan stresstest blive brugt til at hjælpe med at bestemme timingen af ​​hjertekirurgi, såsom ventil udskiftning. Hos nogle mennesker med hjertesvigt, kan resultaterne fra en stress test hjælper lægen vurdere behovet for hjerte transplantation eller andre avancerede behandlinger.

Din læge kan anbefale en procedure kaldet en nuklear stress test, hvis en rutinemæssig øvelse stress test ikke fastslå årsagen til dine symptomer. En nukleare stresstest er en lignende procedure, der omfatter brug af radioaktivt farvestof og en særlig scanner til at skabe billeder af hjertemusklen.

Se også

Risici

En øvelse stresstest er generelt sikkert, og komplikationer er sjældne. Men som med enhver medicinsk procedure, betyder det indebærer en risiko for komplikationer.

Diagnosticere problemer med hjerterytmen (arytmi). Guide behandling af hjertesygdomme.
Diagnosticere problemer med hjerterytmen (arytmi). Guide behandling af hjertesygdomme.

Potentielle komplikationer omfatter:

 • Lavt blodtryk. Blodtrykket kan falde under eller umiddelbart efter træning og forårsage svimmelhed. Det er normalt går væk, når du stopper træningen.
 • Unormal hjerterytme (arytmi). Arytmier anlagt den ved en øvelse stresstest normalt gå væk kort tid efter du stopper træningen.
 • Hjerteanfald (myokardieinfarkt). Selv meget sjældne, er det muligt, at en øvelse stresstest kunne fremkalde et hjerteanfald.

Se også

Hvordan du forbereder

Du kan blive bedt om ikke at spise, drikke eller ryge i to timer eller mere, før en øvelse stress test. Du kan tage din medicin som sædvanlig, medmindre din læge fortæller dig andet.

Hvis du bruger en inhalator til astma eller andre åndedrætsproblemer, bringe den med dig på prøve. Sørg for, at lægen og sundhedspleje team medlem overvåge din stresstest ved, at du bruger en inhalator.

Slid eller bringe behageligt tøj med dig til motion stresstesten.

Se også

Hvad du kan forvente

Når du ankommer til din træning stresstest, din læge beder dig om din sygehistorie, og hvor ofte du typisk motion. Dette hjælper med at fastslå den mængde motion, der er passende for dig under stresstesten.

Under en øvelse stresstest
Før du starter testen, et medlem af din sundhedspleje team placerer klæbrige patches (elektroder) på dit bryst, ben og arme. Elektroderne er forbundet med ledninger til et elektrokardiogram (EKG eller EKG) maskine. Elektrokardiogrammet registrerer de elektriske signaler, der udløser dine hjerteslag. En blodtryksmanchet anbringes på armen for at kontrollere dit blodtryk under træningen stresstesten.

Du så begynde langsomt gå på løbebånd eller træde i pedalerne den stationære cykel. Da testen skrider frem,. Hastighed og Stigning på løbebåndet stigninger Et gelænder leveres på løbebåndet, som du kan bruge til balance, men ikke hænge på til det, som kan forvrænge resultaterne af testen. På en stationær cykel, øger modstanden, da testen skrider frem, hvilket gør det sværere at cykle. Under testen, kan du blive bedt om at puste i et rør for at måle gasserne i din ånde som du udånder.

Længden af ​​testen afhænger af din kondition og symptomer. Målet er at få dit hjerte arbejde hårdt for omkring otte til 12 minutter for at grundigt overvåge dens funktion. Du fortsætte træningen indtil din puls har nået et fastsat mål, eller indtil du udvikler symptomer, som ikke tillader dig at fortsætte. Disse tegn og symptomer kan omfatte:

 • Moderat til alvorlig brystsmerter
 • Svær åndenød
 • Unormalt højt eller lavt blodtryk
 • En unormal hjerterytme
 • Svimmelhed
 • Visse ændringer i dit elektrokardiogram

En typisk øvelse stresstest varer 15 minutter eller mindre. Du kan afbryde prøven på ethvert tidspunkt, hvis du er også ubehageligt at fortsætte træningen.

Afhængig af din sygehistorie, kan din stresstest også omfatte:

 • Medicin til at stimulere dit hjerte. Hvis du ikke kan udøve længe nok til at øge din puls, eller hvis du er i stand til at gøre det på alle på grund af en medicinsk tilstand, såsom gigt, kan lægen give dig medicin til at øge din puls eller øge blodtilførslen til dine kranspulsårer som en erstatning for motion.
 • Ekkokardiografi. En ekkokardiografi bruger lydbølger til at producere billeder af dit hjerte, så din læge for at se, hvordan dit hjerte slår og pumpe blod. I nogle tilfælde kan du have en ekkokardiografi før du træner, og når du er færdig. Din læge kan bruge billederne fra ekkokardiogrammer til at identificere abnormiteter i hjertemusklen og ventiler.
 • Nuklear stresstest. Anden stresstest er kendt som en nuklear stress test hjælper foranstaltning blodtilførslen til hjertemusklen i hvile og under træning. Det ligner en rutinemæssig øvelse stress test, men med billeder i tillæg til et elektrokardiogram. Spormængder af radioaktivt materiale - såsom thallium eller sammensatte kendt som sestamibi (Cardiolite) - sprøjtes ind i blodbanen. Specielle kameraer bruges til at opdage områder i dit hjerte, der får mindre blodgennemstrømning.
 • Edb-tomografi (CT) og magnetisk resonans (MRI). I nogle tilfælde kan lægen bruge disse imaging teknologier til at visualisere dit hjerte under stress.

Efter en øvelse stresstest
Når du stopper træningen, kan du blive bedt om at stå stille i flere sekunder og derefter ligge ned i omkring fem minutter med skærmene på plads, så de kan fortsætte med at tage målinger som din puls og vejrtrækning vende tilbage til normal.

Når træningen stresstest er færdig, kan du returnere til dine normale aktiviteter for resten af ​​dagen.

Se også

Resultater

Hvis de oplysninger, der indsamles under din træning stresstest viser din hjertefunktion for at være normal, kan du ikke brug for yderligere tests.

Men hvis resultaterne er normale, og dine symptomer fortsætter eller bliver værre, kan din læge anbefale du har en nuklear stresstest eller en anden øvelse stress test, som omfatter en ekkokardiografi før og efter træning. Disse tests er mere præcise og give flere oplysninger om dit hjerte funktion, men de er også dyrere.

Hvis resultaterne af din træning stresstest tyder koronararteriesygdom eller afslører en arytmi, vil de indsamlede oplysninger under testen bruges til at hjælpe din læge udvikle en behandlingsplan. Du kan få brug yderligere tests og evalueringer, såsom en koronarangiogram, afhængigt af resultaterne.

Hvis formålet med din træning stresstest var at vejlede behandling for en hjertesygdom, vil lægen anvende data fra testen til at etablere eller ændre din behandling plan efter behov.

Se også