Stress management

Meditation: En enkel, hurtig måde at reducere stress

Meditation kan tørre væk dagens stress, bringer med det indre fred. Se hvordan du nemt kan lære at praktisere meditation, når du behøver det mest.

Hvis stress har du ængstelig, anspændt og bekymret, overveje at prøve meditation. Udgifterne endnu et par minutter i meditation kan gendanne ro og indre fred.

Alle kan øve meditation. Det er simpelt og billigt, og det kræver ikke noget særligt udstyr. Og du kan øve meditation uanset hvor du er - uanset om du er ude på en gåtur, ride bussen, venter på lægens kontor eller endda midt i en vanskelig forretningsmøde.

Forståelse meditation

Meditation har været praktiseret i tusinder af år. Meditation oprindeligt skulle bidrage til at uddybe forståelsen af ​​de hellige og mystiske kræfter i livet. Disse dage, er meditation almindeligt anvendt til afslapning og afstresning.

Meditation betragtes som en form for sind-krop komplementær medicin. Meditation giver en dyb tilstand af afslapning og en rolig sind. Under meditation, fokus du din opmærksomhed og fjerne strømmen af ​​rodet tanker, der kan være fortrængning dit sind og forårsager stress. Denne proces resulterer i øgede fysiske og følelsesmæssige velbefindende.

Fordele ved meditation

Meditation kan give dig en følelse af ro, fred og balance, der gavner både din følelsesmæssige velbefindende og din generelle sundhed. Og disse fordele ikke ender, når din meditation session slutter. Meditation kan hjælpe med at bære dig mere roligt gennem din dag og kan endda forbedre visse medicinske tilstande.

Meditation og følelsesmæssige trivsel
Når du mediterer, kan du fjerne de information overload, der bygger op hver dag og bidrager til din stress.

De følelsesmæssige fordele ved meditation inkluderer:

 • Få et nyt perspektiv på stressende situationer
 • Bygning færdigheder til at styre din stress
 • Øget selvindsigt
 • Fokus på den nuværende
 • Reduktion negative følelser

Meditation og sygdom
Meditation kan også være nyttigt, hvis du har en medicinsk tilstand, især en, der kan blive forværret af stress. Mens en voksende mængde af videnskabelig forskning understøtter de sundhedsmæssige fordele ved meditation, nogle forskere mener, det er endnu ikke muligt at drage konklusioner om de mulige fordele ved meditation.

Med det i tankerne, foreslår nogle forskning, at meditation kan hjælpe med sådanne betingelser, som:

 • Allergier
 • Angstlidelser
 • Astma
 • Binge spise
 • Kræft
 • Depression
 • Træthed
 • Hjertesygdom
 • Højt blodtryk
 • Smerte
 • Søvnproblemer
 • Stofmisbrug

Vær sikker på at tale med din læge om fordele og ulemper ved at bruge meditation, hvis du har nogen af ​​disse betingelser eller andre helbredsproblemer. I nogle tilfælde kan meditation forværre symptomer forbundet med visse psykiske lidelser. Meditation er ikke en erstatning for traditionel medicinsk behandling. Men det kan være et nyttigt supplement til din anden behandling.

Typer af meditation

Meditation er en samlebetegnelse for de mange måder til en afslappet tilstand af væren. Der findes mange typer af meditation og afslapning teknikker, der har meditation komponenter. Alle deler de samme mål om at opnå indre fred.

Måder at meditere kan omfatte:

 • Guidet meditation. Undertiden kaldes guidede billedsprog eller visualisering, med denne metode for meditation du danne mentale billeder af steder eller situationer, du finder afslappende. Du forsøger at bruge så mange sanser som muligt, såsom dufte, seværdigheder, lyde og teksturer. Du kan blive ført gennem denne proces af en guide eller lærer.
 • Mantra meditation. I denne form for meditation, lydløst du gentage et beroligende ord, tanke eller sætning til at forhindre distraherende tanker.
 • Mindfulness meditation. Denne form for meditation er baseret på at være opmærksomme, eller har en øget bevidsthed og accept af at leve i nuet. Du udvide din bevidsthed. Du fokuserer på, hvad du oplever under meditation, som strømmen af ​​din ånde. Du kan observere dine tanker og følelser, men lad dem passere uden dom.
 • Qi Gong. Denne praksis generelt kombinerer meditation, afslapning, fysisk bevægelse og åndedrætsøvelser til at genoprette og opretholde balancen. Qi gong (Chee gung) er en del af traditionel kinesisk medicin.
 • Tai chi. Dette er en form for blide kinesiske kampsport. I tai chi (TIE-Chee), udfører du en selvstyrede serie af stillinger eller bevægelser i en langsom, yndefuld måde samtidig med at øve dyb vejrtrækning.
 • Transcendental meditation. Du bruger et mantra, som et ord, lyd eller en sætning flere gange lydløst, at indsnævre din bevidsthed og fjerne alle tanker fra dit sind. Du fokuserer udelukkende på dit mantra for at opnå en tilstand af fuldkommen stilhed og bevidsthed.
 • Yoga. Du udføre en række stillinger og kontrollerede åndedrætsøvelser til at fremme en mere fleksibel krop og et roligt sind. Når du bevæger dig gennem rejser, der kræver balance og koncentration, er du opfordres til at fokusere mindre på din travle dag og mere på i øjeblikket.

Se også

Meditation: En enkel, hurtig måde at reducere stress

Elementer af meditation

Forskellige typer af meditation kan indeholde forskellige funktioner til at hjælpe dig meditere. Disse kan variere afhængigt af, hvis vejledning, du følger, eller hvem der underviser en klasse. Nogle af de mest almindelige funktioner i meditation inkluderer:

 • Fokuseret opmærksomhed. Fokusering din opmærksomhed er generelt et af de vigtigste elementer i meditation. Fokusere din opmærksomhed er, hvad der hjælper gratis dit sind fra de mange distraktioner, der forårsager stress og bekymring. Du kan fokusere din opmærksomhed på sådanne ting som et bestemt objekt, et billede, et mantra, eller endda din vejrtrækning.
 • Afslappet vejrtrækning. Denne teknik indebærer dybe, selv-paced vejrtrækning bruger mellemgulvet musklen til at udvide dine lunger. Formålet er at bremse din vejrtrækning, tage i mere ilt, og reducere brugen af ​​skulder, nakke og øvre brystmuskler, mens vejrtrækning, så du indånder mere effektivt.
 • En rolig indstilling Hvis du er nybegynder, kan praktisere meditation være lettere, hvis du er i en rolig stedet med få distraktioner -. Ingen fjernsyn, radioer eller mobiltelefoner. Efterhånden som du får mere dygtig til meditation, kan du være i stand til at gøre det hvor som helst, især i høj stress situationer, hvor du mest gavn meditation, såsom en trafikprop, en stressende arbejde møde eller en lang linje på købmand.
 • En behagelig stilling. Du kan øve meditation, uanset om du sidder, ligger ned, gå eller i andre stillinger eller aktiviteter. Bare prøv at være komfortabel, så du kan få mest muligt ud af din meditation.

Hverdagens måder at praktisere meditation

Lad ikke tanken om at meditere den "rigtige" måde tilføje til din stress. Sure, kan du deltage i specielle meditation centre eller holdundervisning ledet af uddannede instruktører. Men du kan også øve meditation nemt på din egen.

Og du kan gøre meditation som formel eller uformel, som du ønsker - uanset hvad der passer til din livsstil og situation. Nogle mennesker bygger meditation i deres daglige rutine. For eksempel kan de starte og slutte hver dag med en times meditation. Men alt, hvad du virkelig har brug for er et par minutter af kvalitet tid til meditation.

Her er nogle måder, du kan øve meditation på egen hånd, når du vælger:

 • Træk vejret dybt. Denne teknik er god for begyndere, da vejrtrækningen er en naturlig funktion. Fokusere al opmærksomhed på din vejrtrækning. Koncentrer dig om at føle og lytte, som du inhalerer og udånder gennem dine næsebor. Træk vejret dybt og langsomt. Når din opmærksomhed vandrer, blidt tilbage dit fokus på din vejrtrækning.
 • Scan din krop. Når du bruger denne teknik, sætte fokus på forskellige dele af din krop. Bliv opmærksom på din krops forskellige fornemmelser, uanset om det er smerte, spænding, varme eller afslapning. Kombiner kropsscanning med åndedrætsøvelser og forestille vejrtrækning varme eller afslapning ind og ud af forskellige dele af din krop.
 • Gentag et mantra. Du kan oprette din egen mantra, uanset om det er religiøse eller sekulære. Eksempler på religiøse mantraer nævnes Jesus Bøn i den kristne tradition, hellige Guds navn i jødedommen eller about mantra hinduisme, buddhisme og andre østlige religioner.
 • Walk og meditere. Kombinere en tur med meditation er en effektiv og sund måde at slappe af. Du kan bruge denne teknik overalt du går - i et roligt skov, på en by fortov eller i storcenteret. Når du bruger denne metode, bremse tempoet af at gå, så du kan fokusere på hver bevægelse af dine ben eller fødder. Må ikke fokusere på en bestemt destination. Koncentrer dig om dine ben og fødder, at gentage handling ord i dit sind, såsom løft, flytning og anbringelse som du løfter hver fod, flytte dit ben frem og placere din fod på jorden.
 • Kast dig ud i bøn. Bøn er den bedst kendte og mest udbredte eksempel på meditation. Talte og skrevne bønner findes i de fleste religiøse traditioner. Du kan bede bruge dine egne ord eller læse bønner skrevet af andre. Kontroller selvhjælp eller 12-trins inddrivelse afsnit af din lokale boghandel for eksempler. Tal med din rabbiner, præst pastor eller andre åndelige leder om ressourcer.
 • Læs og reflektere. Mange mennesker rapport, at de nyder godt af at læse digte eller hellige tekster, og tage et par øjeblikke til at stille reflektere over deres betydning. Du kan også lytte til kirkemusik, talte ord eller musik, du finder afslappende eller inspirerende. Du kan skrive dine refleksioner i et tidsskrift eller diskutere dem med en ven eller åndelig leder.
 • Fokuser din kærlighed og taknemmelighed. I denne form for meditation, fokus du din opmærksomhed på et helligt objekt eller blive, vævning følelser af kærlighed og taknemmelighed ind i dine tanker. Du kan også lukke øjnene og bruge din fantasi eller stirre på repræsentationer af objektet.

Opbygning din meditation færdigheder

Døm ikke din meditation færdigheder, hvilket kan kun øge din stress. Meditation kræver øvelse. Husk på, for eksempel, at det er almindeligt for dit sind til at vandre under meditation, uanset hvor længe du har været praktiserende meditation. Hvis du mediterer at berolige dit sind og din opmærksomhed vandrer, langsomt tilbage til det objekt, fornemmelse eller bevægelse du fokuserer på.

Stress management. Mindfulness meditation.
Stress management. Mindfulness meditation.

Eksperimenter, og du vil sandsynligvis finde ud af hvilke typer af meditation fungerer bedst for dig, og hvad du nyder at gøre. Adapt meditation til dine behov i øjeblikket. Husk, der er ingen rigtige eller forkert måde at meditere. Det afgørende er, at meditation hjælper dig med stress reduktion og følelse bedre samlet.

Se også