Stress management

Afspændingsteknikker: Prøv disse trin for at reducere stress

Afspændingsteknikker kan reducere stress symptomer og hjælpe dig nyde en bedre livskvalitet, især hvis du har en sygdom. Udforsk afspændingsteknikker, du kan gøre ved dig selv.

Afspændingsteknikker er en fantastisk måde at hjælpe med stress management. Afslapning er ikke kun om fred i sindet eller nyde en hobby. Afslapning er en proces, der reducerer effekten af ​​stress på dit sind og krop. Afslapning teknikker kan hjælpe dig med at håndtere hverdagens stress og stress i forbindelse med forskellige helbredsproblemer, såsom kræft og smerte.

Uanset om din stress er ude af kontrol, eller du allerede har fået det tæmmet, kan du drage fordel af at lære afspændingsteknikker. Læring grundlæggende afspændingsteknikker er nemt. Afspændingsteknikker også er ofte gratis eller billigt, udgør kun en lille risiko og kan gøres næsten hvor som helst. Udforsk disse enkle afspændingsteknikker og komme i gang på afstressende dit liv og forbedre dit helbred.

Fordelene ved afspændingsteknikker

Når man står med en lang række ansvarsområder og opgaver eller krav fra en sygdom, kan afspændingsteknikker tage et bagsædet i dit liv. Men det betyder, at du måske glip af de sundhedsmæssige fordele ved afslapning.

Øve afspændingsteknikker kan reducere stress symptomer ved:

 • Opbremsning din puls
 • Sænke blodtrykket
 • Langsommere din vejrtrækning
 • Øge blodgennemstrømningen til store muskler
 • Reduktion muskelspændinger og kroniske smerter
 • Forbedre koncentration
 • Reduktion vrede og frustration
 • Øget tillid til at håndtere problemer

For at få mest gavn, brug afspændingsteknikker sammen med andre positive coping metoder, såsom motion, få nok søvn, og nå ud til støttende familie og venner.

Se også

Afspændingsteknikker: Prøv disse trin for at reducere stress

Typer af afspændingsteknikker

Sundhedsprofessionelle såsom komplementær og alternativ medicin praktiserende læger, læger og psykoterapeuter kan undervise forskellige afspændingsteknikker. Men hvis du foretrækker det, kan du også lære nogle afspændingsteknikker på egen hånd.

Generelt indebærer afspændingsteknikker at koncentrere din opmærksomhed på noget beroligende og øge kendskabet til din krop. Det er ligegyldigt, hvilken lempelse teknik, du vælger. Hvad der betyder noget er, at du forsøger at praktisere afslapning regelmæssigt for at høste fordelene.

Der er flere hovedtyper af afspændingsteknikker, herunder:

 • Autogen afslapning. Autogen betyder noget, der kommer indefra dig. I denne lempelse teknik, bruger du både visuelt billedsprog og kropsbevidsthed til at reducere stress. Du gentage ord eller forslag i dit sind til at slappe af og reducere muskelspændinger. For eksempel kan man forestille sig en fredelig indstilling og derefter fokusere på kontrolleret, afslappende vejrtrækning, langsommere din puls, eller føler forskellige fysiske fornemmelser, såsom afslapning hver arm eller ben én efter én.
 • Progressive muskel afslapning. I denne lempelse teknik, fokuserer du på langsomt spænde og derefter afslappende hver muskel gruppe. Dette hjælper dig med at fokusere på forskellen mellem muskelspændinger og afslapning. Du bliver mere bevidst om fysiske fornemmelser. En metode til progressiv muskelafspænding er at starte med at spænde og afslappe musklerne i tæerne og gradvist arbejde din vej op til din hals og hoved. Du kan også starte med dit hoved og nakke og arbejde ned til tæerne. Spænd musklerne i mindst fem sekunder, og derefter slappe af i 30 sekunder, og gentag.
 • Visualisering. I denne lempelse teknik, danner du mentale billeder til at tage en visuel rejse til en fredelig, beroligende sted eller situation. Under visualisering, så prøv at bruge så mange sanser som du kan, herunder lugt, syn, lyd og berøring. Hvis du forestiller dig slapper på havet, for eksempel, tænker om sådanne ting som lugten af ​​saltvand, lyden af ​​Crash bølger og varmen fra solen på din krop. Du ønsker måske at lukke øjnene, sidde i et roligt sted, og løs stramtsiddende tøj.

Andre almindelige afspændingsteknikker omfatter:

 • Hypnose
 • Massage
 • Meditation
 • Tai chi
 • Yoga

Afspændingsteknikker tager praksis

Stress management. Autogen afslapning.
Stress management. Autogen afslapning.

Efterhånden som du lærer afspændingsteknikker, vil du blive mere bevidst om muskelspændinger og andre fysiske fornemmelser af stress. Når du ved hvad stress respons føles, du kan gøre en bevidst indsats for at praktisere en lempelse teknik det øjeblik, du begynder at føle stress symptomer. Dette kan forhindre stress fra løbsk.

Husk, at afspændingsteknikker er færdigheder. Og som med enhver anden færdighed, forbedrer din evne til at slappe af med praksis. Vær tålmodig med dig selv - lad ikke din indsats for at praktisere afspændingsteknikker blive endnu et stressor. Hvis en lempelse teknik ikke virker for dig, så prøv et andet. Hvis ingen af ​​dine bestræbelser på stress reduktion synes at arbejde, så tal med din læge om andre muligheder.

Også huske på, at nogle mennesker, især dem med alvorlige psykiske problemer og en historie af misbrug, kan opleve en følelse af følelsesmæssig ubehag under nogle afspændingsteknikker. Selvom det er sjældent, hvis du oplever følelsesmæssigt ubehag under afspændingsteknikker, stop hvad du laver, og overveje at tale med din læge eller sygeplejerske eller mentale sundhed udbyder.

Se også